Hotel Tivoli in Kopenhagen

Tivoli heeft eigen hotel

Het stadspark Tivoli in Kopenhagen heeft sinds 2010 een eigen hotel.

In het twaalf verdiepingen hoge Tivoli Hotel, dat samen met de Deense hotelketen Arp-Hansen wordt geëxploiteerd, moeten gasten het traditionele gevoel van het historische pretpark voelen. Om dat te bereiken worden de bezoekers van het hotel in de lobby begroet door een draaimolen.

Themakamers

Het zeer moderne Tivoli Hotel telt 396 kamers, waarvan er verschillende een eigen thema hebben. Zo zijn twintig kamers gethematiseerd rond de Boys Guard, de beroemde rood geklede garde van het pretpark.

Themakamer in het Tivoli Hotel in Kopenhagen

Uitzicht

Op de bovenste etage van het hotel hebben de gasten in de Sticks ‘n’ Sushi Skybar een weids uitzicht over de stad en de haven van Kopenhagen. Het hotel beschikt verder over faciliteiten als een brasserie, een fitnesszaal en een zwembad. In de verdere toekomst moet het Tivoli Hotel een gigantisch congrescentrum krijgen, geschikt voor vierduizend personen.

Congrescentrum

Rondom het congrescentrum moeten nog twee hotels komen. De drie hotels samen zullen beschikken over in totaal 1300 kamers. Tussen de drie hotels en over het congrescentrum heen komen tuinen te liggen die alle faciliteiten met elkaar verbinden. Door de hooggelegen tuinen, die voor het publiek toegankelijk zijn, kunnen alle gasten te voet naar het Tivoli-park wandelen.

Restaurant in het Tivoli Hotel in Kopenhagen

Busjes

Het pretpark en het nieuwe hotel liggen nu nog op ongeveer duizend meter afstand van elkaar. Voor gasten rijden er regelmatig shuttlebusjes tussen hotel en park. Het hotelcomplex is een ontwerp van het Deense architectenbureau Kim Utzon Arkitekter.

Afgewezen

In 2008 werd een eerder plan van Tivoli om een modern hotel te bouwen aan de rand van het park afgewezen door de gemeenteraad van Kopenhagen. De ontwerpwedstrijd die destijds was uitgeschreven voor het hotel werd gewonnen door het gerenommeerde Britse architectenbureau van Norman Foster.

2010 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Tivoli

Meest bezochte parkprofielen