'Wachtverzachter' in de regen bij Droomvlucht in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Wachtverzachter

'Wachtverzachter' in de regen bij Droomvlucht in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Afgelopen weekend was in de Efteling een ongebruikelijk beeld waar te nemen: ondanks nat en grauw weer puilde het park toch uit van de bezoekers.

De reguliere parkeerplaats van de Efteling bood amper voldoende ruimte aan alle auto’s, de rijen voor de attracties stonden tot ver buiten de gebruikelijke wachtruimtes en op paden en pleinen kon men haast over de koppen lopen. Het was druk, afgelopen weekend in het pretpark in Kaatsheuvel, en dat was vreemd, want het weer was bar.

Regen trotserend

Hoewel het zaterdag en zondag niet koud was, regende het wel bijna de hele dag. En iedereen was op de hoogte van het onprettige weer, want de weerdiensten hadden het bij het juiste eind met de voorspelling dat het de natste dagen in decennia zouden worden. Toch trokken vele tienduizenden mensen dit weekend naar de Efteling, drukte en aanhoudende regen trotserend.

{googleads right}Paraplus

Dat leverde ongekende beelden op: massa’s paraplus, waar je ook keek. Rijen tot ver buiten de poorten van de attracties en ook hier weer paraplu-aan-paraplu. De Efteling probeerde de wachtenden – die vaak tot vijftig minuten moesten aanschuiven om van een attractie te kunnen genieten – te plezieren met orkestjes en optredens.

Geldigheid

En ook die zogenaamde ‘wachtverzachters’ zorgden weer voor ongebruikelijke taferelen in het park. Zoals een fanfare die staat te spelen voor een gigantische rij met mensen onder paraplus voor Droomvlucht. De drukte in de Efteling werd veroorzaakt doordat de geldigheid van de zomerkaartjes afloopt. Iedereen die nog entreekaartjes in zijn bezit had en in het weekend naar de Efteling wilde, moest die tickets nu verzilveren, anders worden ze ongeldig. En in dat scenario hadden zo te zien weinig mensen trek; dan nog liever in de stromende regen naar een heel drukke Efteling.
 
14-11-2010 © Tekst en foto: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen