Hotel Colosseo in Europa-Park

Hotels in Europa-Park

Europa-Park heeft het grootste hotelcomplex van Duitsland met duizenden bedden in zes mooi gethematiseerde hotels.

HOTEL EL ANDALUZ

Hotel El Andaluz

Het gebouw waarin viersterren hotel El Andaluz gehuisvest is wordt gekenmerkt door de typisch Spaanse kleurtinten wit en geel. De met glas overdekte lobby laat al het zonlicht door, waardoor de gasten meteen in een mediterrane stemming komen. El Andaluz is geïnspireerd op een finca, een Spaans zomerverblijf met terracotta vloeren, arcades, een tropische tuin in de patio en een verwarmd zwembad.

Het wellnessgebied Marrakesch geeft de hotelgasten nog meer zomergevoelens met een droge sauna, een stoombad, een solarium en een oriëntaalse rustruimte. De inwendige mens wordt in restaurant Don Quichotte verwend met typisch Spaanse lekkernijen als tapas, sherry en sangria. Op het terras van bar El Circo kan men genieten van de binnentuin met zijn fonteinen, een nabootsing van de Moorse tuinen van Granada. Het interieur van El Circo herinnert aan een kleurrijk circus en het plafond lijkt op de nok van een circustent.

Faciliteiten • Hotel El Andaluz telt 192 kamers, waaronder tien themasuites. In de zomermaanden kunnen gasten gebruik maken van het verwarmde buitenzwemfad. Naast een bar en een restaurant beschikt het hotel over souvenirshop El Mercadillo del Andaluz.

HOTEL CASTILLO ALCAZAR

Hotel Castillo Alcazar

Versterkte hoektorens, nobele kamers, in hotel Castillo Alcazar lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Gasten doen er een stap terug naar de Middeleeuwen, maar met het viersterren comfort van nu. Wie door de gewelfde gangen en mystieke hallen van het hotel loopt, vermoedt zo een Spaanse ridder tegen het lijf te lopen. Op de negende verdieping van het ruim dertig meter hoge kasteel bevinden zich de suites en themakamers. Zij bieden een magnifiek uitzicht over themagebied Spanje en de Spaanse arena in het attractiepark.

Ook op negen hoog ligt bar Buena Vista Club waar men een cocktail of een ander drankje kan nuttigen en ondertussen kan genieten van de wijdse blik over park en omgeving. Gasten van Castillo Alcazar kunnen in- en uitchecken bij de receptie van het naastgelegen hotel El Andaluz.

Faciliteiten • Hotel Castillo Alcazar heeft 110 kamers en acht suites. Het hotel heeft een eigen zwembad. Restaurant Castillo biedt dagelijks een diner in buffetvorm, met ook vegetarische gerechten.

HOTEL SANTA ISABEL

De kloostertuin van hotel Santa Isabel

Toe aan rust, inspiratie en bezinning? Hebt u zich altijd al eens voor enkele dagen willen terugtrekken in een klooster? Dat kan in Santa Isabel, op een uiterst luxueuze manier. Het hotel is genoemd naar Rainha Santa Isabel, de goedgeefse koningin die van 1282 tot 1325 over Portugal regeerde. Tweede naamgeefster van dit hotel is de vrouw van de grondlegger van Europa-Park, Franz Mack. Het gebouw heeft een omsloten kloostertuin met een zwembad dat gedeeltelijk overdekt is. In de gewelven van het robuuste hotel ligt een brouwerij, waar bij het eten natuurlijk een biertje geschonken wordt. In restaurant Sala Santa Isabel worden gerechten bereid op de lavasteen-grill.

Het viersterren superior hotel heeft een Wellness Oase met sauna en hamam en weldadige ruimtes waar gasten worden getrakteerd op massages – waaronder een hete chocolade-massage –, aromatherapieën met kruiden uit de kloostertuin, gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure. Er zijn ook speciale arrangementen voor mannen, kinderen en gezinnen.

Faciliteiten
• Hotel Santa Isabel heeft 66 kamers, sommige met open badkamer. Daarnaast beschikt het hotel over drie conferentiezalen, een foyer, een binnen- en buitenzwembad en een uitgebreide wellness-afdeling. Restaurant Sala Santa Isabel biedt een avondbuffet.

HOTEL COLOSSEO

Hotel Colosseo

Het ovale hotel Colosseo is aan de ene kant een gezellig Italiaans stadje en aan de andere kant een indrukwekkende replica van een Colosseum-boog. Daar tussen in ligt een pittoreske piazza, waaraan cafeetjes, bars en restaurantjes liggen. Zoals Commedia dell’Arte, waar men kan genieten van een espresso of een verrukkelijk Italiaans ijsje. Op het plein, waar langs de gevels de was nog te drogen hangt, dansen elke avond kleurrijke fonteinen. De typisch Toscaanse sfeer van dit hotel laat elke gast voelen dat hij of zij Benvenuti in Bella Italia is.

Dit viersterren superior hotel heeft 22 suites die allemaal een bekende Italiaan als thema hebben meegekregen. Michelangelo, Pavarotti, Pinokkio, Casanova, Julius Caesar en Cleopatra en Romeo en Julia, in hotel Colosseo hebben ze allemaal een eigen luxe suite. Onder de bogen van het Colosseum ligt het uitgebreide sauna- en zwembadgedeelte, met een binnen- en buitenbad, een droge en een natte sauna en het Laconium, een Romeinse sauna waarin hete lucht van 65 graden uit de muren komt, die zo het lichaam aangenaam verwarmt.

Faciliteiten • Hotel Colosseo heeft 324 kamers voor families en 22 luxe suites. Het hotel beschikt over buffetrestaurant Antica Roma, pizzeria La Romantica en over de à la carte restaurants Cesare en Medici. Op de vijfde verdieping ligt bar Colosseo.

HOTEL BELL ROCK

Hotel Bell Rock

Hotel Bell Rock brengt de gasten in maritieme sferen. Ze treden in de voetsporen van pelgrims en ontdekkingsreizigers die de barre oversteek van Europa naar New England maakten, het gebied in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten waar de culturele en historische wieg van de nieuwe wereld stond.

Het viersterren superior hotel wordt gedomineerd door een 35 meter hoge vuurtoren, waarin zich het exclusieve restaurant Ammolite en zes suites bevinden, genoemd naar bekende Amerikaanse presidenten als Abraham Lincoln, George Washington, Thomas Jefferson en John F. Kennedy. Het parkachtige, maritiem ingerichte buitengebied van Bell Rock is liefst vier hectare groot en biedt plaats aan een waterspeelplaats voor kinderen en een zwembad. Het hotel heeft een eigen wijnkelder: Roland’s Lodge – African Bar, genoemd naar Europa-Park-eigenaar Roland Mack.

Faciliteiten
• Hotel Bell Rock heeft 225 kamers, waarvan 29 themasuites en 6 unieke suites in de vuurtoren. Uitrusten met een drankje kan in bar Spirit of St. Louis en eten in het fine dining-restaurant Ammolite, in buffetrestaurant Harborside en in visrestaurant Captain’s Finest.

HOTEL KRØNASÅR

Krønasår – The Museum-Hotel in Europa-Park

Officieel heet het zesde themahotel van Europa-Park Krønasår – The Museum-Hotel. Het viersterrenhotel opende op 31 mei 2019 de deuren voor het publiek en is gethematiseerd als een Scandinavisch natuurkundig museum. Overal zijn tentoongestelde objecten te vinden, met als hoogtepunt het gigantische skelet van zeeslang Svalgur in de hal van het hotel.

Water is een belangrijk thema in hotel Krønasår. Het zeven verdiepingen tellende gebouw is door een brug rechtstreeks verbonden met Rulantica, het nieuwe waterpretpark van Europa-Park. Restaurant Bubba Svens is gebouwd in de stijl van een groot boothuis.

Faciliteiten • Hotel Krønasår telt 304 kamers, waarvan 28 suites. Drie suites hebben zelfs een eigen sauna. Het hotel herbergt souvenirshop Butik Krønasår en twee kinderspeelplekken. Het grootste restaurant is Bubba Svens, met 650 zitplaatsen binnen en 260 op het buitenterras. Sjiek dineren kan in Tre Krønen. Het restaurant heeft onder meer een exclusieve ‘chef’s table’ voor twintig personen. Daarnaast heeft Krønasår de twee verdiepingen tellende Bar Erikssøn en Café Konditori, gebouwd in de stijl van een Scandinavisch landhuis.

Info • Voor alle hotels bij Europa-Park geldt dat gasten gratis kunnen parkeren. Ook het gebruik van de zwembaden en sauna’s is kosteloos, evenals wifi. De hotels liggen naast het attractiepark, dat een speciale ingang voor hotelgasten heeft. In de zomerperiode mag iedereen die in één van de hotels verblijft een half uur eerder het park in; in de winter zelfs een uur eerder. De hotels hebben (gethematiseerde) standaardkamers in verschillende groottes: tot en met zes personen. Elke overnachting is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor de kinderen komt elke morgen mascotte Euromaus langs. ’s Avonds kunnen kinderen deelnemen aan een show met Euromaus. In en om de hotels vinden de kleintjes onder meer waterspeelplaatsen, speelhoeken en een kinderdisco.

KAMPEREN

Camp Resort

Naast zes hotels beschikt Europa-Park over een Camp Resort met ingerichte tipi-tenten, huifkarren en blokhutten, allemaal standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. Op het campinggedeelte bij het park kan men ook overnachten in de eigen camper, caravan of tent. Het Camp Resort beschikt over driehonderd staanplaatsen, deels met gras, deels met grasstenen, maar overal met stroomaansluitingen. Plaatsen voor de camping kunnen vooraf online gereserveerd worden.

Naast van Europa-Park zelf kunnen gasten van de hotels ook volop genieten van waterwereld Rulantica en van Yullbe, een virtueel avontuur dat bezoekers onderdompelt in onbekende werelden.

Alles over Europa-Park
Alles over Rulantica
Alles over Yullbe

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen