Spookhuis Transdemonium in Parc Astérix

Making of Transdemonium

Transdemonium in Parc Astérix was één van de meest bijzondere spookhuizen die men in een pretpark kan aantreffen. 

Je hield er van of je gruwelde er van, een tussenweg was er niet. Darkride Transdemonium in Parc Astérix ten noorden van Parijs had veel fans, terwijl andere mensen er juist hun neus voor ophaalden. Transdemonium was dan ook een bijzonder spookhuis, gebouwd in de klassieke stijl van spookhuizen van vroeger, maar met moderne technieken. 

Geluiden

Transdemonium werd in 2003 geopend en kostte zes miljoen euro. In het spookhuis waren geen geavanceerde animatronics te vinden – zoals in Phantom Manor van buurpark en collega Disneyland wel het geval is – maar de spookachtige sfeer werd op treffende wijze bereikt door middel van geluiden, muziek, lichteffecten, houten decorstukken en surrealistische scènes zoals een carrousel met paardenskeletten.

Lees verder onder de foto

Karretjes

Een tochtje door Transdemonium werd gemaakt in karretjes die over een achtbaanachtige rails reden. Soms reed het treintje langzaam, dan weer sneller en er waren zelfs enkele kleine afdalingen in het traject.

Finale

Met name het einde van de rit was heel speciaal: het treintje arriveerde bij wat de bezoekers aanzien voor het uitstapstation. Het voertuig minderde vaart en de passagiers dachten dat het tochtje voorbij was. Maar plots riep een stem: “C’est pas fini!” En de karretjes schoten weer weg voor de finale van de show. Transdemonium sloot in 2018 definitief de poorten.

2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parc Astérix

Meest bezochte parkprofielen