Spookhuis Transdemonium in Parc Astérix

Making of Transdemonium

Transdemonium in Parc Astérix is één van de meest bijzondere spookhuizen die men in een pretpark kan aantreffen. 

 

Spookhuis Transdemonium in Parc Astérix

Transdemonium in Parc Astérix is één van de meest bijzondere spookhuizen die men in een pretpark kan aantreffen. 

Je houdt er van of je gruwelt er van, een tussenweg is er niet. Darkride Transdemonium in Parc Astérix ten noorden van Parijs heeft veel fans, terwijl andere mensen er juist hun neus voor ophalen. Transdemonium is dan ook een bijzonder spookhuis, gebouwd in de klassieke stijl van spookhuizen van vroeger, maar met moderne technieken. 

Geluiden

Transdemonium werd in 2003 geopend en kostte zes miljoen euro. In het spookhuis zijn geen geavanceerde animatronics te vinden – zoals in Phantom Manor van buurpark en collega Disneyland wel het geval is – maar de spookachtige sfeer wordt op treffende wijze bereikt door middel van geluiden, muziek, lichteffecten, houten decorstukken en surrealistische scènes zoals een carrousel met paardenskeletten. 

Karretjes

Een tochtje door Transdemonium wordt gemaakt in karretjes die over een achtbaanachtige rails rijden. Soms rijdt het treintje langzaam, dan weer sneller en er zijn zelfs enkele kleine afdalingen in het traject. 

Finale

Met name het einde van de rit is heel speciaal: het treintje arriveert bij wat de bezoekers aanzien voor het uitstapstation. Het voertuig mindert vaart en de passagiers denken dat het tochtje voorbij is. Maar plots roept een stem: “C’est pas fini!” En de karretjes schieten weer weg voor de finale van de show.
 
2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parc Astérix
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen