Maus au Chocolat in Phantasialand

Applaus voor de Maus

In de attractie Maus au Chocolat in Phantasialand gaan gasten op muizenjacht in de keizerlijke taartenbakkerij van Gustav Lehmann.

De nieuwe belevenis Maus au Chocolat in Phantasialand is een primeur voor Europa: nog nergens op ons continent bestaat een lasergame waarin gasten gezeten in voertuigen door een gebouw worden vervoerd en onderweg virtueel schieten op driedimensionale filmdoelen. Alleen enkele Disney-parken hebben een vergelijkbare attractie: Toy Story Mania.

Maus au Chocolat in Phantasialand

Soft opening

Omdat de techniek achter Maus au Chocolat nog zo nieuw is, heeft Phantasialand besloten een soft opening-periode in te voeren. In deze periode is de attractie regelmatig open voor het publiek, maar kan de nieuwe belevenis ook zonder vooraankondiging om technische redenen gesloten worden. De afgelopen weken was dat regelmatig het geval, waardoor de wachttijden voor de nu al populaire attractie flink opliepen.

Verdelger

In Maus au Chocolat roept meester-bakker Gustav E. Lehmann de hulp in van muizenverdelger Oskar Koslowski. Hij schiet met een slagroomspuit – om geen grote schade aan te richten in de bakkerij van de keizer – op de brutale muizen, echter zonder succes. Daarom besluit Koslowski de bezoekers van Phantasialand in te schakelen; hij roept ze op een flatscreen aan het begin van de attractie persoonlijk op haast te maken.

Slagroomspuit

In het grote gebouw van Maus au Chocolat aan de Kaiserplatz midden in het Duitse pretpark stappen bezoekers vervolgens in een vierpersoons voertuig dat voorzien is van laser-slagroomspuiten. Onderweg worden op grote filmwanden 3D-films vertoond waarop te zien is hoe de muizen de bakkerij van Lehmann overnemen. Door virtueel met slagroom- en chocoladeklodders op de muizen te schieten, helpen ze de talentvolle bakker de muizenplaag onder controle te krijgen.

Maus au Chocolat in Phantasialand

Punten

Elke muis heeft een markering waarop staat hoeveel punten het diertje waard is. Wordt de muis ‘uitgeschakeld’ dan krijgt de schutter dat aantal punten op zijn scorebord. Aan het eind wordt duidelijk wie de beste muizenverdrijver is. Het decor bestaat afwisselend uit klassieke decorstukken en filmschermen. Op de filmwanden worden telkens deuren getoond die open gaan zodra er een voertuig nadert en vervolgens de bezoekers een blik gunnen in bijvoorbeeld de bakkerij en de koelcel. Daar vieren de muizen feest en kunnen de jagers naar hartenlust vuren op de knaagdiertjes.

Verslavend

Maus au Chocolat krijgt tot op heden – ondanks de lange wachttijd – de handen van de bezoekers op elkaar. Er klinkt applaus voor de tot in de puntjes doorgevoerde thematisering, de verrassende speciale effecten, de afwisselende wachtrij en de hoge herhaalfactor van de rit – bij elk nieuw tochtje zeggen gasten andere details en elementen te ontdekken. Ook de 3D-scènes in deze ‘darkride van de nieuwe generatie’ worden door bezoekers geroemd. De eerste berijders van Maus au Chocolat noemen de nieuwe belevenis ‘verslavend’.

Naar het parkprofiel van Phantasialand

2011 © Tekst: Parkplanet – Illustraties: Phantasialand 

Meest bezochte parkprofielen