Kleine heks - Foto: Jennyonthespot

Hocus pocus Toverschool

Kleine heks - Foto: Jennyonthespot
 
Een school waar kinderen met een heksenbezem naar toe vliegen en die in de verte wel wat weg heeft van Zweinstein…

zo’n school maakt kans om door Toverland te worden uitgeroepen tot Toverschool 2012.
 
{googleads right}Toverland in Sevenum gaat op zoek naar de Toverschool 2012. Gewone basisscholen komen niet in aanmerking voor die eretitel; de school die uitverkoren wil worden moet toch wel wat kenmerken hebben van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus pocus, de school waren Harry Potter zijn toverkunsten leerde.

Meester in magie

Toverland geeft zelf als voorschotje al enkele mogelijke kenmerken waarover de Toverschool moet beschikken. De leraar zou bijvoorbeeld een meester in magie kunnen zijn en de juf zou moeten kunnen heksen. Als de hele school eigenlijk een tikkeltje vreemd is, is de eerste stap naar de uitverkiezing tot Toverschool al gezet.

Toverland zoekt de Toverschool van 2012Bezem

Het mag duidelijk zijn: het Noord-Limburgse attractiepark zoekt geen doorsnee school, maar een school waar je op je bezem naar toe vliegt, waar je toverspreuken leert en allerlei mysterieuze drankjes brouwt. Een school waar de leerlingen en leraren er in elk geval heel anders uitzien.

Toverworkshop

Kinderen of leerkrachten die hun school wel in de omschrijving herkennen worden opgeroepen als bewijs een foto van de hele klas te maken en die naar Toverland te teletransporteren. De winnaar van de titel Toverschool krijgt een dagje Toverland met de hele school en een toverworkshop als beloning.
 
22-1-2012 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Jennyonthespot, Toverland
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hier mee instemt.