De bouwstart van Arthur the Ride

Arthur steekt de Duitse grens over

De bouwstart van Arthur the Ride

Het Franse filmfiguurtje Arthur – van het volkje de Minimoys – steekt de grens over naar Duitsland.

In 2014 krijgt hij zijn eigen darkride in het Zwarte Woud. Maandag ging daarvoor de eerste spade de grond in.

Van Arthur en de Minimoys zijn drie films verschenen, allemaal geregisseerd door de Franse regisseur Luc Besson. Europa-Park ging in mei van dit jaar een samenwerking aan met hem en zijn filmmaatschappij EuropaCorp. De eerste vrucht van die samenwerking is de nieuwe attractie Arthur the Ride, een sprookjesachtige darkride waar bezoekers met een elektrisch aangedreven hangende juniorachtbaan doorheen gaan. De drieduizend vierkante meter grote hal waar de attractie in gevestigd wordt krijgt ook nog een carrousel, twee mini-vrijevaltorens en een restaurant met zestig zitplaatsen.

Het nieuwe kasteel van Doornroosje in het sprookjesbos van Europa-Park - Foto: (c) Adri van Esch / Parkplanet

Sprookjes

Arthur the Ride komt tegen de sprookjeslaan van Europa-Park aan te liggen. Op dit moment krijgen alle sprookjes in dat gebied een upgrade; de taferelen verlaten hun simpele blokhutjes en worden één voor één ondergebracht in hun eigen passende entourage. Maandag werd officieel de eerste grond verzet voor de Arthur-attractie. Regisseur Luc Besson was daarvoor speciaal uit Parijs gekomen. Op foto bovenaan staat hij in het midden, samen met Thomas, Jürgen, Roland en Michael Mack (van links naar rechts), de eigenaarfamilie van Europa-Park.

Franse gasten

De introductie van een in Frankrijk zeer geliefd filmfiguurtje in het Duitse park is een bewuste keuze. Het aantal bezoekers uit Frankrijk neemt jaarlijks met sprongen toe. Dit jaar nam het aantal Franse gasten aan Europa-Park – dat hemelsbreed slechts enkele kilometers van de grens ligt – met 25 procent toe en het aantal Fransen dat overnachtte in één van de vijf hotels van het attractiepark steeg met twintig procent.

Arthur l'Aventure 4D - © Futuroscope - EuropaCorp - TF1 Films Production - Apipoulaï Prod - Avalanche Productions - Images et Effets 3D: BUF

{googleads right}Filmwereld

Met het aangaan van een samenwerking met een partner uit de filmbranche volgt Europa-Park een internationale trend. Steeds meer parken hebben een relatie met de filmwereld. Zo boekte Universal Studios in Florida veel succes met een samenwerkingsverband met filmmaatschappij Warner Bros., waarmee het park The Wizarding World of Harry Potter opzette. In Frankrijk werkt themapark Futuroscope al samen met EuropaCorp. In het park bij Poitiers is de attractie Arthur, l’Aventure 4D heel populair. In deze belevenis neemt Arthur de bezoekers in een vluchtsimulator mee naar zijn Minimoys-volkje. De attractie werd begin dit jaar door de internationale Themed Entertainment Association beloond met de Award for Outstanding Achievement.

13-11-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park, Parkplanet, Futuroscope/EuropaCorp

Meest bezochte parkprofielen