Ezeltje Strek Je in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Gespreid betalen loont

Ezeltje Strek Je in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Een abonnement van de Efteling gespreid betalen pakt voordeliger uit dan het hele bedrag ineens voldoen.

De Efteling heeft voor zijn abonnement een maandprijs ingevoerd: net zoals bijvoorbeeld bij de sportschool kan een abonnementhouder ook maandelijks afrekenen. Er is nu keus tussen een abonnement voor 165 euro per jaar of 15 euro per maand. Wie elke maand wil betalen krijgt van het park in Kaatsheuvel het eerste jaar twee maanden gratis. Per saldo is de maandbetaler dus slechts tien maanden het abonnementsgeld schuldig.

Gratis maanden

Het eerste jaar Efteling kost een maandbetaler 10 x 15 euro = 150 euro. Wie alles in één keer betaalt, dient 165 euro neer te leggen. Dat is het equivalent voor elf maanden en vijftien euro meer dan wie maandelijks betaalt. Een abonnement gespreid betalen pakt bij de Efteling voordeliger uit dan het hele bedrag in één keer voldoen. Daarmee handelt het Brabantse bedrijf precies omgekeerd van wat alle andere ondernemingen in Nederland doen: wie gespreid betaalt, is normaliter duurder uit. In Kaatsheuvel geldt dat – in ieder geval het eerste jaar – niet.

Slimmeriken

Wie slim is neemt éérst een maandabonnement, zet dat na een jaar stop en stapt vervolgens over op een jaarabonnement. Zo pakt een slimmerik drie gratis maanden mee. Maandbetalers die dit scenario niet volgen zijn overigens hun voordeeltje na een jaar weer kwijt. Sterker nog: ze gaan dan jaarlijks juist vijftien euro méér betalen dan bezoekers die hun abonnement per jaar afrekenen.

1-3-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen