Artist concept voor de Festival of Fantasy Parade in het Magic Kingdom - Beeld: (c) Disney

Fantasyland in paradevorm

Artist concept voor de Festival of Fantasy Parade in het Magic Kingdom - Beeld: (c) Disney

Het nieuwe Fantasyland in het Magic Kingdom in Walt Disney World is de inspiratiebron voor een nieuwe parade die in 2014 door het themapark in Florida zal trekken. De nieuwe dagparade gaat Festival of Fantasy Parade heten.

Voor het eerst in dertien jaar krijgt het Magic Kingdom bij Orlando een nieuwe parade. De Disney Festival of Fantasy Parade krijgt nieuwe paradewagens, kleurrijke kostuums en een eigen themasong. In de stoet krijgen onder meer de Kleine Zeemeermin, Doornroosje, Dumbo, Pinokkio, Peter Pan en Rapunzel een plekje, allemaal sprookjesfiguren die in Fantasyland wonen.

Artist concept voor de Festival of Fantasy Parade in het Magic Kingdom - Beeld: (c) Disney

New Fantasyland

De parade is gebaseerd op het nieuwe Fantasyland, waarvan de eerste fase vorig jaar open ging. In dat themagebied hebben Belle en Ariël hun eigen kasteel. Bezoekers kunnen er onder meer met de Kleine Zeemeermin diep in de zee gaan. Volgend jaar opent in New Fantasyland de Seven Dwarfs Mine Train, een achtbaanrit door de wereld van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. De rollercoaster heeft als bijzondere eigenschap dat de karretjes tijdens de rit naar links en rechts schommelen.

Dream Come True

Het was voor het laatst in 2001 dat het Magic Kingdom in Walt Disney World een geheel nieuwe parade kreeg. Toen ging de Share A Dream Come True Parade in première. Die parade kreeg in de jaren daarna wel andere namen – eerst de Dreams Come True Parade en later de Celebrate A Dream Come True Parade – en diverse aanpassingen, maar bleef in grote lijnen dezelfde. Festival of Fantasy zal de oude parade vervangen en zal in de lente van 2014 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd worden.

> Ga naar de parkplanner van het Magic Kingdom

26-5-2013 © Tekst: Adri van Esch – Artist’s concepts: © Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen