Vikingen enteren Plopsaland

Plopsaland De Panne investeerde 5,5 miljoen euro in de bouw en thematisering van Wickieland.

Onder leiding van opper-Viking Halvar en zijn zoon Wickie hebben de Vikingen de Vlaamse kust geënterd. Ze kwamen aan land in De Panne, waar ze besloten een nederzetting te stichten. Het naar zoon Wickie genoemde bezette land is een halve hectare groot. Halvar en zijn volkje voelden zich er meteen goed thuis, mede dankzij de 2500 vierkante meter rots die hen aan hun Scandinavische vaderland deed denken. De Noormannen drukten onmiddellijk hun stempel op Wickieland: ze decoreerden het met vijftien inheemse helmen, vijftien Vikingbeelden, 28 schilden en acht Vikingboten.

Wickie The Battle in Plopsaland De Panne - Foto: Gilbert Sopakuwa (Flickr)

Twee attracties

In de Viking-zone van Plopsaland De Panne staan twee attracties. In Wickie The Battle varen bezoekers in een drakkar door de met 1,6 miljoen helder water gevulde Vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen de gasten andere Vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Bovendien maken de acht passagiers van de zes Vikingboten door de speciale effecten onderweg ook nog eens kans op een nat pak.

Drakkar

Het ontwerpteam van Plopsa onder leiding van Piet de Koninck toverde een zogenaamde Disk’O Coaster om tot De Grote Golf. De veertig bezoekers zitten op een ronde tot drakkar omgetoverde schijf met het gezicht naar buiten gericht. De drakkar vliegt met een snelheid van zeventig kilometer per uur al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden zestien meter hoog reikt.

Thematisering

Plopsa investeerde 5,5 miljoen euro in de bouw en thematisering van Wickieland. Het park laat met de twee belevenissen – die samen een capaciteit hebben van twaalfhonderd personen per uur – zien dat je met heel bekende en in parken veelgebruikte attracties toch een verrassend en exclusief themaland kunt maken. In de nieuwe themazone kan ook gegeten worden: een stevig stuk vlees bij de Viking Grill of een snelle hap in Halvar’s Sandwich in het Vikingdorp.

Leefwereld

Parkendirecteur Steve Van den Kerkhof is trots op het nieuwe themagebied. “We hebben hard gewerkt om de leefwereld van Wickie zo goed mogelijk weer te geven. Kinderen en hun ouders kunnen zich in Wickieland even Viking wanen.”

 Naar de parkplanner van Plopsaland De Panne

2013 © Tekst: Adri van Esch- Foto’s: Adri van Esch, Gilbert Sopakuwa (Flickr c.c.)

Meest bezochte parkprofielen