De Bloemenmolen in Mayaland in Plopsa De Panne

Plopsaland wordt Plopsa Indoor

In de wintermaanden is het overdekte Mayaland van Plopsaland in De Panne open. De grote binnenspeeltuin is dan feitelijk de derde Plopsa Indoor in de Lage Landen.

Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Indoor Hasselt krijgen er tijdelijk een broertje bij: als Plopsaland in De Panne in de wintermaanden dicht is, gooit men wel de deuren van het overdekte Mayaland open. Het tijdelijke Plopsa Indoor De Panne is qua grootte wel duidelijk de mindere van de vestigingen in Hasselt en Coevorden: die zijn ieder ongeveer een hectare groot. Mayaland aan de Vlaamse kust is maar half zo groot: 4.500 vierkante meter.

Attracties

Mayaland Indoor kan elke dag 1.500 bezoekers ontvangen. Het indoor speelparadijs heeft tien familieattracties, waaronder De Bloemenmolen, De Swingboom, De Valtoren, een ballenbad en een klimboom. De attracties zijn vooral geschikt voor kinderen tussen twee en tien jaar. Mayaland Indoor herbergt ook twee restaurants en een winkel.

Mayaland in Plopsa De Panne

Verzoek

De openstelling van het overdekte Mayaland in Plopsaland De Panne kwam er op verzoek van gasten, vertelt parkmanager Wim Wauters. “We kregen regelmatig de vraag van ouders met jonge kinderen om Mayaland ook tijdens de wintermaanden te openen. Het is een goede zaak voor deze mensen, maar ook voor onze eigen werknemers. Deze openingsdagen creëren extra werkgelegenheid voor onze seizoensmedewerkers. Bovendien streven we er naar om zoveel mogelijk attracties het hele jaar te openen. Voor de buitenattracties is dat moeilijk haalbaar, maar Mayaland is hier uitermate geschikt voor.”

 Naar de parkplanner van Plopsaland De Panne

2013 © Tekstbewerking: Adri van Esch – Foto’s: Plopsaland De Panne

Meest bezochte parkprofielen