Octonauts en Enchanted Village voor Alton Towers

Alton Towers heeft een nieuwe kinderachtbaan en een sprookjesachtig verblijfspark.

AT Octonauts Rollercoaster 15pers

Het Engelse pretpark Alton Towers heeft een nieuwe achtbaan speciaal voor kinderen en een sprookjesachtig verblijfspark met 125 fantasierijk gebouwde huisjes.

Naast het grote achtbaangeweld in Alton Towers – het Engelse park heeft ruim een handvol zeer spectaculaire achtbanen, waaronder The Smiler, met 14 loopings wereldrecordhouder – is er nu ook een achtbaan voor de allerjongste bezoekers. Het pretpark voegde onlangs Octonauts Rollercoaster Adventure aan het indrukwekkende aanbod toe, een kinderachtbaan gethematiseerd rond de in Groot-Brittannië populaire kinderserie The Octonauts.

{googleads right}Achtbaan in CBeebies Land

Octonauts Rollercoaster Adventure staat in het vorig jaar geopende CBeebies Land, een kleurrijk kinderland met onder meer een autorit rond het kinderprogramma Postman Pat en de Night Garden Magical Boat Ride. Voorop de nieuwe Octonauts Rollercoaster zit Captain Barnacles, de accordeon spelende kapitein die het team van onderzeese ontdekkingsreizigers leidt.

AT Enchanted Village landschap 15pers

Overnachten in The Enchanted Village

Naast een nieuwe attractie heeft het grootste attractiepark van Engeland ook nieuwe verblijfsmogelijkheden. Het park beschikte al over het Alton Towers Hotel en het Splash Landings Hotel maar heeft nu ook The Enchanted Village. In het bosrijke, sprookjesachtige park staan 120 lodges en vijf grote boomhuizen. De prijzige boomhuizen zijn van alle gemakken voorzien en bieden plaats aan tot acht personen. In de fantasierijk vormgegeven Woodland Lodges kunnen vijf personen overnachten.

Eten in The Crooked Spoon

Onderdeel van The Enchanted Village is een klein dorpje waar The Little Fable Folk woont. Het volkje heeft een eigen eetgelegenheid – The Crooked Spoon – waar ook gasten van het verblijfspark welkom zijn voor ontbijt of diner. Kinderen kunnen zich in het nieuwe park naast Alton Towers vermaken op het Mushroom Trail, een ontdekkingspad waar overal sporen zijn van het fabelvolkje. ’s Avonds horen gasten geheimzinnige geluiden en komt de grote oude eik tot leven met honderden kleine lichtjes.

Naar de parkplanner van Alton Towers

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Alton Towers

Meest bezochte parkprofielen