Gay good day

Fantasypride in Phantasialand: het sfeertje van Amsterdam Pride, maar dan in een pretpark.

Phl Chiapas Fantasypride Foto Sarah Schovenberg 15pers

Het sfeertje van Amsterdam Pride, maar dan in een pretpark. Fantasypride dompelt Phantasialand een dag lang in bontgekleurd entertainment.

In andere Europese attractieparken zijn de roze feestdagen een langzame dood gestorven maar in Phantasialand is Fantasypride nog steeds een groot succes. Niet verwonderlijk: het evenement is de start van de razend populaire Gay Pride in Keulen, een van de steden in Duitsland met de grootste homopopulatie. Bovendien brengt Fantasypride veel extra gezelligheid in het pretpark, iets wat niet alleen de homogemeenschap maar ook de reguliere dagjesmensen weten te waarderen.

Extravagante types

De twaalfde versie van Fantasypride vindt plaats op zaterdag 20 juni. Naast spannende attracties als achtbaan Black Mamba, de nieuwe wildwaterbaan Chiapas en het griezelige Mystery Castle staat er veel bontgekleurd speciaal entertainment op het dagprogramma. Overal duiken extravagante types – met al even opmerkelijke namen – op die bij onze oosterburen hun sporen hebben verdiend: Erika Laste, Gloria Glamour en Miss Tammy.

Wet-T-Shirt-Contest

Hilariteit alom is gegarandeerd bij de Wet-T-Shirt-Contest en bewondering klinkt uit de menigte als Nicolai Kuntz – winnaar van de zilveren medaille bij het jeugdcircusfestival van Monte Carlo – zijn diabolokunsten laat zien. In de vroege avond treedt de Duitse boyband Feuerherz op in het Silverado Theater. Met de Fantasypride Party gaat het feest in Phantasialand tot diep in de nacht door: in Wuze Town staan liefst zes dj’s op het podium.

Koop hier kaarten voor Fantasypride met korting

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto: Fantasypride / Sarah Schovenberg

Meest bezochte parkprofielen