Wachter bij het kasteel van Doornroosje in het Sprookjesbos van de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

1 op 20 kent de Efteling niet

Wie denkt dat iedereen in Nederland de Efteling wel kent heeft het mis: 5 procent heeft nog nooit van het pretpark in Kaatsheuvel gehoord.

De Efteling is wereldberoemd in Nederland en omstreken. Iederéén kent het attractiepark in Kaatsheuvel. Toch? Vergeet het maar! Uit een panelonderzoek van het consumentenprogramma Radar blijkt dat 5 procent van de Nederlanders nog nooit van de Efteling heeft gehoord.

790.000 Nederlanders

Radar schakelde voor de enquête het eigen testpanel in, dat bestaat uit 41.056 leden. Eén op de twintig ondervraagden zette een groot vraagteken achter de naam Efteling. ‘Nooit van gehoord’, was het antwoord. Omgerekend naar de totale Nederlandse bevolking is het aantal mensen dat zegt nog nimmer van de Efteling te hebben gehoord gigantisch. Grofweg heeft ons land 15,8 miljoen inwoners van 5 jaar of ouder. Daarvan hebben – afgaande op dit onderzoeksresultaat – 790.000 mensen het woord Efteling nog nooit gehoord of gelezen. Je zou zeggen: leven al de medelandgenoten onder een steen? Nog voldoende werk aan de winkel voor de pr-afdeling van de Efteling dus.

Lange wachtrij bij Baron 1898 in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Lange wachtrijen

Andere cijfers uit de Radar-peiling laten zien dat 86 procent van de ondervraagden ontevreden is over de toegangsprijzen van attractieparken. 12 procent zegt een dagje pretpark niet te kunnen betalen en 20 procent mijdt een attractiepark om de lange wachtrijen. Die zijn het langst bij de Efteling, gevolgd door Walibi Holland en Duinrell, menen de leden van het testpanel van Radar.

2015 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen