Bouw Symbolica vordert gestaag

Op het in aanbouw zijnde Paleis der Fantasie in de Efteling is een grote koepel geplaatst.

De bouw van Symbolica in de Efteling, juni 2016

Midden in de Efteling verrijst langzaam maar zeker het Paleis der Fantasie. Op de in aanbouw zijnde darkride Symbolica werd een grote koepel geplaatst.

Vanaf de zomer neemt Efteling-mascotte Pardoes de bezoekers mee door het Paleis der Fantasie, door geheime gangen en langs magische vertrekken. Symbolica wordt de nieuwe attractie van het pretpark in Kaatsheuvel, als cadeautje voor de gasten vanwege het 65-jarig bestaan. De bouw van de darkride pal in het hart van het park vordert gestaag. Zo was vandaag voor bezoekers van het attractiepark te zien dat op de bouwplaats een enorme koepel op een zes meter hoge staalconstructie werd geplaatst. De veertien meter brede en ruim drie meter hoge koepel is van kunststof en weegt ongeveer tweeduizend kilo.

De bouw van Symbolica in de Efteling, juni 2016

Overdekte familieattractie

De 24 afzonderlijke delen van de koepel arriveerden donderdagochtend, waarna die op de bouwplaats aan elkaar werden gemonteerd. De koepel is onderdeel van één van de scènes die gasten vanaf de zomer van 2017 beleven als zij de nieuwe attractie Symbolica bezoeken en op audiëntie gaan bij de koning in het Paleis der Fantasie. Met de bouw van de nieuwe overdekte familieattractie is 35 miljoen euro gemoeid.

> De kogel is door de kerk: Symbolica komt

3-6-2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Efteling
{googleads left}

 

Meest bezochte parkprofielen