Astérix L'Expo in Parc Astérix

Expo over Astérix en Obelix

Parc Astérix wijdt een tentoonstelling aan Goscinny en Uderzo, de makers van de Astérix-strips.

Astérix L'Expo in Parc Astérix

Fans van het legendarische duo Goscinny en Uderzo kunnen hun hart ophalen in Parc Astérix: in een tentoonstelling kunnen ze zien hoe de onoverwinnelijke Galliërs Astérix en Obelix tot leven kwamen.

Wie liefhebber is van Astérix en Obelix komt dit seizoen nóg meer aan zijn of haar trekken in Parc Astérix ten noorden van Parijs. In het pretpark dat geheel gewijd is aan de onoverwinnelijke Galliërs is een tentoonstelling geopend over het werk van René Goscinny en Albert Uderzo, de makers van de beroemde strip.

Astérix L'Expo in Parc Astérix

Werktafel van Uderzo

In Astérix L’Expo kunnen bezoekers onder meer de werktafel van tekenaar Uderzo zien en een maquette van het Gallische dorpje dat zo dapper stand hield in de strijd tegen de Romeinen. Er is ook een maquette van de bekende slotscène van ieder stripboek: het dorp viert feest terwijl bard Kakofonix de mond wordt gesnoerd. De expositie in hoofdstraat Via Antica van Parc Astérix omvat ook silhouetten van de dertig belangrijkste hoofdrolspelers uit de stripboeken, zoals Julius Caesar, Cleopatra en mevrouw Nestorix.

Spelletjes en quizzen

Kinderen kunnen bij de tentoonstelling over Astérix en Obelix spelletjes en quizzen spelen en de volwassen kunnen hun kennis testen over de 36 boeken die van het onverschrokken duo het licht zagen. Astérix L’Expo is nog tot het eind van dit seizoen (tot en met 2 november 2016) te bezoeken.

De Indische Waterlelies in het Efteling Museum

Meer musea

Parc Astérix is niet het enige attractiepark dat bezoekers een duik laat nemen in de geschiedenis van het park of de parkkarakters. De Efteling heeft zijn eigen museum waar naast een vaste collectie ook regelmatig een wisseltentoonstelling te bekijken is. Momenteel loopt in het Efteling Museum de expositie ‘50 jaar… Maanlichte Nachten’, over het sprookje De Indische Waterlelies. Het Duitse Europa-Park heeft het Historama, met schetsen en modellen van de attracties en de hotels. In themapark California Adventure – de buurman van Disneyland in Anaheim – staat de Blue Sky Cellar, een oude wijnkelder waar de imagineers van Disney regelmatig hun nieuwe projecten presenteren.

26-6-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Parc Astérix, Efteling
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen