Castle Hotel in LEGOLAND Billund

Legoland Billund krijgt kasteelhotel

In het voorjaar van 2019 wordt Legoland in het Deense Billund uitgebreid met een 142 kamers tellend kasteelhotel. 

Castle Hotel in LEGOLAND Billund

In het voorjaar van 2019 wordt Legoland in het Deense Billund uitgebreid met een 142 kamers tellend kasteelhotel. Het ontwerp is afgeleid van de speelgoedversie en zal worden aangekleed met meer dan negenhonderd Lego-modellen in de vorm van ridders, draken, tovenaars en prinsessen.

Legoland Billund krijgt direct bij de hoofdingang een themahotel met 142 kamers bestemd voor 710 gasten. Het nieuwe Castle Hotel vergt een investering van 26 miljoen euro. “Onze belangrijkste taak is unieke ervaringen creëren voor alle bezoekers, waarbij met name kinderen helemaal opgaan in de wereld van het Lego-steentje”, zegt Christian Woller, managing director van het originele Legoland. “Kinderen zullen het gevoel hebben in een écht kasteel te overnachten en zo volledig ondergedompeld te worden in de magische wereld van Lego.”

Tovenaars- en prinsessenkamers

Gasten die vanaf 2019 de parkeerplaats van het Castle Hotel oprijden worden welkom geheten door Lego-ridders en draken. Na aankomst in de hal, waar enorme Lego-figuren de hotelgasten verwelkomen, gaat de tocht verder naar één van de drie verdiepingen met tovenaars-, ridder- en prinsessenkamers.

Castle Hotel in LEGOLAND Billund

Gezinnen met kinderen

Het nieuwe themahotel bestaat uit twee gebouwen. “Het hotel zal eruit gaan zien zoals wij dat kennen uit ridderverhalen, met unieke torenkamers in Lego-stijl en een grote speeltuin voor de kinderen”, onthult Woller. “Waar Hotel Legoland zowel dienst doet als conferentiecentrum als accommodatie voor gezinnen, is het Lego Castle Hotel uitsluitend ontworpen voor onze hoofddoelgroep: gezinnen met kinderen. Het ridderthema is overal in het hotel doorgevoerd op een niveau dat wij nog niet eerder in Billund hebben gezien. Dit maakt het hotel een absoluut topproduct wat betreft onze accommodaties.”

Visie gemeente Billund

De realisatie van het nieuwe hotel moet in de eerste plaats de enorme toename in de vraag naar overnachtingsplekken in combinatie met een bezoek aan het familiepark opvangen. Daarnaast draagt de komst van het hotel bij aan de uitvoering van de visie van de gemeente Billund, die als doel heeft gesteld bekend te staan als ‘Kinderhoofdstad van Denemarken’.

30 oktober 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Legoland Billund
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen