Moteurs... Action Stunt Show in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Backlot in Walt Disney Studios

De Backlot is letterlijk en figuurlijk het achterste terrein van de Walt Disney Studios.

De Backlot is de naam voor een gebied naast of achter de filmstudio’s waar decors worden opgeslagen en waar permanente sets staan opgebouwd voor buitenopnames voor film en televisie. De Backlot in Walt Disney Studios Park is momenteel echter grotendeels gesloten. Het gebied wordt omgebouwd tot Marvel Land. De donkere achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith wordt getransformeerd tot een attractie met Iron Man. Armageddon: les Effets Spéciaux is afgebroken om plaats te maken voor een darkride met Spider-Man. De voorstelling Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular is nog de enige attractie die nog bestaat in de Backlot.

Rock ‘n’ Roller Coaster (wordt verbouwd)

Rock ‘n’ Roller Coaster wordt momenteel verbouwd tot een achtbaan met een Iron Man-thema. Rock ‘n’ Roller Coaster was een overdekte loopingachtbaan die snelheid combineert met muziek en lichteffecten. Het verhaal in de donkere achtbaan was opgebouwd rond de bekende Amerikaanse rockgroep Aerosmith. Zij waren in de studio van Tour de Force Records werkzaam aan een bijzonder muzikaal project. De bezoeker stond in Studio C een VIP-ontmoeting met de leden van Aerosmith te wachten. De leden van de rockformatie nodigden de gasten uit hun nieuwe project als eersten te ervaren.

In de volgende ruimte bevond zich de R&D-afdeling van Tour de Force Records, de research & development-afdeling. Daar stonden voor de bezoekers Soundtrackers gereed; futurologische voertuigen voorzien van vijf geluidsboxen per zitplaats. Nadat de bezoekers hadden plaatsgenomen, begon het aftellen. Bij ‘nul’ werden zij met een duizelingwekkende snelheid in 2,8 seconden naar honderd kilometer gelanceerd. De treinen schoten vervolgens door drie loopings, begeleid door keiharde muziek en felle lichteffecten.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder tien jaar – Overdekte attractie

Moteurs... Action Stunt Show in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular (opgeschort)

In een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk, compleet met winkeltjes, kraampjes en een café, vindt een adembenemende stuntshow plaats. Auto’s, motoren en jetski’s laten de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten. Een reusachtig filmscherm in het decor laat de bezoekers zien hoe de actie er uit zou zien gemonteerd in een film. De gasten hebben de keuze uit maar liefst drieduizend overdekte zitplaatsen. Voor het spektakel begint, kiest de regieassistent mensen uit het publiek die mee mogen doen met de show.

De voorstelling is een razend ballet van elkaar achtervolgende auto’s en motoren. De stunts zijn spectaculair: van een auto die achteruit omhoog springt tot de lancering van een raket die het voertuig van een slechterik gewoon doormidden boort. Op het videoscherm worden alle acties na afloop vertoond  en kan men zien hoe men speciale effecten kan toevoegen. De stunts zijn bedacht door de Fransman Rémy Julienne, die ook de stunts bedacht voor de Bond-films Golden Eye, Licence to Kill en Octopussy.

De auto’s in de show zijn speciaal door Opel in Frankfurt gebouwd. Ze zijn uitgerust met een motor van 1300 cc, wegen amper zeshonderd kilo en verbruiken per show slechts één liter brandstof. Speciale gast is Lightning McQueen uit de Pixar-film Cars.

Informatie: Spannende show voor het hele gezin – Overdekte zitplaatsen – De show is erg luid – Duur: ongeveer vijftig minuten, inclusief de ‘casting’ van de toeschouwers – De show is momenteel opgeschort. Als er shows opgevoerd worden, staan de showtijden in de programmafolder 

Nog meer themazones

Ga ook naar de andere themazones van het filmpark
Naar de Front Lot
Naar Toon Studio
Naar Production Courtyard
 Naar Worlds of Pixar

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)