Dream Factory en Road Trip in Disney Studios

Disney Junior Dream Factory en Cars Road Trip openen binnenkort in Walt Disney Studios Park.

Mickey Mouse in Disney Junior Dream Factory in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Twee attracties in Walt Disney Studios Park ondergaan een complete metamorfose: de kindervoorstelling Disney Junior: Live on Stage wordt omgebouwd tot Disney Junior Dream Factory, en de Studio Tram Tour wordt omgetoverd tot Cars Road Trip.

Het Walt Disney Studios Park bij Parijs wordt gerenoveerd en uitgebreid. Moederbedrijf The Walt Disney Company heeft daar liefst twee miljard euro voor over. Het grootste deel van dat investeringsbedrag gaat op aan drie nieuwe themagebieden gebaseerd op bekende en succesvolle merken van het Amerikaanse concern: Marvel, Frozen en Star Wars. Ook bestaande attracties krijgen een make-over, alles met als doel Walt Disney Studios Park niet meer het lelijke eendje van alle Disney-parken wereldwijd te laten zijn.

Omgebouwd

The Art of Disney Animation, een attractie die al sinds de opening van Walt Disney Studios bestond, is eind 2019 omgebouwd tot Animation Celebration. De nieuwe opzet draait volledig om de hitfilm Frozen: bezoekers leren er van Anna en Kristoff danspasjes bij de hit Let It Go en ze bezoeken de interactieve voorstelling Frozen: A Musical Invitation. Twee attracties die momenteel ver in het ombouwproces zijn, zijn Studio Tram Tour: Behind the Magic en de kindershow Disney Junior: Live on Stage.

Cars Route 66 in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Cars Road Trip

Studio Tram Tour: Behind the Magic wordt omgetoverd tot Cars Road Trip, aanvankelijk Cars Route 66 Road Trip geheten. Het filmthema van het tramtochtje verdwijnt en wordt vervangen door een thema gebaseerd op de Pixar-film Cars. Bezoekers komen tijdens de ingekorte tramtour bekende voertuigen uit de animatiefilm tegen, zoals Lightning McQueen en Mater. Ze beginnen hun reis op een opstapstation dat geïnspireerd is door de typische Amerikaanse snelwegarchitectuur uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Walt Disney Imagineering en Pixar werken samen aan het project, en naast bedrijven uit Groot-Brittannië en Italië zijn ook diverse ondernemingen uit de directe omgeving van Disneyland Paris, uit de streek Seine-et-Marne, bij de bouw betrokken. (Tekst loopt door onder de video)

{youtube}NeM68xIC46E{/youtube}

Disney Junior Dream Factory

In het themagebied Production Courtyard wordt de voorstelling Disney Junior: Live on Stage, die in 2009 in première ging, getransformeerd tot La Fabrique des Rêves de Disney Junior, in het Engels: Disney Junior Dream Factory. Aan deze minimusical van twintig minuten is een aantal jaren door imagineers gewerkt, en nu zijn het theater en de show bijna gereed voor een opening in 2021. Twee Disney-figuren maken in de voorstelling hun debuut in Disneyland Paris: Vampirina en Fancy Nancy Clancy. De derde hoofdrolspeler is Timon uit De Leeuwenkoning. De simpele verhaallijn, speciaal bedoeld voor jongere kinderen, draait om het verzamelen van energie uit de zaal om de dromenfabriek op gang te houden. Dat gebeurt met zingen van en dansen op Disney-liedjes. Mickey en Minnie Mouse, gekleed in speciale ‘werkkleding’, steken bij die missie een handje toe. Studio D, de theaterzaal van Disney Junior Dream Factory, is multifunctioneel inzetbaar en ook voor andere evenementen te gebruiken. Het decor werd ontworpen door de Amerikaan Scott Shaffer. Hij was ook verantwoordelijk voor de decors in Animation Celebration.

{youtube}K3qo_VgFWdU{/youtube}

Metamorfose: Walt Disney Studios wordt een echt park 
Miljoeneninvesteringen in 2021

Walt Disney Studios, anno 2002

18 december 2020 © Tekst: Parkplanet – Beeld/video’s: Disney

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)