Hollywood Tower Hotel in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Production Courtyard in Walt Disney Studios

In de Production Courtyard in Walt Disney Studios maak je een vrije val in een op hol  geslagen lift.

In Production Courtyard staat de spannendste attractie van Walt Disney Studios Park: de Hollywood Tower of Terror. Production Courtyard ligt aan han het eind van Studio 1 en bestaat uit de Hollywood Boulevard en het grote Place des Stars. Op de vloer van het sterrenplein liggen tegels met de handafdrukken van beroemdheden uit de film- en televisiewereld.

Production Courtyard en Studio 1 in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Twilight Zone Tower of Terror

De Twilight Zone Tower of Terror is de grootste en duurste attractie ooit in Disneyland Parijs gebouwd. De toren is al jaren een groot succes in de andere Disney-parken, in Florida, Californië en Tokio. In de Tower of Terror storten bezoekers met een op hol geslagen goederenlift dertien verdiepingen in een vrije val omlaag. Het 55 meter hoge gebouw ligt aan de Hollywood Boulevard. Via de ooit majestueuze lobby worden de bezoekers door de dubieuze piccolo’s van het hotel begeleid naar de stoffige bibliotheek.

Door een verborgen deur komt men vervolgens terecht in de donkere kelders van het hotel, waar zich tevens de oude en vervallen dienstliften bevinden. Tijdens de angstaanjagende rit naar boven passeert de lift hotelgangen waarin de spookachtige verschijningen van de tijdens een gigantisch onweer in 1939 op onverklaarbare wijze verdwenen gasten op willekeurige momenten verschijnen. Dan stort de dienstlift plotseling naar beneden in de liftschacht, en schiet vervolgens ook weer terug naar boven. Daar krijgen de dappere hotelgasten een magnifiek uitzicht over de twee Disney-parken. Helaas voor slechts luttele seconden…

Hollywood Tower Hotel in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Het verlaten Hollywood Tower Hotel is gebouwd in pueblo deco-stijl, een bouwstijl die populair was in de jaren twintig, toen het hotel volgens het verhaal gebouwd werd. De Imagineers (Disney-ontwerpers) gingen in Frankrijk, Nederland en Engeland op zoek naar decoratieattributen voor het hotel. Veel van de Amerikaanse rekwisieten, inclusief wegwijzers, reisposters en etalagepoppen, kwamen van een verzamelaar uit Nederland. Tweedehands kleding voor de etalage van de hotelwinkel is afkomstig van kleine winkeltjes in Parijs. In totaal zijn ook vierduizend authentieke boeken verzameld voor de bibliotheek van het hotel.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,02 meter – Fast Pass beschikbaar

 Lees meer over de zoektocht naar decorstukken voor deze attractie
 Imagineer Theron Skees leidde het ontwerpproces van de imponerende Tower

 
Studio Tram Tour

(Tijdelijk gesloten; wordt omgebouwd tot Cars Road Trip) De Studio Tram Tour brengt gasten achter de schermen van de filmwereld. Tijdens de rit zien bezoekers hoe technici en artiesten hun illusies creëren. De trams van de Studio Tram Tour rijden langs decors, rekwisieten, kostuums en speciale effecten van bekende films. In elke tramwagon hangen televisiemonitors waarop de gasten uitleg krijgen. Onderweg zien de toeschouwers onder meer de gevels en beeldhouwwerken van de korte televisiereeks Dinotopia. De set Waterfall City is een van de belangrijkste uit de serie. Het decor is gebouwd in de Pinewood Studios in Londen.

Verderop staan twee vliegtuigen uit de film Pearl Harbor. In het kostuumatelier zien bezoekers vanuit de tram kleermakers en kostuumontwerpers aan het werk. De trein rijdt ook langs Star Cars, een stallingsplaats voor beroemde voertuigen als Volkswagentje Herbie en de auto van Cruella Devil uit 101 Dalmatiërs.

Het immense decor uit de film Reign of Fire brengt de kijkers naar Londen, dat aangevallen werd door vuurspugende draken. Links zien bezoekers hoe de Engelse hoofdstad er uit zag voor de aanval van de draken, rechts hoe Londen er bij lag na de verwoestende doortocht van de monsters.

Tram Tour en Catastrophe Canyon in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Het hoogtepunt van de Studio Tram Tour is de filmset Catastrophe Canyon. De tramreizigers ondergaan live enkele spectaculaire effecten, zoals een gesimuleerde aardbeving, een overstroming en brand. Voor de overstroming staat 265.000 liter water klaar in reservoirs bovenin het decor. Dat water wordt na elke show opnieuw gebruikt. Om het effect nog te vergroten wordt een deel van het water door luchtkanonnen de canyon ingeschoten.

De hoeveelheid water die in enkele tientallen seconden tijd over Catastrophe Canyon stroomt is wat één persoon in ongeveer vijf jaar tijd aan water gebruikt. Met de tram reizen de bezoekers na de indrukwekkende ervaring naar de achterkant van de decors, waar ze kunnen zien hoe de technologie achter deze ‘zware ramp’ er uit ziet.

Let op: Studio Tram Tour wordt momenteel verbouwd tot ; wordt omgebouwd tot Cars Road Trip. Gasten gaan vanaf de zomer 2021 met Lightning McQueen en Mater, sterren uit de Pixar-animatiefilm Cars, op reis over de befaamde Route 66.

Informatie: Informatieve en spannende attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie, maar met overdekte rijtuigen – Wie aan de linkerkant in de tram zit, loopt het risico wat nat te worden

Stitch Live in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Stitch Live

Stitch Live is een virtuele, interactieve ontmoeting met het ruimtewezentje uit de animatiefilm Lilo & Stitch. Op het filmdoek wordt een satellietverbinding gemaakt met het ruimteschip van Stitch. Volwassenen en kinderen kunnen vervolgens in real time (live) met hem communiceren. Er is geen voorgeschreven verhaal, waardoor het telkens weer een verrassing is hoe Stitch reageert. Het blauwe diertje praat, lacht, danst en zingt met zijn publiek op een heel persoonlijke manier, en hij speelt zelfs gitaar.

Kinderen mogen vragen aan hem stellen, hem een veilige vlucht wensen en één van de aanwezigen mag zelfs op de foto met Stitch en die prent verschijnt even later op het scherm. De gelukkige wordt benoemd tot copiloot van Stitch. Kinderen mogen vooraan op de grond vlak voor het filmscherm plaatsnemen en hun vragen afvuren op Stitch. De ouders, die op banken zitten, blijken vooral gecharmeerd van de humor van het ondeugende ruimtewezentje. De attractie is een combinatie van digitale projecties en geavanceerde stemgestuurde animatie.

Stitch communiceert in het Frans en het Engels met zijn gasten; om en om is er een show in een andere taal.

Informatie: Interactieve filmvoorstelling voor het hele gezin – Overdekte attractie – Duur: vijftien minuten – Showtijden en de taal waarin de show wordt opgevoerd staan aangegeven bij het theater 

La Terrasse in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Horeca in Production Courtyard

Op La Terrasse, aan de voet van de Hollywood Tower of Terror, zijn overdekte zitplaatsen waar fastfood, broodjes en frisdranken te koop zijn bij diverse food trucks.

Bon appétit in Disneyland Paris

Nog meer productiezones

Ga ook naar de drie andere productiezones van het filmpark:

Naar de Front Lot
Naar Toon Studio
Naar de Backlot

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)