WDS Toy Story Playland 15pers

Worlds of Pixar in Walt Disney Studios

In Worlds of Pixar in Walt Disney Studios Park draait alles om de succesvolle animatiefilms uit de studio’s van Pixar.

Ratatouille, Finding Nemo, Cars en Toy Story. Al deze populaire animatiefilms uit de studio’s van Pixar hebben hun eigen kleurrijke attracties in themagebied Worlds of Pixar. Jonge bezoekers kunnen er Lightning McQueen en de karakters uit The Incredibles ontmoeten. Bij drie fotolocaties kunnen gasten een selfie maken met hun favoriete Pixar-helden.

Crush's Coaster in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Crush’s Coaster

De donkere, draaiende achtbaan Crush’s Coaster neemt dappere bezoekers mee op een onderwateravontuur door de Oost-Australische golfstroom. De attractie is gebaseerd op de animatiefilm Finding Nemo. In het station van de achtbaan wanen gasten zich in de haven van Sydney, het startpunt van hun onderwaterreis. De avonturiers stappen in vierpersoons karretjes vormgegeven als enorme schildpad-schilden, terwijl hongerige zeemeeuwen hen net als in de film vanaf de daken Mine! Mine! Mine! schreeuwen.

Direct na het vertrek uit de haven racen de wagentjes even naar buiten en komen vervolgens in een realistisch nagebouwde onderwaterwereld met koraalriffen, kwallen en een gezonken onderzeeër. De duikboot is de favoriete schuilplaats voor haai Bruce, die zich in al zijn glorie aan de bezoekers toont. Bruce is met zijn breedte van twee meter één van de grootste figuren in heel Disneyland Resort.

Na de tocht naar boven volgt een razendsnelle en turbulente rit naar beneden, waarbij de zwaartekracht er voor zorgt dat de karretjes alle kanten op draaien. De draaisnelheid is afhankelijk van het aantal personen, de plek waar zij zitten en hun gewicht. Licht- en geluidseffecten maken de tocht door de aardedonkere oceaan nog realistischer.

Crush's Coaster in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Het gebouw waarin Crush’s Coaster gehuisvest is heeft aan de voorkant een muurschildering van ruim 27 meter lang en 7 meter hoog. Op het kunstwerk zwemt Crush met zijn vriendjes. De zeeschildpad is op het schilderwerk liefst 7 meter en 62 centimeter lang.

Crush’s Coaster is zonder twijfel een van de spannendste, best geslaagde en daarom ook één van de populairste attracties in Walt Disney Studios. Helaas is de capaciteit van de rollercoaster niet groot, waardoor er gedurende de dag lange wachtrijen kunnen ontstaan. Het advies is om zo vroeg mogelijk in het park aanwezig te zijn en meteen naar Crush’s Coaster te gaan.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,07 meter – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder zeven jaar – Overdekte attractie

Cars Race Rally in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Cars Race Rally

Cars Race Rally is een snelle draaimolen geïnspireerd op de Pixar-film Cars. Het decor van de carrousel wordt gevormd door het woestijnstadje Radiator Springs. Langs de draaimolens – waarvan er twee naast elkaar liggen, om de capaciteit te vergroten – staan de twee hoofdrolspelers uit de animatiefilm: Bliksem McQueen en de roestige Takel. De gasten stappen in kleine raceautootjes die vervolgens tal van bochten en onverwachte bewegingen maken. De autootjes zijn zo ontworpen dat zelfs jonge kinderen plaats kunnen nemen achter het stuur.

Cars Race Rally in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

In de wachtrij passeren de bezoekers gevels uit de film, zoals die van Flo’s V-8 Café en Luigi’s Casa Della Tires. Onderweg zien ze ook de felbegeerde, vergulde Piston Cup. In de wachtrij worden vijftien liedjes gespeeld die iets te maken hebben met auto’s, reizen of verkeer. Drie ervan zijn daadwerkelijk gebruikt in de film Cars: Real Gone van Sheryl Crow, Life is a Highway van Rascal Flatts en Route 66 van Chuck Berry.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie

Ratatouille: The Adventure - Foto: © Disney

Ratatouille: The Adventure

Ratatouille: The Adventure is één van de topattracties van de Walt Disney Studios. De darkride ligt aan Place de Rémy, een pleintje met typisch Parijse huizen, bankjes en een fontein. In de attractie word je verkleind tot het formaat van een rat. Samen met Rémy – het kokende raatje uit de Pixar-animatiefilm Ratatouille – ga je op ontdekkingstocht door het bekende restaurant Gusteau’s. De reis start op de daken van Parijs. Vervolgens zoef je in een ‘ratmobiel’ door de drukke keuken, de frisse koelcel en de levendige restaurantzaal. De decors zijn een mengeling van gigantische decorstukken en 3D-filmbeelden. De voertuigen rijden ‘vrij’ door het gebouw, zonder rails.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Single Riders Line beschikbaar

Cars Road Trip

Cars Road Trip is de opvolger van de Studio Tram Tour. Het kijkje achter de schermen van de filmwereld met decors, rekwisieten, kostuums en speciale effecten van bekende films werd in 2021 omgetoverd tot een attractie gebaseerd op de Pixar-film Cars. Bezoekers komen tijdens de tramtour bekende voertuigen uit de animatiefilm tegen, zoals Lightning McQueen en de roestige sleepwagen Mater.

De rit begint bij een opstapstation dat geïnspireerd is door de typische Amerikaanse snelwegarchitectuur uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het hoogtepunt van Cars Road Trip is nog steeds Catastrophe Canyon. In die spectaculaire filmset is nu een hoofdrol weggelegd voor een tankwagen van Dinoco. Oliemaatschappij Dinoco sponsort in de Cars-films de race om de Piston Cup, waar onder meer Lightning McQueen aan meedoet.

De tramreizigers ondergaan in Catastrophe Canyon live enkele spectaculaire effecten, zoals een gesimuleerde aardbeving, een overstroming en brand. Voor de overstroming staat 265.000 liter water klaar in reservoirs bovenin het decor. Dat water wordt na elke show opnieuw gebruikt. Om het effect nog te vergroten wordt een deel van het water door luchtkanonnen de canyon ingeschoten.

De hoeveelheid water die in enkele tientallen seconden tijd over Catastrophe Canyon stroomt is wat één persoon in ongeveer vijf jaar tijd aan water gebruikt. Met de tram reizen de bezoekers na de indrukwekkende ervaring naar de achterkant van de decors, waar ze kunnen zien hoe de technologie achter deze ‘zware ramp’ er uit ziet. Een Road Trip door de wereld van Cars roept het gevoel op van een tochtje over de legendarische Route 66 .

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie, maar met overdekte rijtuigen – Wie aan de linkerkant in de tram zit, loopt het risico wat nat te worden

Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Toy Story Playland

Toy Story Playland ligt tussen de attracties Hollywood Tower of Terror en Crush’s Coaster, en achter Art of Disney Animation. In het speelgebied krimpen alle bezoekers tot heel kleine wezentjes. Alles om hen heen in de tuin van Andy, de jongen uit de Toy Story-films, is groter: de grassprieten, de bal, het speelgoedvliegtuigje en de dominostenen.

Bij de hoofdingang worden de gasten begroet door een vier meter hoge actiefiguur van Buzz Lightyear. De hekjes langs de tuinpaden zijn gebouwd uit K’nex en ’s avonds wordt het speelgoedland verlicht door vrolijk gekleurde feestverlichting. Andy’s tien meter lange voetafdrukken zijn in het hele themagebied te vinden, zodat nog eens duidelijk wordt hoe klein de bezoeker hier is.

RC Racer in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Tussen al het reuzenspeelgoed in Toy Story Playland staan drie attracties. De opvallendste is RC Racer, een U-vormige baan van 27 meter hoog waarin een oversized speelgoedwagen op en neer raast. De RC-raceauto in Toy Story Playland weegt ongeveer negen keer meer dan een moderne Formule 1-raceauto en bijna 2300 keer meer dan de speelgoedversie van de RC-auto.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter

Soldiers Parachute Drop in Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

In Toy Soldiers Parachute Drop vliegt de bezoeker 25 meter omhoog, om vervolgens naar beneden te zweven met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes. De attractie ziet eruit als een trainingskamp, met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkietalkie van Fisher-Price ontbreekt niet. De echte fans van deze legerbasis kunnen ook nog eens op de foto als soldaat mét parachute voor een hemelsblauwe lucht bij de fotolocatie. De legerbasis van de Groene Soldaatjes draagt de naam Fort Emery. Dat doet denken aan de naam van de stad waar de Pixar Studios liggen: Emeryville, Californië.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie – Minimale lengte om mee te mogen: 0,82 meter

Slinky Dog ZigZag Spin in Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

De attractie Slinky Dog Zigzag Spin is geïnspireerd door de rups van de kermis. Met de bezoekers aan boord jaagt Slinky Dog in een cirkel steeds sneller zijn staart achterna. Slinky Dog is gebaseerd op echt speelgoed, maar zowel de doos als de hond is voor de films opnieuw ontworpen. Daarna heeft de speelgoedfabriek deze nieuwe versie uitgegeven. Het speelgoedhondje Slinky Dog heeft 17 ringen, terwijl de Slinky Dog in Toy Story Playland 34 ringen heeft.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie

Horeca in Worlds of Pixar

In het Parijs quartier in Toon Studios is Bistrot Chez Rémy gehuisvest. De Franse bistro naast de darkride Ratatouille serveert vanzelfsprekend ratatouille, maar ook gegrild rundvlees, gewokte kip, geroosterde kabeljauw en foie gras. 

Bon appétit in Disneyland Paris

Nog meer themazones

Ga ook naar de vier andere themazones van het filmpark:
Naar Avengers Campus
Naar de Front Lot
Naar Production Courtyard
Naar Toon Studios

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios 

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen