Avengers Campus in Walt Disney Studios

De Avengers-helden zoeken in Walt Disney Studios naar nieuwe rekruten in de Avengers Campus.

Sinds 2022 is in Walt Disney Studios het hoofdkwartier van de Avengers gevestigd. Het moderne themagebied wordt bewoond door bekende Marvel-stripfiguren als Iron Man, Captain Marvel, Black Panther en Spider-Man. De Avengers-zone heeft twee grote attracties en locaties waar gasten hun helden kunnen ontmoeten en fotograferen.

Avengers Campus ligt op de plek van het oude parkdeel Backlot. Centraal in het langgerekte gebied ligt een verhoogd platform – de QuinPad – waarop een glanzende QuinJet staat, het iconische vliegtuig uit het Marvel-universum. Het verhaal achter Avengers Campus is dat het complex ooit eigendom was van Stark Industries. Tony Stark – beter bekend als Iron Man – erfde het terrein van zijn vader Howard Stark en bouwde het om tot Avengers Campus. Het achterliggende doel van Avengers Campus is het rekruteren van nieuwe superhelden; alle bezoekers komen daarvoor in aanmerking. Het woord Campus staat dan ook voor Centralized Assembly Mobilized to Prepare, Unite en Safeguard.

Avengers Assemble: Flight Force

Voor Avengers Campus werd de bestaande achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster omgebouwd tot Avengers Assemble: Flight Force. In de wachtrij van de donkere loopingachtbaan geeft een indrukwekkende animatronic van Iron Man de gasten een briefing.

De treinen van deze door het Nederlandse bedrijf Vekoma gebouwde rollercoaster hebben de vorm van een hypersonisch voertuig van Stark Industries. Als de bezoekers hebben plaatsgenomen begint het aftellen. Bij ‘nul’ worden zij met een duizelingwekkende snelheid in 2,8 seconden naar honderd kilometer gelanceerd. De treinen schieten vervolgens door drie loopings.

Het hypermoderne gebouw waarin de achtbaan gehuisvest is, is omhuld door een zilverkleurige wand met lichteffecten. Volgens het verhaal dat Disney bedacht voor de attractie heet de wand F.R.I.D.A.Y. en gaat het hier om een artificiële intelligentie die de Avengers helpt om bedreigingen te identificeren en de campus te beschermen.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Single rider line beschikbaar – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder zeven jaar – Overdekte attractie

Spider-Man WEB Adventure

In Spider-Man WEB Adventure vraagt Peter Parker, bekend als Spider-Man en vertolkt door de populaire acteur Tom Holland, de bezoekers om te helpen bij het vangen van Spider-Bots voordat zij grote schade kunnen aanrichten op de campus. Door een bug vermenigvuldigen de bots zich plotseling in razendsnel tempo. Ingrijpen is geboden. Gasten slingeren met hun handen en armen spinnenwebben naar de Spider-Bots om zo deze roodblauwe spinnen te vernietigen.

De speciaal voor deze darkride ontwikkelde innovatieve technologie herkent lichaamsbewegingen en gebaren. Infrarood camera’s op de W.E.B. Slinger-voertuigen beoordelen zestig keer per seconde de oogposities, schouders, ellenbogen en polsen van de berijders. Die kunnen dankzij deze techniek webben uit hun polsen slingeren, net zoals Spider-Man dat doet. Zo ontstaat een interactieve game play.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Geen minimale lengte om mee te mogen – Single rider line beschikbaar – Overdekte attractie

Avengers Campus klaar voor rekruten

Hero Training Center en ontmoetingen

Avengers Campus is het meest interactieve themagebied van Disneyland Paris, vooral ook door de mogelijkheid Avengers-helden in levenden lijve te ontmoeten. In het Hero Training Center leren bezoekers de bewegingen die hun helden maken. Daarna volgt een ontmoeting met Iron Man, Captain Marvel of een andere Avenger, of – via een aparte wachtrij vanwege zijn populariteit – met Spider-Man. Door de lange hoofdstraat van de campus lopen regelmatig Thor en Black Panther en op het dak van zijn WEB Adventure vertoont Spider-Man zich aan het publiek. De Wakanda-strijders zoeken nieuwe getalenteerde rekruten en in Mission Control kunnen bezoekers op de foto met onder meer Doctor Strange, Spider-Man, Iron Man, Captain Marvel, Black Panther en Captain America.

Informatie: Een reservering voor het Hero Training Center moet via de app van het park worden gemaakt op de dag van het bezoek

Horeca in Avengers Campus

Het grootste restaurant van Avengers Campus is Stark Factory. Het zelfbedieningsrestaurant heeft onder meer de klassieke pizza prosciutto en pastagerechten op het menu staan. Heerlijk toetje is de Thunder Cake, een dessert gemaakt van chocolade en karamel.

PYM Kitchen is niet alleen de meest gethematiseerde eetgelegenheid van Avengers Campus maar ook de meest populaire en drukke. Dit als experimenteel laboratorium vormgegeven buffetrestaurant heeft gerechten in bijzondere maten: heel groot of juist heel klein. De koks gebruiken namelijk de PYM Particle-technologie van dr. Henry Pym uit de film Ant-Man and The Wasp om ingrediënten te verkleinen of te vergroten. Uit het keukenlaboratorium komen onder meer deelbare hapjes en inventieve voorgerechten. De Pym-ini is geroosterde focaccia met vlees, kaas en dipsaus. Dit broodje smaakt goed met een glas Pingo Doce, een groene drank uit de verhalen van de Avengers. Andere bijzondere lekkernijen zijn een krakeling die in de kwantumtunnel dubbel zo groot wordt en plantaardige gehaktballen.

Super Diner is gehuisvest in een originele Airstream-diner uit de jaren veertig. Het kleine restaurantje achterin Avengers Campus heeft ook slechts een kleine menukaart, namelijk uitsluitend de beroemde New York Reuben-sandwich. Deze authentieke sandwich bestaat uit pastrami, Cheddar-kaas, zuurkool en een hartige dressing gegrild tussen sneetjes roggebrood.

Bon appétit in Disneyland Paris

Nog meer themazones

De andere themazones van het filmpark:
Naar de Front Lot
Naar Toon Studio
Naar Production Courtyard
Naar Worlds of Pixar

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

© Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen