Bon appétit in Disneyland Paris

À table, le diner est servi. Restaurants in Disneyland Paris die uitblinken in sfeer, thema of prijs-kwaliteitverhouding. Bon appétit!

Of je nu in Disneyland Paris een restaurant zoekt ‘omdat je toch wat moet eten’ of één waar je lang van de unieke ambiance kunt genieten, er is genoeg keus. In het hele resort zijn meer dan vijftig eetgelegenheden. Wij tippen twaalf restaurants in de Disney-enclave ten oosten van Parijs. Ze blinken uit in sfeer, thema of prijs-kwaliteitverhouding. En de allerbeste bieden het alle drie!

DISNEYLAND PARK

Agrabah Café in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Agrabah Café

Bij de opening van Disneyland Park in 1992 was bij de ingang van Adventureland de bazaar gevestigd, met kleine winkeltjes in kronkelende, overdekte straatjes. De Adventureland Bazaar werd omgevormd tot Agrabah Café, maar behield zijn mystieke 1001-nacht-straatje waarop allerlei kleinere ruimtes uitkomen. Sommige van die kamers hebben nog steeds de namen van de winkeltjes die ze destijds herbergden, zoals La Reine des Serpents en L’Échoppe d’Aladdin. Door deze unieke opzet is Agrabah Café één van de meest aangename restaurants van het park.

Een andere reden om aan tafel te gaan in dit restaurant is het afwijkende menu. Nu eens geen frietjes en hamburgers, maar kippenboutjes, kebab, couscous, taboulé en hummus. De Marokkaanse en oriëntaalse gerechten staan opgesteld in buffetvorm, zodat je naar believen je eigen voorkeursgerechten kunt opscheppen. In Agrabah Café verwijzen diverse details naar de populaire Disney-tekenfilm Aladdin. Wat voor de meeste restaurants in dit artikel geldt, gaat zeker op voor Agrabah Café: het restaurant is populair. Vooraf een plekje reserveren is aanbevolen. Dat kan in City Hall in Disneyland Park of Studio Services in Walt Disney Studios, bij de receptie van je Disney-hotel of via telefoon +33 1 60 30 40 50 (Engels of Frans).

Walt's - An American Restaurant in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Walt’s – An American Restaurant

Walt’s – An American Restaurant is een eerbetoon aan Walt Disney. Overal in dit elegante restaurant hangen aan de muur herinneringen aan de grondlegger van het Disney-imperium. Walt’s is gevestigd op de eerste verdieping van een statig pand midden in Main Street, U.S.A. Tijdens parades heeft men een schitterend uitzicht over de stoet die beneden door de hoofdstraat trekt. Het restaurant bestaat uit zes eetkamers die gewijd zijn aan Adventureland (met schetsen van de attractie Pirates of the Caribbean van de legendarische ontwerper Marc Davis), Frontierland, Discoveryland, Fantasyland, het Disneyland Hotel en de Grand Canyon.

Op de menukaart van dit prijzige restaurant staan Amerikaanse gerechten met een Europese touch. De koks hebben zich bij het samenstellen van het menu laten inspireren door wat Walt Disney zelf lekker vond. Ze kregen daarbij hulp van Thelma Howard, die dertig jaar lang huishoudster was in het gezin Disney. Zo kwamen schotels als aardappelpuree met dun gesneden Angus-vlees, chili con carne met een cheeseburger, kreeft en limoentaart op de menukaart. Vanzelfsprekend is er New York-style cheesecake als dessert en is er een ruime keus aan cocktails en Franse wijnen.

Auberge de Cendrillon

Auberge de Cendrillon in Fantasyland verslaat qua prijs restaurant Walt’s. Maar voor die flinke hap uit je portemonnee krijg je wel traditioneel Franse ‘haute cuisine’, aan tafel geserveerd in een koninklijke eetzaal pal naast het kasteel van Doornroosje. Kinderen voelen zich er de koning te rijk, zeker als de Disney-prinsessen een bezoekje brengen aan dit romantische en sprookjesachtige restaurant. Auberge de Cendrillon biedt een vaststaand menu, met een keus uit drie voorgerechten, vijf hoofdgerechten en drie desserts.

Restaurant Cowboy Cookout in Frontierland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Cowboy Cookout Barbecue

Cowboy Cookout heeft veel fans. Het barbecuerestaurants is niet alleen groot en wat rustiger gelegen, waardoor het vaak net iets minder druk en hectisch is dan in andere eetgelegenheden, het heeft ook een gezellige sfeer, een flink terras en een aantal prima gerechten. Cowboy Cookout Barbecue is gevestigd in een grote, rustieke schuur, met een wirwar aan houten tafels en stoelen rondom een open haard. Soms speelt er ook nog een bandje countrymuziek. Dit counterrestaurant achterin Frontierland biedt naast worstjes en hamburgers ook spareribs waar iedereen lovend over is: ‘Ze vallen van het botje, zo mals zijn ze’.

The Lucky Nugget Saloon in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

The Lucky Nugget Saloon

Wie tijdens het eten graag vermaakt wordt, kiest The Lucky Nugget Saloon, een restaurant en theater ineen. Vormgegeven als een authentieke saloon uit de hoogtijdagen van de goudkoorts in het wilde westen worden in dit restaurant onder meer spareribs, cheeseburgers en fish & chips aan tafel geserveerd. Op het podium van de saloon – genoemd naar het gewilde goudklompje dat iedereen gelukkig maakt – worden regelmatig poppenshows opgevoerd. De show met Mickey Mouse laat de geschiedenis van Frontierland zien, het themaland waarin The Lucky Nugget Saloon gelegen is. Het prachtig gethematiseerde restaurant – met veel hout en koperwerk – is de evenknie van The Golden Horseshoe in het originele Disneyland in Californië.

Captain Jack's in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Captain Jack’s – Restaurant des Pirates

Captain Jack’s ging bijna een kwart eeuw door het leven als Blue Lagoon. Dit ‘Restaurant des Pirates’ is onderdeel van Pirates of the Caribbean: de boten van deze attractie varen vlak langs de eettafels. Captain Jack’s is vooral aan te bevelen vanwege de ambiance. Je eet er onder de sterrenhemel, bij het gedimde licht van lantaarns en fakkels. Erg sfeervol, maar daar betaal je ook voor. In dit naar de beroemde kapitein Jack Sparrow genoemde restaurant waan je je voor even in het Caribische gebied, en je eet ook gerechten uit die streek, zoals vis, kruidige kip en tropisch fruit.

Tip

In The Old Mill, de Nederlandse molen naast It’s a Small World in Fantasyland, zijn poffertjes (met suiker of Nutella) en bitterballen (met of zonder kaas) te koop.

Bestel hier entreetickets of boek een hotel bij Disneyland Paris

WALT DISNEY STUDIOS PARK

Super Diner

In themagebied Avengers Campus in Walt Disney Studios staat een klein origineel Amerikaans eethuisje, Super Diner. Op de keper beschouwd is dit het oudste restaurant in het hele resort: het van aluminium gemaakte gebouw is een originele Airstream-diner uit de jaren veertig. De kleine menukaart van Super Diner biedt één klassiek Amerikaanse gerecht: de Reuben-sandwich. De authentieke Reuben-sandwich is een typisch Noord-Amerikaans recept gemaakt met pastrami, Cheddar-kaas, zuurkool en een hartige dressing, gegrild tussen sneetjes roggebrood. De beroemde sandwich is ook verkrijgbaar als vegan-variant en in een kinderversie. Het beperkte assortiment van de Diner bestaat verder uit snacks, frisdrank, wijn en bier. De maaltijd kan worden afgesloten met een ijsje van Ben & Jerry’s: Cookie Dough of Chocolate Fudge Brownie.

Bistrot Chez Remy in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Bistrot Chez Rémy

Bistrot Chez Rémy is zonder twijfel het beste restaurant in Walt Disney Studios. Net zoals in de naastgelegen attractie Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy voel je je ook in deze Franse bistro zo klein als het ratje Rémy uit de film Ratatouille. De tafels zijn van elkaar gescheiden door levensgrote borden en kookboeken, overal staan manshoge messen, lepels en vorken en je kunt er zitten op gigantische champagnekurken en eten aan een supersized jampotdeksel. Vanzelfsprekend staat er ratatouille op het menu, maar ook gegrild rundvlees, gewokte kip, geroosterde kabeljauw en foie gras. Sommige ingrediënten die in de keuken van deze bistro worden gebruikt komen ui de eigen groentetuin die vlakbij hotel Cheyenne ligt. Andere producten komen uit het departement Île-de-France. Zoals bijvoorbeeld de Brie de Meaux, afkomstig van de Ferme des Trente Arpents in de Brie-regio.

DISNEY VILLAGE

Five Guys en Vapiano in Disey Village - Foto: © Adri van Esch

Five Guys

Natuurlijk kun je in de twee parken van Disney hamburgers, cheeseburgers en kipburgers krijgen. In Disneyland Park bijvoorbeeld bij Au Chalet de la Marionette in Fantasyland of Café Hyperion in Discoveryland en in Walt Disney Studios bij Restaurant En Coulisse. Maar over de prijs-kwaliteitverhouding daarvan lopen de meningen sterk uiteen. Als je de tijd hebt en een eindje lopen niet bezwaarlijk vindt, is een burger scoren in Disney Village een beter idee. Je kunt daar terecht bij fifties-restaurant Annette’s Diner of bij de alom bekende McDonald’s. Wil je fastfood maar toch een keer wat anders dan McDonald’s, dan is Five Guys een goede optie. Deze vestiging van de in de Verenigde Staten al heel bekende hamburgerketen is gevestigd in het doodlopende straatje van Disney Village, rechts van souvenirwarenhuis World of Disney. Het restaurant met het roodwitte interieur serveert diverse soorten hamburgers, hotdogs, french fries en milkshakes.

Vapiano in Disney Village - Foto: © Adri van Esch

Vapiano

Vapiano voert als motto: ‘Chi va piano, va sano e va lontano’, wie rustig en ontspannen leeft, leeft langer en in goede gezondheid. De woorden ‘va’ (Italiaans voor ‘gaan’) en ‘piano’ (‘langzaam’) vormen samen de naam van de bekende restaurantketen. In Disneyland Park serveren Pizzeria Bella Notte (Fantasyland) en Colonel Hathi’s Pizza Outpost (Adventureland) gerechten als pizza, pasta en lasagne. Maar wil je rustiger eten en Italiaanse gerechten van een betere kwaliteit, dan loop je naar Vapiano in Disney Village. Op het menu staan pasta, pizza, antipasti en salade, die rechtstreeks bij de chef-kok midden in het restaurant kunnen worden besteld. De pasta en de dolci worden bij Vapiano dagelijks vers gemaakt in de open ‘manifattura’. Het pizzadeeg, de sauzen, dressings en pesto worden ter plekke bereid.

Earl of Sandwich in Disey Village - Foto: © Adri van Esch

Earl of Sandwich

Een geweldig lunchadres is Earl of Sandwich in Disney Village. Deze van oorsprong Amerikaanse keten heeft heerlijke koude of warme broodjes, wraps, frisse salades, soepen en desserts voor een heel redelijke prijs. Earl of Sandwich ligt aan het water en biedt vanaf de twee verdiepingen of het terras een mooi uitzicht over Lake Disney.

DISNEYLAND HOTEL

The Royal Banquet

Restaurant The Royal Banquet in het Disneyland Hotel is behoorlijk prijzig, maar biedt wel waar voor zijn geld. Allereerst de locatie: in het chique hotel aan de ingang van Disneyland Park, met uitzicht over Main Street, U.S.A. Aan de muur hangen schilderijen van koninklijke families uit de Disney-films. Het rijkelijke buffet biedt een grote keus aan kwalitatief goede gerechten. En voor wie nog niet overtuigd is: tijdens de lunch- en dinerbuffetten komen de Disney-figuren langs voor een foto of een handtekening.

Bestel hier entreetickets of boek een hotel bij Disneyland Paris

2024 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen