De hotels in Disneyland Paris Resort - Foto: © Disney

Hotels in Disneyland Resort Parijs

Wie logeert in een hotel van Disneyland Paris, logeert in een verhaal. Je bent voor enkele dagen figurant of misschien zelfs wel hoofdrolspeler in een andere tijd dan de gebruikelijke tijd en op een andere plaats dan de alledaagse.

Disney is een meester in het vertellen van verhalen. In films en televisieprogramma’s. In stripboeken en musicals. En vanzelfsprekend ook in de themaparken. Ook in de eigen hotels van Disney wordt een verhaal verteld. De hotels nemen je mee naar een andere tijd en plaats. Naar de meest bijzondere wijken van metropool New York bijvoorbeeld. Naar een elegant badhotel in de Amerikaanse staat New England. Of naar een pittoresk stadje in het toch-niet-zo-wilde-westen van de States.

Disney schakelde voor de vijf hotels rond Lake Disney de meest gerenommeerde architecten van de Verenigde Staten en Europa in. Zij kregen de opdracht mee een bouwwerk te maken met een onderscheidende architectuur dat bovendien de gasten al het comfort en gemak biedt waar zij om vragen.

De gelauwerde architecten kwamen met originele thema’s. Het Disneyland Hotel is een luxueus en elegant Victoriaans paleis en hotel New York brengt je naar de wereld van Marvel. Newport Bay Club heeft de sfeer van een charmante badplaats in New England en Sequoia Lodge is een gemoedelijk berghotel in een weelderig bos. In hotel Cheyenne komt het wilde westen tot leven en hotel Santa Fe is gebouwd als een pueblo in New Mexico. Het bosrijke Davy Crockett Ranch doet denken aan een ‘trapper village’, een grensdorpje in westernstijl. In vakantiepark Villages Nature – een samenwerking van Disneyland Paris en Center Parcs – staat de natuur centraal.

Door de verscheidenheid aan thema’s heeft Disneyland op loopafstand van de attractieparken hotels voor iedere smaak. Daarnaast is er ook voor ieder budget een hotel: van vijfsterren-plus en superluxe voor wie dieper in de portemonnee wil duiken, tot ‘value’ voor wie wat minder waarde hecht aan luxe en overdaad.

Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris

DISNEYLAND HOTEL

Disneyland Hotel - Foto: © Disney

Het Disneyland Hotel is een vijf verdiepingen tellend Victoriaans paleis dat doet denken aan de chique kusthotels die rond de vorige eeuwwisseling gebouwd werden in Florida en Californië.

Faciliteiten

Het Disneyland Hotel telt 496 kamers, waaronder achttien suites. Gasten vinden in het hotel een overdekt zwembad, een health club met sauna, jacuzzi en massage, 24-uurs room service, valet parking en een babysitters service.

De Castle Club is een speciale verdieping met vijftig kamers en een aparte ingang.

Restaurants

La Table de Lumière (gastronomische gerechten in de ballroom van Belle en het Beest) – The Royal Banquet (buffetrestaurant) – Fleur de Lys (bar met uitzicht op Fantasia Gardens)

Meer over het Disneyland Hotel
Disneyland Hotel nu boeken
Logeren op stand in het Disneyland Hotel

HOTEL NEW YORK – THE ART OF MARVEL

Hotel New York - Foto: © Disney

Hotel New York – The Art of Marvel is het eerste Disney-hotel dat de wereld van de Avengers toont. Gasten ontdekken in het hotel het Marvel-universum door middel van stripverhalen, kunst, films en kostuums.

Faciliteiten

Hotel New York heeft 536 kamers en 25 suites in de sfeer van onder meer Spider-Man en de Avengers. Gasten kunnen gebruik maken van een binnen- en buitenzwembad met jacuzzi, fitnessruimte, sauna, stoombad, solarium en massageservice. Er zijn verder twee verlichte buitentennisbanen. Andere services: kapsalon, 24-uurs room service, conciërge, speelzaal en een babysitters service. Naast Hotel New York ligt een groot conventiecentrum.

De Empire State Club is een speciaal gedeelte van het hotel met tal van extra services en diensten.

Restaurants

Manhattan Restaurant (Italiaanse gerechten) – Downtown Restaurant (casual dining¸ Amerikaanse gerechten met de smaken uit Chinatown en Little Italy) – Skyline Bar (cocktailbar met uitzicht op de skyline van New York) – Lounge Bar (bar in loft-stijl met ambachtelijke en biologische dranken)

Meer over hotel New York
Hotel New York nu boeken

NEWPORT BAY CLUB

Hotel Newport Bay Club - Foto: © Disney

Romantiek en avontuur wachten op je in Newport Bay Club. Het hotel ligt aan een promenade langs het meer en misstaat niet in een charmante badplaats in New England.

Faciliteiten

Hotel Newport Bay Club telt 1093 kamers, waaronder dertien suites. Gasten kunnen gebruik maken van een binnen- en buitenzwembad, een health club met sauna, jacuzzi, fitnessruimte, solarium en massageservice. Naast het hotel ligt een conventiecentrum.

De afzonderlijke Admiral’s Floor heeft extra luxe accommodaties.

Restaurants

Cape Cod (maritiem buffet) – Yacht Club (gastronomische gerechten) – Fisherman’s Wharf Lounge en Captain’s Quarters (cocktailbars)

Meer over Newport Bay Club
Hotel Newport Bay Club nu boeken

SEQUOIA LODGE

Hotel Sequoia Lodge - Foto: © Disney

Sequoia Lodge is een knus berghotel in een weelderig bos. In de winter brandt de open haard, in de zomer flaneren gasten langs het meer en het hele jaar door geniet men van de pure natuur.

Het idee voor het overdekt zwembad – ondergebracht in een van de zes lodges naast het hoofdgebouw – kreeg de architect toen hij eens logeerde in een houten hutje waar een jacuzzi stond. Grumbach liet nog een handtekening in Sequoia Lodge achter: bovenop een wildstromend beekje zette hij een liefdestempeltje, een geluksbrengertje voor het hotel.

Faciliteiten

Hotel Sequoia Lodge heeft 1011 kamers, waaronder veertien suites. Gasten hebben de beschikking over een binnen- en buitenzwembad, jacuzzi en een health club met sauna.

Restaurants

Hunter’s Grill (buffet) – Beaver Creek Tavern (internationale specialiteiten) – Redwood Bar (cocktails bij de open haard)

Meer over Sequoia Lodge
Hotel Sequoia Lodge nu boeken

HOTEL CHEYENNE

Hotel Cheyenne - Foto: © Disney

In Hotel Cheyenne komt het wilde westen tot leven. Het stadje geeft je het gevoel de hoofdrol te spelen in een spannende westernfilm.

Faciliteiten

Hotel Cheyenne telt 1000 kamers. Voor de gasten zijn er kinderspeelplaatsen, ponyritjes, videogames en speelt er geregeld een countryband.

Restaurants

Chuck Wagon Café (buffet in westernstijl) – Red Garter Saloon (bar) – Starbucks Coffee (koffie en kleine snacks)

Meer over hotel Cheyenne
Hotel Cheyenne nu boeken

HOTEL SANTA FE

Hotel Santa Fe - Foto: © Disney

Hotel Santa Fe is een oase van kleur en sfeer, een pueblo uit New Mexico geïnspireerd op de Pixar-animatiefilm Cars.

Faciliteiten

Hotel Santa Fe heeft 1000 kamers. Voor de gasten zijn er een speeltuin, een kamer met videospelletjes en een kinderhoek in de lobby. ’s Avonds worden voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd, zoals gezicht schminken, miniparades en dansen.

Restaurants

La Cantina (Mexicaans buffet) – Rio Grande Bar – Starbucks Coffee (koffie en kleine snacks)

Meer over hotel Santa Fe
Hotel Santa Fe nu boeken

DAVY CROCKETT RANCH

Davy Crockett Ranch - Foto: © Disney

Logeren in een houten bungalow in het bosrijke vakantiepark Davy Crockett Ranch geeft je het gevoel rond te lopen in een pelsjagerdorp in de Amerikaanse pionierstijd.

Faciliteiten

Vakantiepark Davy Crockett Ranch heeft 535 individuele blokhutten, elk geschikt voor maximaal zes personen. Op het terrein kan men boogschieten, mountainbiken en ponyritjes maken. Er is een tropisch zwembad met jacuzzi’s en glijbanen. Op Davy Crockett Ranch is volop gelegenheid tot sporten: het park beschikt over twee overdekte tennisbanen, je kunt er basketballen, volleyballen of tafeltennissen en er zijn fietsen te huur.

Restaurants

Crockett’s Tavern (vleesspecialiteiten) – Crockett’s Saloon (bar)

Meer over Davy Crockett Ranch
Davy Crockett Ranch nu boeken

VILLAGES NATURE

Aqualagon in Villages Nature

Center Parcs en Disneyland Paris sloegen de handen ineen en creëerden Villages Nature, een ecologisch vakantiepark waar respect voor de natuur centraal staat.

Villages Nature heeft drie soorten appartementen: Cocoon VIP, Country Premium (voor vier personen) en Country Premium (voor zes personen).

Bijzondere faciliteiten van Villages Nature zijn de Aqualagon, een openluchtlagune en één van de grootste overdekte zwembaden van Europa, boerderij BelleVie en het Betoverde Bos, een bosrijk speelgebied voor kinderen.

Meer over Villages Nature
Villages Nature nu boeken

Niet ver van Disneyland – nog op het terrein van het resort – staan nog zeven hotels. De meeste van deze hotels brengen hun gasten met een shuttlebus naar de poorten van het park.
> Kyriad Hotel
> Hotel l’Elysée Val d’Europe
> Vienna House Dream Castle Hotel
> Vienna House Magic Circus Hotel
> Radisson Blu
> Adagio Marne la Vallée

Naar de parkplanner van Disneyland Parijs
Naar de parkplanner van Walt Disney Studios Park
Plattegrond van Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney e.a.

Meest bezochte parkprofielen