Logeren op stand in het Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel in Disneyland Paris werd in twee jaar tijd volledig vernieuwd. Alle suites en kamers in het vijfsterrenhotel zijn gethematiseerd rond de Disney-prinsessen, waardoor gasten er koninklijk kunnen logeren.

Twee jaar lang was het Disneyland Hotel gesloten voor een complete metamorfose. Het paradepaardje onder de hotels van Disneyland Paris werd van binnen volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Alle kamers en suites, de immense lobby en de restaurants en boetieks werden van muur tot muur opnieuw gedecoreerd en ingericht. Daarbij was een plan voor herinrichting en thematisering van de Disney-hotels dat in 2012 werd gepresenteerd en vanaf 2017 versneld werd uitgevoerd leidend. Dat transformatieplan voorzag voor ieder van de zeven hotels een eigen thematiek, gebaseerd op de bekende films uit de studio’s van Disney, Marvel en Pixar. In 2021 heropende hotel New York met de verhalen van Marvel onder de naam Hotel New York – The Art of Marvel. De hotels Cheyenne en Santa Fe kregen respectievelijk Woody en Jessie uit Toy Story en de sprekende auto’s uit Cars als gastheren.

Lees verder onder de foto

Koninklijke uitstraling

Voor het vlaggenschip van Disneyland Paris werden elf Disney-prinsessen als boegbeelden uitverkoren. De kamers en suites in het Disneyland Hotel zijn gethematiseerd rond de sprookjes en verhalen van Doornroosje, Assepoester, Moana, Anna en Elsa, Merida, Rapunzel en Belle. Hun aanwezigheid moet het vernieuwde hotel, dat tevens als ingang van het themapark fungeert, een koninklijke allure geven. Die koninklijke uitstraling werd gerealiseerd door meer dan tweehonderd Europese en Franse bedrijven, zoals het 130 jaar oude Tissage des Flandres dat het wandtapijt voor restaurant The Royal Banquet creëerde, het in Parijs gevestigde Atelier Bournillat dat delen van het interieur van de Signature Suites verzorgde en het Franse familiebedrijf Maison Pierre Mignon dat een exclusieve cuvée champagne produceerde.

Lees verder onder de foto’s

Suites groter dan een huis

De presentie van de immens populaire Disney-prinsessen komt het best tot uiting in de suites die het Disneyland Hotel aanbiedt. In totaal telt het hotel zestien prinsessensuites, een prinselijke suite en een koninklijke suite. In Europa is een gemiddelde hotelkamer ongeveer twintig vierkante meter groot, de suites in het Disneyland Hotel variëren in grootte van negentig vierkante meter tot een ongelooflijke 1200 vierkante meter. De grootste suite – de Suite Royale La Reine des Neiges – is tien keer zo groot als een gemiddeld huis in de Randstad. De suite heeft een slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken en eetkamer, die allemaal gethematiseerd zijn rond het ijspaleis van koningin Elsa uit Frozen. Assepoester en Doornroosje hebben drie suites die alle voorzien zijn van elegante meubels. In de Doornroosje Suite staat haar jurk die op magische wijze van kleur verandert. In de Assepoester Suite kunnen gasten zich vergapen aan haar baljurk genaaid door haar dierenvriendjes en aan haar glazen muiltje dat op magische wijze oplicht.

Hotel in een hotel

De suites zijn allemaal gelegen in de Castle Club, een exclusief deel dat wordt omgeschreven als ‘een hotel in het hotel’. De Castle Club bevindt zich op de bovenste twee verdiepingen van het Disneyland Hotel. Gasten die in een Castle Club-kamer of een -suite verblijven hebben toegang tot de Castle Club Lounge, waar een ontbijt kan worden genuttigd in aanwezigheid van de Disney-prinsessen. De Castle Club Lounge biedt een adembenemend uitzicht over Main Street, U.S.A. en op het kasteel van Doornroosje.

Lees verder onder de foto

Magische lamp van Aladdin

Naast de suites heeft het Disneyland Hotel ook nog ‘normale’ kamers: 346 Superior Rooms en 82 Deluxe Rooms. Deze kamers zijn ingericht met blauwe, beige en gouden tinten, en tot veertig vierkante meter groot. Aan de muur hangen schilderijen met scènes uit Disney-films als De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest en Frozen. De kamers hebben ook bijzondere elementen zoals een gouden spiegellijst die doet denken aan het gouden haar van Rapunzel of de magische lamp van Aladdin die in het tapijt is geweven.

Lees verder onder de foto

Boheems kristal

Midden in de kolossale lobby van het Disneyland Hotel hangt een monumentale kroonluchter van Boheems kristal die het kasteel van Doornroosje voorstelt. Het lichtgevende meesterwerk werd gemaakt in Tsjechië door een expert op het gebied van glasproductie. Gasten worden in de lobby verwelkomd door een Royal Greeter en door het muzikale duo La Troupe Royale Disney. Voor kinderen is er de Royal Kids Club, vormgegeven als een magische bibliotheek. Daar horen en zien ze met behulp van augmented reality en interactieve elementen de sprookjes zoals Disney ze vormgaf. In My Royal Dream kunnen de jonge gasten omgetoverd worden tot hun favoriete Disney-royalty met behulp van koninklijke kapsels, speciale outfits en glitterende accessoires.

Lees verder onder de foto

Eten op stand

Ook eten en drinken kan in het Disneyland Hotel op stand. Buffetrestaurant The Royal Banquet is gedecoreerd als een galerij met schilderijen van koninklijke Disney-families, zoals koning Triton met zijn zeven dochters uit De Kleine Zeemeermin, de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland, prins John uit Robin Hood of King Kronk uit The Emperor’s New Groove. Voor fine dining is er La Table de Lumière, een restaurant dat geïnspireerd is op de ballroom waar Belle danst met het Beest. Wie een drankje wil nuttigen kan terecht in de Fleur de Lys Bar, met uitzicht op Fantasia Gardens voor het hotel.

Onberispelijk opgeleid

Over het wel en wee van de gasten van het Disneyland Hotel bekommeren zich achthonderd castmembers. De medewerkers vertegenwoordigen veertig nationaliteiten en vervullen honderd verschillende soorten banen. Elke medewerker is, zo belooft Disneyland Paris, onberispelijk opgeleid om persoonlijke service te bieden en ervoor te zorgen dat elke gast een koninklijke behandeling krijgt. Aan die behandeling hangt wel een prijskaartje: de kosten voor een overnachting in een standaard hotelkamer in het Disneyland Hotel variëren van ruim achthonderd tot ruim 1300 euro. Voor een nachtje verblijven in de exclusieve Frozen Royal Suite moet zo’n tien keer zoveel worden neergeteld.

Boek hier een kamer of suite in het vijfsterren Disneyland Hotel

22 januari 2024 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen