10.000 uur training voor Marvel-hotel

In Hotel New York - The Art of Marvel in Disneyland Paris krijgen 500 cast members les over 350 Marvel-kunstwerken.

Op 21 juni opent het geheel vernieuwde Hotel New York in Disneyland Paris. Het door de gerenommeerde architect Michael Graves ontworpen gebouw werd van buiten volledig gerenoveerd. Het interieur werd nog rigoureuzer aangepakt: het hele hotel onderging een metamorfose. Het thema van het hotel met 536 kamers en 25 suites in de sfeer van onder meer Spider-Man en The Avengers is een kunstgalerie in Manhattan gewijd aan de Marvel Super Heroes. De nieuwe naam van het luxehotel is Hotel New York – The Art of Marvel.

110 kunstenaars

In het gebouw hangen liefst 350 kunstwerken die allemaal de Marvel-helden als thema hebben. Ze zijn gemaakt door 110 kunstenaars, afkomstig uit Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ook van buiten Europa werden kunstenaars aangetrokken, onder meer uit Argentinië, Japan, Canada en de Verenigde Staten. De kunstwerken zijn heel divers van stijl, met klassieke zwart-witstrips, straatkunst, popart, hyperrealisme, collages en kunstwerken van gegraveerd metaal. In de lobby worden de gasten verrast door enorme Marvel-strippanelen met achtergrondverlichting, drie levensgrote Iron Man-pakken en beroemde Captain America-schilden.

500 cast members

Deze week begon de training van de ruim 500 cast members die in Hotel New York – The Art of Marvel gaan werken. De personeelsleden vertegenwoordigen liefst zestig verschillende beroepen. Zij moeten zorgen dat de gasten zich thuis voelen in het hotel en dat het hen aan niets ontbreekt. Bovendien moeten zij uitleg kunnen geven over de belangrijkste kunstobjecten die in het hotel te bewonderen zijn. Om de medewerkers goed getraind aan hun baan te laten beginnen is een speciaal trainingsprogramma opgesteld. Onder meer met interactieve puzzels en een escape game worden de nieuwe cast members voorbereid op hun taken.

Avengers Campus in Walt Disney Studios klaar voor rekruten

Marvel Design Studio

In totaal wordt er voor de opening van het vernieuwde hotel meer dan 10.000 uur les gegeven. Elke trainingssessie wordt afgesloten met een rondleiding, waarbij de medewerkers de kunstwerken die ze eerder zagen als lesmateriaal in het echt zien. De cast members bezoeken ook de Marvel Design Studio, het Super Hero Station en de Hero Training Zone in het hotel. In de Marvel Design Studio leren kinderen op speciale tablets hoe ze hun Marvel-helden kunnen tekenen. Bij het Super Hero Station ontmoeten gasten Spider-Man en kunnen ze op de foto in decors van Marvel-films als Guardians of the Galaxy, Captain Marvel, Iron Man, Ant-Man, The Avengers, Thor en Spider-Man. De Hero Training Zone is het sportcomplex van het hotel, met binnen- en buitenbad Metro Pool en een fitnesscentrum geïnspireerd op de look en feel van New York en de Marvel Super Heroes.

Sprookjeshotel

Hotel New York – The Art of Marvel is het derde hotel in Disneyland Paris dat bij een grootscheepse renovatie werd gekoppeld aan bekende karakters uit de Disney-stal. Eerder al werd hotel Santa Fe voorzien van de autootjes uit de Pixar-film Cars en werden Woody en Jessy uit Toy Story de hoofdrolspelers in hotel Cheyenne. Uiteindelijk zullen alle hotels in het resort bij Parijs en alle 5700 kamers gerenoveerd worden. Eerstvolgende hotel dat onder handen wordt genomen is het chique Disneyland Hotel. Het vlaggenschip van het resort zal een ‘koninklijke’ metamorfose ondergaan. De kamers en openbare ruimtes van het hotel komen in het teken te staan van prinsessen uit beroemde Disney-sprookjesfilms als Beauty and the Beast, Assepoester, Doornroosje, Rapunzel en Frozen.

Marvel op alle Disney-continenten
Disney over de hele wereld

27 mei 2021 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Disney / Marvel

Meest bezochte parkprofielen