Frontierland in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Frontierland in Disneyland Paris

Frontierland in Disneyland Paris is het echte wilde westen: ruig en onvoorspelbaar. Met in het midden de Big Thunder Mountain, waar goudzoekers hun geluk beproeven.

Fort Comstock vormt de entree van Frontierland in Disneyland Park. Deze buitenpost beschermt het achterliggende wildwest stadje Thunder Mesa. Van daaruit strekt het echte Wilde Westen zich uit: grote vlakten, canyons, rivieren en een majestueuze berg die rechtstreeks afkomstig lijkt uit Monument Valley bepalen het zicht.

Frontierland is het eerste land aan de linkerhand vanaf Central Plaza.

Big Thunder Mountain in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain rijst 33 meter op uit de Rivers of the Far West. De attractie is gebaseerd op Monument Valley in de Amerikaanse staat Utah en de kenmerkende landschappen van Arizona. De op hol geslagen mijntreintjes van deze achtbaan vertrekken vanaf de wal, maar vervolgen hun rit na een tochtje onder water over de grote berg midden in de waterplas. Het station is eigendom van de Big Thunder Mountain Mining Company en toont authentieke mijnwerkersgereedschappen om het wachten te veraangenamen. De achtbaantreintjes van deze Wildest Ride in the West duiken meteen na vertrek een donkere mijnschacht in. Aan het einde volgt de eerste van drie liften. De liftheuvel biedt uitzicht op lager gelegen lichtgevende plassen water. Dan pas begint de razende rit echt; door mijngangen vol stalactieten, langs grotten en rivieren, dwars door een mijnwerkerskamp en tenslotte door een opslagplaats van explosieven. Als apotheose schieten de treintjes – van Nederlands fabricaat – door aardedonkere gangen terug naar het station.

Informatie: Spannende attractie – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder drie jaar – Minimale lengte om mee te mogen: 1,02 meter – Openluchtattractie

Phantom Manor in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Phantom Manor

Phantom Manor vertelt het verhaal van een familie die, rijk geworden door goud, een prachtige villa bouwt op een heuvel net buiten Thunder Mesa. De dochter van het gezin wacht echter groot ongeluk: op haar trouwdag wordt ze in de steek gelaten door haar bruidegom. Het landhuis komt leeg te staan en raakt in verval. Maar binnen is nog steeds het verhaal van de ongelukkige bruid te zien. Bezoekers stappen vanuit de hal in een kamer zonder deuren en ramen, waarvan de muren steeds groter worden. Gaat het plafond omhoog of zakt de vloer naar beneden? Een sonore stem nodigt de gasten vervolgens uit om de mysterieuze kamers van het spookhuis te ontdekken.

In zwarte doom buggy’s rijden ze van vertrek naar vertrek, door donkere gangen en over een uitgestrekte begraafplaats. Onderweg zien ze de bruid dansen met een geest, het hoofd van waarzegster Madame Leota zweven in een kristallen bol en spoken aanschuiven in het karretje van de bezoekers. Aan het eind roept een geestverschijning de dappere bezoekers ‘Hurry back’ toe; ‘Kom gauw weer terug’.
Net buiten Phantom Manor ligt Boot Hill, de familiebegraafplaats met wel heel vreemde grafopschriften.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Sommige scènes kunnen angstaanjagend zijn voor jongere bezoekers – Overdekte attractie

Mark Twain in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Thunder Mesa Riverboat Landing

De raderboten Mark Twain en Molly Brown bezorgen gasten een ontspannen vaartocht over The Rivers of the Far West. Mark Twain is een replica van een authentieke Mississippi-boot, met het grote scheprad aan de achtersteven. Molly Brown heeft twee raderen aan de zijkant van de boot. Opstapplaats voor beide boten is de Thunder Mesa Riverboat Landing, midden in Frontierland. Onderweg, tijdens de tocht om Big Thunder Mountain, zien bezoekers Old Joe vissen, geisers spuiten en ontdekt men botresten van dinosaurussen.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie, maar met gedeeltelijk overdekte boten

Fort Comstock, de entree van Frontierland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Fort Comstock

In Fort Comstock, het houten fort dat als ingang van Frontierland dienst doet, kunnen bezoekers de geschiedenis van het wilde westen en de goudkoorts bekijken. De uitkijktorens van het fort, genoemd naar een zilvermijn in Virginia City in de staat Nevada, kunnen beklommen worden en er staat een oud kanon ter bezichtiging. In de wigwams net buiten het fort is kunst van de Shoshoni-indianen te bewonderen.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Gedeeltelijk overdekte attractie – Door de trappen is Fort Comstock niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers – Gesloten buiten het hoogseizoen en bij hevige regen

Pocahontas Indian Village in Frontierland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Pocahontas Indian Village

Kinderen vinden het heerlijk om even te ontsnappen aan alle drukte en te spelen in het Pocahontas Indian Village. Ze kunnen er klimmen en glijden in het nagebouwde dorpje uit de gelijknamige Disney-tekenfilm, gelegen in een rustige hoek van Frontierland, aan het water van The Rivers of the Far West.

Informatie: Attractie speciaal voor kinderen vanaf vier jaar – Openluchtattractie – Gesloten bij hevige regen

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Station Frontierland Depot in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Disneyland Railroad Frontierland Depot

Het eerste stationnetje dat de vier stoomtreinen van de Disneyland Railroad na hun vertrek uit Main Street aandoen, is het Frontierland Depot. Midden in het houten gebouw ligt het kantoortje van de stationschef, met gietijzeren kachel en originele telegraaf. Een waterreservoir voorziet de puffende stoomlocs van vers water.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie, maar met overdekte treinwagons – Het station is open vanaf 12.30 uur

Frozen Sing-a-long - Foto: Disney

The Chaparral Theater

In het grote, overdekte Chaparral Theater worden elk seizoen andere musicalachtige shows opgevoerd. Het theater ligt helemaal achteraan in Frontierland, links van het treinstation. In de programmafolder die bij de ingang (onder het treinstation) of in City Hall kan worden meegenomen staat welke show er geprogrammeerd staat en de aanvangstijden.

Informatie: Show voor het hele gezin – Overdekte attractie – Showtijden staan in de programmafolder

Rustler Roundup Shootin' Gallery in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Rustler Roundup Shootin’ Gallery

Schieten op blikken, kroezen, cactussen, grafstenen en bankrovers…, het kan in de Rustler Roundup Shootin’ Gallery. De schiettent is gevestigd in een oud houtmagazijn op de oever van de rivier, naast het station van Big Thunder Mountain.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overkapping bij de spelletjes – Niet inbegrepen bij de entreeprijs

Restaurant Cowboy Cookout in Frontierland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Horeca in Frontierland

Het Silver Spur Steakhouse heeft grillgerechten uit het wilde westen en tafelbediening.

Het buffet in de Lucky Nugget Saloon staat vol met Tex Mex-specialiteiten. Bovendien komen de Disney-figuren er op bezoek.

De Cowboy Cookout Barbecue is een lekker rommelig restaurant met spareribs, geroosterde kip en salades op het menu.

Casa de Coco biedt Mexicaanse specialiteiten en uitzicht op Big Thunder Mountain.

Het Last Chance Café heeft wild west-snacks, maar is niet altijd open.

Bon appétit in Disneyland Paris

Winkelen bij Eureka Mining Supplies in Frontierland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Shoppen in Frontierland

Lees hier over alle winkelmogelijkheden

Nog meer avontuur

Disneyland Park bestaat uit vijf magische themalanden. Ga mee op avontuur!
Naar Main Street, U.S.A.
Naar Fantasyland
Naar Adventureland
Naar Discoveryland

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris
Alles over Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen