Miguel uit Pixar-film Coco heeft eigen restaurant

Disneyland Paris heeft restaurant Fuente del Oro omgebouwd tot Casa de Coco. In de vernieuwde eetgelegenheid staat Miguel centraal, de jongen die in de animatiefilm Coco de muzikale geheimen van zijn voorouders ontdekt.

Opnieuw heeft Disneyland Paris een reeds bestaand restaurant gekoppeld aan een bekende film uit de stal van Disney of Pixar. Dit keer kreeg restaurant Fuente del Oro een make-over en een nieuwe naam. Het Mexicaans getinte eethuis in Frontierland gaat voortaan door het leven als Casa de Coco – Restaurante de Familia. Op de patio van deze cantina klaterde dertig jaar lang een Maya-fontein die het restaurant zijn naam gaf. Fuente del Oro betekent in het Nederlands Fontein van goud. Het waterelement maakte plaats voor een bronzen beeld van Miguel, de held van de Pixar-animatiefilm Coco uit 2017. Het twaalfjarige jongetje, zijn passie voor muziek en zijn liefde voor zijn familieleden staan centraal in de vernieuwde eetgelegenheid pal tegenover achtbaan Big Thunder Mountain.

Restaurant en film

Het is niet voor het eerst dat Disneyland bij Parijs een al langer bestaand restaurant koppelt aan een succesvolle film. Al drie jaar na de opening van het park in 1992 werd restaurant Aux Epices Enchantées in Adventureland omgedoopt tot Restaurant Hakuna Matata, genoemd naar de bekende filmsong uit The Lion King. Restaurant The Blue Lagoon in de attractie Pirates of the Caribbean werd in 2017 Captain Jack’s – Restaurant des Pirates. De nieuwe naam refereert aan kapitein Jack Sparrow, de hoofdpersoon uit de Pirates of the Caribbean-speelfilms. Dit jaar werd ook een deel van Pizzeria Bella Notte in Fantasyland gekoppeld aan een film. Het Italiaans getinte restaurant werd gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe zaal geïnspireerd op de Pixar-film Luca.

Lees verder onder de foto’s

Papel picados en alebrijes

De nieuwe aanwinst Casa de Coco – Restaurante de Familia zit vol met verwijzingen naar de film Coco en hoofdpersoon Miguel. Gekleed in traditionele mariachi charro staat de jongen in brons bij de ingang. Bij het beeld klinken bekende melodieën uit de film, zoals het populaire Remember Me. Op de patio hangen papel picados, geperforeerde vellen papier die behoren tot de Mexicaanse volkskunst. Voor het restaurant werden bijna tweehonderd papel picados gemaakt. De geperforeerde figuren op de kleurrijke vellen papier tonen de geschiedenis van de Rivera-familie uit de Pixar-film. Een andere Mexicaanse kunstvorm zijn de alebrijes, bontgekleurde beelden van fantasiewezens. De Disney-imagineers maakten een alebrije rond de afhaalcounter van het restaurant. Deze alebrije is geïnspireerd op Dante, Miguels spirituele gids in de film.

Gethematiseerde eetzalen

Casa de Coco heeft een overdekte patio en diverse gethematiseerde kamers. In La Sala de Música sieren diverse muziekinstrumenten de muren. Pronkstuk is de gitaar van Héctor Rivera, de getalenteerde overgrootvader van Miguel. Achterin de kamer kunnen gasten pagina’s uit zijn dagboek lezen. In La Sala de Familia staan portretten van geliefde familieleden centraal. De eetkamer toont ook het beroep dat deze familie bij elkaar bracht: de schoenmakerij. Traditionele geweven stoffen, schoenmakersgereedschap en schoenendozen met het familiemerk tonen het vakmanschap en de expertise van de familie Rivera, geërfd van Mamá Imelda en de generaties die volgden.

Bon appétit in Disneyland Paris

28 juli 2023 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s en concept art: Disneyland Paris

Meest bezochte parkprofielen