Adventureland in Disneyland Paris

Adventureland in Disneyland Paris is een mengeling van beelden en avonturen uit exotische landen.

Bezoekers betreden Adventureland in Disneyland Park door de Bazaar, een oriëntaalse markt gevestigd in een zandkleurig fort. Adventureland is het tweede land aan de linkerhand vanaf Central Plaza.

Achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Disney

Indiana Jones and the Temple of Peril

Indiana Jones and the Temple of Peril was de allereerste achtbaan in een Disney-park die een looping maakt. De attractie is geïnspireerd op de hindoetempels in zuidelijk India. Met name de tempel van Mamallapuram gaf ontwerpers volop inspiratie. Bezoekers wandelen eerst door het basiskamp van archeologen om vervolgens langs twee in steen gehouwen cobrakoppen het station binnen te gaan. De twaalfpersoons mijnkarretjes leggen razendsnel een traject van zeshonderd meter af door een eeuwenoude ruïne.

Informatie: Spannende attractie – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder acht jaar – Minimale lengte om mee te mogen: 1,40 meter – Openluchtattractie

Pirates of the Caribbean in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean behoort tot de populairste attracties in alle Disney-parken. De eerste Pirates-versie opende in 1967 in Disneyland in Californië. Het was de laatste attractie waaraan Walt Disney zelf nog gewerkt heeft.

Bezoekers komen Pirates of the Caribbean binnen via een donker Spaans bastion. Door de gangen wandelen zij naar het geheime arsenaal, dat diep in de citadel verstopt ligt. In het station schepen zij zich in voor een tocht over de Caribische wateren.

Onderweg worden de boten aangevallen door piraten. Maar de vaart begint rustig, langs het tropische restaurant Blue Lagoon. Eenmaal omhoog getakeld bedelen gevangen om aandacht en de sleutel van hun cel. Dan stort het vaartuig voor de eerste keer omlaag en belandt midden in een heftig zeerovergevecht. Het stadje wordt belaagd door rovers, die zelfs de gevangen genomen vrouwen ongegeneerd te koop aanbieden. Dronken zeeschuimers zingen hun lijflied: Yo-Ho, Yo-Ho, a pirate’s life for me.

Pirates of the Caribbean in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Disney

Het stadje brandt en het vuur bereikt het volgestouwde arsenaal, met gruwelijke ontploffingen tot gevolg. Het bootje met de bezoekers duikt weg de catacomben in en wordt zo gespaard voor een gruwelijk lot. Maar de piraten zelf komen er minder goed van af…

In Pirates of the Caribbean staan 124 bewegende audio-animatronics: 72 mensfiguren en 52 dieren.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Bezoekers kunnen onderweg nat worden

Plage des Pirates, Pirates' Beach in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Pirates’ Beach

Op Pirates’ Beach liggen twee avontuurlijke speeltuintjes waar kleine scheepsmaatjes kunnen ravotten. Eén speelterreintje is bedoeld voor kinderen van drie tot en met zes jaar, het andere voor piraatjes van zeven tot en met negen jaar.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximumlengte om te mogen spelen: 1,40 meter – Openluchtattractie – Gesloten bij hevige regen

Le Passage Enchanté d'Aladdin in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Le Passage Enchanté d’Aladdin

De betoverende wereld van Aladdin en zijn vriendelijke Geest wordt verbeeld in diverse miniatuurscènes waar bezoekers op hun eigen tempo langs kunnen wandelen.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie met enkele spaarzaam verlichte gedeeltes

La Cabane des Robinson in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

La Cabane des Robinson

Disneyodendron semperflorens grandis, zo noemen de Disney-ontwerpers hun gigantische boom midden in Adventureland. De boom kan niemand ontgaan: het gevaarte staat op een heuvel ruim zes meter boven het wateroppervlak en steekt vanaf daar nog eens 21 meter de lucht in. De Cabane is een baniaan, een Indiase vijgenboom. De Disney-variant telt driehonderdduizend kunststof bladeren. Maar liefst 176 traptreden leiden de bezoekers langs de vier verdiepingen van de geïmproviseerde woning van de gestrande Zwitserse familie Robinson, naar een verhaal van schrijver Johan David Wyss uit 1812.

Tussen de takken ontdekken de boomklimmers de kamers van de schipbreukelingen: een keuken die tevens dienst doet als eetkamer, de woonkamer met een orgel, de bibliotheek met geredde boeken van het schip en de slaapkamers. Een ingenieus systeem van pijpen, emmers van bamboe en waterraderen zorgt er voor dat op elke etage helder water beschikbaar is. Tussen de wortels van de gigantische boom ligt Le Ventre de la Terre, een labyrint dat gebruikt wordt als opslagplaats en schuilkelder.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie met overdekte wandelroute – Niet toegankelijk voor minder validen

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Adventure Isle

Rondom La Cabane des Robinson strekt zich een avontureneiland uit met wankele touwbruggen, geheime grotten, mysterieuze lagunes, machtige uitkijkposten en kronkelige paden omgeven door weelderige planten. Op de punt van het eiland ligt l’Epave, het scheepswrak van de familie Robinson.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie met overdekte grotten – Gedeeltelijk toegankelijk voor minder validen (grotten en paden op het noordelijke deel van het eiland, met uitzondering van de drijvende brug en de hangbrug)

Het Piratenschip van kapitein Haak

De Disney-ontwerpers wilden om sentimentele reden graag het piratenschip van kapitein Haak en Skull Rock in het Parijse park laten terugkomen. Het schip en de rots in de vorm van een schedel maakten in 1955 deel uit van het originele Disneyland in Anaheim, maar werden daar bij uitbreidingsplannen verwijderd. Bezoekers kunnen nu een kijkje nemen op het dek van de driemaster die voor anker is gegaan in Cannonball Cove. De twaalf meter hoge Skull Rock biedt toegang tot een spannend grottendoolhof.

Informatie: Kijkattractie voor het hele gezin – Openluchtattractie, maar met overdekte grotten

Restaurant Colonel Hathi's Pizza Outpost in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Horeca in Adventureland

Het tropische restaurant Blue Lagoon biedt uitzicht op de bootjes van Pirates of the Caribbean. Op het menu staan visgerechten, Creoolse specialiteiten en vruchtencocktails. Tafelbediening.

Agrabah Café is een buffetrestaurant in Duizend-en-een-nacht-stijl. Er is keus uit gerechten als shoarma, couscous, tajine, kip- en lamsvlees, gevolgd door Oosterse nagerechten.

Colonel Hathi’s Pizza Outpost is een buitenhuis in koloniale stijl. Het heeft een ruime keus aan pizza’s, pasta’s en salades.

Hakuna Matata, genoemd naar het onbezorgde liedje uit The Lion King, is gebouwd in een primitieve Afrikaanse stijl. In de eetzalen kan men genieten van fast food en kipgerechten.

Een snelle hap is verkrijgbaar bij Café de la Brousse (snacks en drankjes), Le Comptoir du Capitaine en de Coolpost (allebei hotdogs).

Bon appétit in Disneyland Paris

La Girafe Curieuse in Adventureland in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Shoppen in Adventureland

Lees hier over alle winkelmogelijkheden

Nog meer avontuur

Disneyland Park bestaat uit vijf magische themalanden. Ga mee op avontuur!
Naar Main Street, U.S.A.
Naar Fantasyland
Naar Frontierland
Naar Discoveryland

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris
 
Alles over Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen