Uitgaan, eten en shoppen in Disney Village

Als Disneyland Park en Walt Disney Studios Park gesloten zijn, gaat het vertier door in Disney Village.

Disney Village ligt tussen de twee Disney-parken en de hotels in. Dit uitgaansgebied van twee hectare is helemaal ingericht op eten, entertainment en shopping.

Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Disney Village is een uitgaanscomplex dat ontworpen is door de beroemde architect Frank Gehry, bekend van onder meer het Guggenheim museum in het Spaanse Bilbao. Het uitgangspunt van Gehry was om een vrolijk verlicht geheel neer te zetten, als contrast tegen de vaak sombere Parijse luchten. Gehry ontwierp aan beide zijden van de uitgaansstraat stalen gebouwen waarvan enkele in de schelpachtige vorm (Annette’s Diner, de voormalige discotheek Hurricanes) waar de Amerikaanse architect patent op heeft. In het hele gebied verrezen rood-zilveren stalen kolommen. De pilaren moesten het beeld oproepen van een verlaten fabriek.

In het verhaal van Gehry leverde het ontmantelde bedrijf in een ver verleden de stroom voor het nabijgelegen treinstation. Tussen de kolommen werden strakgetrokken kabels met duizenden lichtjes gemonteerd; geïnspireerd op Los Angeles bij nacht, gezien vanuit een vliegtuig. Bij een recente renovatie zijn de kolommen en de lichtjes verwijderd. Op de gebouwen links en rechts van de straat zijn de uiteinden van de pilaren nog wel te zien. Meer over de geschiedenis van Disney Village lees je hier.

Disney Village gaat volledig op de schop

Planet Hollywood en Gaumont Cinemas in Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Restaurants

In Disney Village bevinden zich dertien restaurants met zeer diverse menu’s; van luxe broodjes tot een sappige biefstuk en van hamburgers tot de Britse en Franse keuken. In het Rainforest Café waant men zich in het oerwoud, met olifanten en giraffen. Tussen de tropische vegetatie worden Tex Mex-gerechten en Caribische specialiteiten geserveerd. McDonald’s heeft de bekende hamburgers op het menu en in Annette’s Diner herleeft de sfeer van een authentieke Amerikaanse diner.

The Royal Pub is – zoals de naam al aangeeft – een koninklijke Engelse pub met typisch Britse gerechten en drankjes zoals fish and chips, gegrild Schots rundvlees, de bekende toffeepudding Banoffee Eton Mess en Guinness-bier. The Steakhouse was ooit – zo gaat het verhaal – een vleespakhuis, daarna een theater en vervolgens een chique club voor mannen. Nu is het een sfeervol restaurant met – hoe kan het anders – steaks en runderlapjes op het menu.

In Brasserie Rosalie wordt gekookt volgens de traditionele Franse keuken. Op het menu staan Parijse uiensoep, traditionele worstjes uit Toulouse, beef tartare uit Normandië en zuurkool uit Straatsburg. Er is een oesterbar en een grote keus aan visgerechten. Rosalie heeft plaats voor 348 gasten en beschikt over een buitenloket – Le Comptoir – voor sandwiches, salades, quiches, desserts en koffies à emporter.

Op de derde verdieping van Billy Bob’s bevindt zich La Grange, met een all-you-can-eat Texaans buffet. Bij het Amerikaanse koffiehuis Starbucks staan de bekende Frappuccino’s op de kaart, koffiemixen met bijvoorbeeld hazelnoot, vanille of kaneel. Deze vestiging van Starbucks is helemaal gebouwd van hergebruikt en gerecycled materiaal.

Wie van broodjes houdt, kan terecht in New York Style Sandwiches – waar de sfeer van een delicatessenwinkel in The Big Apple hangt – en in Earl of Sandwich, dat een weids uitzicht over het meer biedt.

Aan de andere kant van Disney Village – in het straatje rechts van World of Disney – bevinden zich Vapiano en Five Guys. Bij Vapiano bestel je via een QR-code op tafel verse pasta, pizza, antipasta en salades die ter plekke worden klaargemaakt. Het pizzadeeg, de sauzen, dressings en pesto worden in het restaurant zelf vers bereid. Five Guys is een Amerikaanse fastfoodketen waar je diverse soorten hamburgers kunt bestellen die je naar believen kunt laten beleggen. Het restaurant serveert ook hotdogs en sandwiches en je kunt er terecht voor tien soorten milkshakes.

Bon appétit: restauranttips

Dansen en uitgaan

Voor vertier en vermaak kan men tot ’s nachts in Disney Village terecht. Het complex telt twee bars: de Sports Bar met live sporttelevisie en Billy Bob’s Country Western Saloon. De Gaumont Multiplex bioscoop heeft vijftien zalen plus een Imax-theater waar haarscherpe films op het grootste witte doek van Frankrijk worden vertoond.

Buffalo Bill’s Wild West Show was een dinershow die vanaf de opening in 1992 tot maart 2020 een enthousiast publiek trok. De voorstelling stierf door de coronapandemie een stille dood.

The World of Disney in Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Shoppen en meer

Zes winkels – waaronder de gigantische, 1400 vierkante meter grote World of Disney en de Lego Store – bieden speelgoed, knuffels, kunst, kleding en wannahaves. Wie alles eens van bovenaf wil bekijken stapt in PanoraMagique, de grootste getuide luchtballon ter wereld. De ballon stijgt tot honderd meter boven Lake Disney en geeft passagiers de mogelijkheid zes minuten lang te genieten van het ongeëvenaarde uitzicht over de parken, hotels en landerijen in de omliggende regio.

Disney Stadium is een open speelhal met ouderwetse flipperkasten en nieuwe hightech games. Disney Stadium bevindt zich in de arcade tussen de Disney Store en de Sports Bar.

Toegang

De toegang tot Disney Village is in de regel gratis. Alleen bij speciale evenementen kan er entree worden geheven. Om het uitgaanscomplex – dat dagelijks geopend is van half acht ’s morgens tot vijf uur ’s nachts – te betreden moet men door een security check. Gedurende het hele jaar zijn er seizoensgebonden muziekfestivals, live concerten en straatvermaak. In een speciale maandfolder (verkrijgbaar in Disneyland Resort) staat het actuele programma van Disney Village.

Plattegrond van Disneyland Paris

Annette's Diner in Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Restaurants

Annette’s Diner (Tafelbediening – Hamburgers, milkshakes, frites, salades)
The Royal Pub (Tafelbediening – Hamburgers, sandwiches, salades, rundvlees gestoofd in Guinness-bier)
La Grange (Buffet – Tex Mex)
New York Style Sandwiches (Counterservice – Club sandwiches, ontbijt, paninibroodjes)
Brasserie Rosalie (Tafelbediening – Klassieke Franse keuken, vlees- en visgerechten, desserts)
Earl of Sandwich (Counterservice – Warme broodjes, wraps, ontbijt, desserts)
The Steakhouse (Tafelbediening – Eerste klas vleesgerechten)
McDonald’s (Counterservice – Hamburgers, frites)
Vapiano (Counterservice – Italiaanse antipasta, pasta, salade en pizza)
Five Guys (Counterservice – Hamburgers, hotdogs en milkshakes)
Rainforest Café (Tafelbediening – Kipgerechten, exotische gerechten, pasta’s)
Café Mickey (Tafelbediening – Zelf samengestelde pizza’s, spareribs, pasta’s)
Starbucks (Counterservice  – Allerlei soorten koffie en thee, gebak)

The Steakhouse en Starbucks in Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Shoppen

The World of Disney (Flagship store met alles, maar dan ook alles van Donald, Mickey en Goofy, tot middernacht open)
The Disney Store (Knuffels, T-shirts, Star Wars-souvenirs)
Lego Store (Grootste Lego-winkel van Europa)
Disney Fashion (Modekleding met een Disney-touch)
The Disney Gallery (De kunst van Disney)

Entertainment

Sports Bar (Drankje, hapje, sport op tv)
Billy Bob’s Country Western Saloon (Iedere avond live muziek)
PanoraMagique (Luchtballon aan een kabel)
Gaumont Multiplex (Bioscoopcomplex met vijftien zalen)
Imax-theater (Imax-films op een gigantisch filmdoek)
Disney Stadium (Flipperkasten en virtuele spelletjes)

De geschiedenis van Disney Village

Disney Village in Disneyland Paris bij avond - Foto: © Disney

Bestel hier entreetickets of boek een hotel bij Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen