Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is een luxueus en elegant Victoriaans paleis dat tevens de imposante poort vormt tot het Disneyland Park.

Elke van de meer dan tien miljoen bezoekers aan Disneyland Paris komt oog in oog te staan met het Disneyland Hotel. Dit majestueuze, in Victoriaanse stijl gebouwde hotel fungeert tevens als de ingang van Disneyland Park. Bij het betreden en verlaten van het pretpark loopt elke bezoeker onder het hotel door of om het statige bouwwerk heen. Verblijf je in dit prestigieuze, luxe hotel, dan ervaar je in elk detail de ultieme gastvrijheid. En met een beetje geluk kijk je in je kamer uit over Disneyland of Disney Village.

Het Disneyland Hotel is een Victoriaans paleis dat doet denken aan de chique kusthotels die rond de vorige eeuwwisseling gebouwd werden in Florida en Californië. Het is een groot hotel, maar door de verfijnde detaillering en door de opzet van een hoofdgebouw dat door overdekte passages met twee vleugels is verbonden, doet het hotel niet kolossaal aan. Dat was een bewuste keuze van het gerenommeerde architectenbureau Wimberly, Allison, Tong & Goo: het hotel mocht de aansluitende Main Street van het park niet overvleugelen. Net zo bewust is de keuze voor de kleur roze van het exterieur. In eerste instantie zou het hotel wit worden, maar wit zou te veel geassocieerd worden met sneeuw en kou. Een warme kleur als roze zou juist beelden oproepen van zomer, overvloed en rijkdom.

In het midden van de voorkant van het hotel staat Mickey Mouse op een levensgrote klok. Voor het hoofdgebouw, omarmd door de vleugels, liggen de Fantasia Gardens, met veel bloemen, verborgen paadjes, prieeltjes, beekjes, fonteinen en een vijver. Het Disneyland Hotel ligt pal aan de ingang van het park en is het vlaggenschip van het resort, met diverse kamers die uitzicht bieden op het – ook roze – kasteel van het park.

Het Disneyland Hotel heeft 496 luxe kamers, waaronder de 18 suites en 51 kamers van The Castle Club. Boek je een kamer in de twee privéverdiepingen tellende Castle Club dan maak je het meeste kans op een uniek uitzicht op het kasteel van Doornroosje.

Het hotel heeft twee restaurants: buffetrestaurant The Royal Banquet en à la carte-restaurant La Table de Lumière. Beide elegante eetgelegenheden kijken uit op Main Street, U.S.A. Bij The Royal Banquet kun je lunchen en dineren in aanwezigheid van de Disney-figuren. Bar Fleur de Lys is vernoemd naar het Franse koninklijke symbool fleur-de-lys, de Franse lelie.

Zwembad in het Disneyland Hotel in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het Disneyland Hotel heeft een binnenzwembad, whirlpool, een fitnessruimte met sauna en een stoombad. Het hotel verwent je ook met een moderne, elegante spa: The Celestia Spa. Disneyland Hotel heeft een boetiek met Disney-producten, een speelhoek, een ruimte met videogames, gratis wifi, 24-uur per dag roomservice en valet parking.

Disneyland Hotel nu boeken
Hotels in Disneyland Paris
Logeren op stand in het Disneyland Hotel

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen