Cars Race Rally in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Toon Studio in Walt Disney Studios

Toon Studio en Toy Story Playland in Walt Disney Studios Park zijn een eerbetoon aan de teken- en animatiefilms.

Toon Studio in Walt Disney Studios Park is een eerbetoon aan de speelse, kind- en gezinsvriendelijke teken- en animatiefilms uit de studio’s van Disney en Pixar. Toon Studio ligt komend uit ingangshal Studio 1 aan de rechterhand. Bij de ingang van het land heet tovenaar Mickey Mouse de bezoekers welkom.

Toon Studio in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Animation Celebration – Frozen

De blauwe tovenaarshoed die Mickey Mouse droeg in de film Fantasia vormt het herkenningspunt van Animation Celebration. In het gebouw wordt een hulde gebracht aan één van de populairste tekenfilms van Disney: Frozen. Tekenfilms zijn sinds 1923 de hoeksteen van het Disney-imperium, sinds de start van de Disney Brothers Cartoon Studio in Hollywood.

Animation Celebration in Walt Disney Studios – Foto: © Adri van Esch

In Frozen: A Musical Invitation in het markante gebouw van Animation Celebration worden bezoekers naar het koninkrijk Arendelle gebracht, waar ze in drie verschillende ruimtes hun favoriete personages tegenkomen. In de eerste ruimte ontmoeten ze Kristoff en rendier Sven. De tweede ruimte is het ijspaleis van koningin Elsa, waar de gasten de danspasjes van Let It Go leren en zingen met Elsa, prinses Anna en sneeuwman Olaf. In de laatste ruimte kun je leren hoe je een Disney-figuur moet tekenen. Bezoekers kunnen ook op de foto met het sympathieke sneeuwmannetje Olaf (ontmoeting moet vooraf gereserveerd worden via een speciale app).

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Doorlopend voorstellingen 

Mickey and the Magician in het Animagique Theater - Foto: © Disney

Animagique Theater

Op het podium van het Animagique Theater staat altijd een muzikale, kleurrijke voorstelling waarin de Disney-figuren de hoofdrol spelen. Momenteel staat de show Mickey and the Magician op de planken van dit grote theater. Mickey Mouse is het hulpje van een beroemde goochelaar. Hij heeft de taak gekregen het atelier op te ruimen, maar de beroemde muis wordt afgeleid en hij komt terecht in allerlei magische werelden uit verschillende Disney-films.

De show zit vol illusie en magie en bevat bekende liedjes als Bibbidi Bobbidi Boo uit Assepoester, The Circle of Life uit De Leeuwenkoning, Friend Like Me uit Aladdin, Be Our Guest uit Belle en het Beest en Let It Go uit Frozen. Voor Mickey and the Magician zijn liefst 450 fantasierijke kostuums gemaakt.

Informatie: Voorstelling voor het hele gezin – Overdekte attractie – Het theater wordt erg donker – Duur: twintig minuten – Showtijden staan aangegeven in de programmafolder en bij het theater

Flying Carpets over Agrabah in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Flying Carpets over Agrabah

De draaimolen met de vliegende tapijtjes (Les Tapis Volants, Flying Carpets) is geïnspireerd op de tekenfilm Aladdin uit 1992. De wachtrij geeft het gevoel backstage te zijn bij een film. Het decor van de carrousel is liefst 450 vierkante meter groot en toont een zonsondergang boven de stad Agrabah. De zestien vliegende tapijten draaien rond een reusachtige wonderlamp en kunnen met behulp van kleine sticks naar boven of beneden (en zelfs licht naar voren en achteren) worden bewogen. Langs de kant moedigt geest Genie uit de film Aladdin de berijders in het Frans en het Engels aan.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie – Fast Pass beschikbaar

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Crush's Coaster in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Crush’s Coaster

De donkere, draaiende achtbaan Crush’s Coaster neemt dappere bezoekers mee op een onderwateravontuur door de Oost-Australische golfstroom. De attractie is gebaseerd op de animatiefilm Finding Nemo. In het station van de achtbaan wanen gasten zich in de haven van Sydney, het startpunt van hun onderwaterreis. De avonturiers stappen in vierpersoons karretjes vormgegeven als enorme schildpad-schilden, terwijl hongerige zeemeeuwen hen net als in de film vanaf de daken Mine! Mine! Mine! schreeuwen.

Direct na het vertrek uit de haven racen de wagentjes even naar buiten en komen vervolgens in een realistisch nagebouwde onderwaterwereld met koraalriffen, kwallen en een gezonken onderzeeër. De duikboot is de favoriete schuilplaats voor haai Bruce, die zich in al zijn glorie aan de bezoekers toont. Bruce is met zijn breedte van twee meter één van de grootste figuren in heel Disneyland Resort.

Na de tocht naar boven volgt een razendsnelle en turbulente rit naar beneden, waarbij de zwaartekracht er voor zorgt dat de karretjes alle kanten op draaien. De draaisnelheid is afhankelijk van het aantal personen, de plek waar zij zitten en hun gewicht. Licht- en geluidseffecten maken de tocht door de aardedonkere oceaan nog realistischer.

Crush's Coaster in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Het gebouw waarin Crush’s Coaster gehuisvest is heeft aan de voorkant een muurschildering van ruim 27 meter lang en 7 meter hoog. Op het kunstwerk zwemt Crush met zijn vriendjes. De zeeschildpad is op het schilderwerk liefst 7 meter en 62 centimeter lang.

Crush’s Coaster is zonder twijfel een van de spannendste, best geslaagde en daarom ook één van de populairste attracties in Walt Disney Studios. Helaas is de capaciteit van de rollercoaster niet groot, waardoor er gedurende de dag lange wachtrijen kunnen ontstaan. Het advies is om zo vroeg mogelijk in het park aanwezig te zijn en meteen naar Crush’s Coaster te gaan.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,07 meter – Attractie wordt niet aanbevolen voor kinderen onder zeven jaar – Overdekte attractie

Cars Race Rally in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Cars Race Rally

Cars Race Rally is een snelle draaimolen geïnspireerd op de Pixar-film Cars. Het decor van de carrousel wordt gevormd door het woestijnstadje Radiator Springs. Langs de draaimolens – waarvan er twee naast elkaar liggen, om de capaciteit te vergroten – staan de twee hoofdrolspelers uit de animatiefilm: Bliksem McQueen en de roestige Takel. De gasten stappen in kleine raceautootjes die vervolgens tal van bochten en onverwachte bewegingen maken. De autootjes zijn zo ontworpen dat zelfs jonge kinderen plaats kunnen nemen achter het stuur.

Cars Race Rally in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

In de wachtrij passeren de bezoekers gevels uit de film, zoals die van Flo’s V-8 Café en Luigi’s Casa Della Tires. Onderweg zien ze ook de felbegeerde, vergulde Piston Cup. In de wachtrij worden vijftien liedjes gespeeld die iets te maken hebben met auto’s, reizen of verkeer. Drie ervan zijn daadwerkelijk gebruikt in de film Cars: Real Gone van Sheryl Crow, Life is a Highway van Rascal Flatts en Route 66 van Chuck Berry.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie

Ratatouille: The Adventure - Foto: © Disney

Ratatouille: The Adventure

Ratatouille: The Adventure is één van de topattracties van de Walt Disney Studios. De darkride ligt aan Place de Rémy, een pleintje met typisch Parijse huizen, bankjes en een fontein. In de attractie word je verkleind tot het formaat van een rat. Samen met Rémy – het kokende raatje uit de Pixar-animatiefilm Ratatouille – ga je op ontdekkingstocht door het bekende restaurant Gusteau’s. De reis start op de daken van Parijs. Vervolgens zoef je in een ‘ratmobiel’ door de drukke keuken, de frisse koelcel en de levendige restaurantzaal. De decors zijn een mengeling van gigantische decorstukken en 3D-filmbeelden. De voertuigen rijden ‘vrij’ door het gebouw, zonder rails.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Fast Pass en Single Riders Line beschikbaar

Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Toy Story Playland

Toy Story Playland ligt tussen de attracties Hollywood Tower of Terror en Crush’s Coaster, en achter Art of Disney Animation. In het themagebied krimpen alle bezoekers tot heel kleine wezentjes. Alles om hen heen in de tuin van Andy, de jongen uit de Toy Story-films, is groter: de grassprieten, de bal, het speelgoedvliegtuigje en de dominostenen.

Bij de hoofdingang worden de gasten begroet door een vier meter hoge actiefiguur van Buzz Lightyear. De hekjes langs de tuinpaden zijn gebouwd uit K’nex en ’s avonds wordt het speelgoedland verlicht door vrolijk gekleurde feestverlichting. Andy’s tien meter lange voetafdrukken zijn in het hele themagebied te vinden, zodat nog eens duidelijk wordt hoe klein de bezoeker hier is.

RC Racer in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Tussen al het reuzenspeelgoed in Toy Story Playland staan drie attracties. De opvallendste is RC Racer, een U-vormige baan van 27 meter hoog waarin een oversized speelgoedwagen op en neer raast. De RC-raceauto in Toy Story Playland weegt ongeveer negen keer meer dan een moderne Formule 1-raceauto en bijna 2300 keer meer dan de speelgoedversie van de RC-auto.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter

Soldiers Parachute Drop in Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

In Toy Soldiers Parachute Drop vliegt de bezoeker 25 meter omhoog, om vervolgens naar beneden te zweven met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes. De attractie ziet eruit als een trainingskamp, met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkietalkie van Fisher-Price ontbreekt niet. De echte fans van deze legerbasis kunnen ook nog eens op de foto als soldaat mét parachute voor een hemelsblauwe lucht bij de fotolocatie. De legerbasis van de Groene Soldaatjes draagt de naam Fort Emery. Dat doet denken aan de naam van de stad waar de Pixar Studios liggen: Emeryville, Californië.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie – Minimale lengte om mee te mogen: 0,82 meter

Slinky Dog ZigZag Spin in Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

De attractie Slinky Dog Zigzag Spin is geïnspireerd door de rups van de kermis. Met de bezoekers aan boord jaagt Slinky Dog in een cirkel steeds sneller zijn staart achterna. Slinky Dog is gebaseerd op echt speelgoed, maar zowel de doos als de hond is voor de films opnieuw ontworpen. Daarna heeft de speelgoedfabriek deze nieuwe versie uitgegeven. Het speelgoedhondje Slinky Dog heeft 17 ringen, terwijl de Slinky Dog in Toy Story Playland 34 ringen heeft.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie

Chez Rémy in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Horeca in Toon Studios

In het Parijs quartier in Toon Studios is Bistrot Chez Rémy gehuisvest. De Franse bistro naast de darkride Ratatouille serveert vanzelfsprekend ratatouille, maar ook gegrild rundvlees, gewokte kip, geroosterde kabeljauw en foie gras.Nog meer productiezones

Bon appétit in Disneyland Paris

Nog meer productiezones

Ga ook naar de drie andere productiezones van het filmpark
Naar de Front Lot
Naar Production Courtyard
Naar de Backlot

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)