De Franse Disney-parken zijn eindelijk weer open

Disneyland Park en Walt Disney Studios moesten vanwege corona hun poorten liefst 229 dagen dicht houden.

Als laatste van alle Disney-parken wereldwijd zijn ook de Franse Disney-parken weer open. Disneyland Park en Walt Disney Studios waren liefst 229 dagen noodgedwongen gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 oktober 2020 gingen de poorten dicht, sinds 17 juni 2021 zijn ze weer open. 

Op de foto

Disneyland Paris zet vol in op de ontmoetingen van gasten met de bekende Disney-figuren. De bezoekers kunnen met de wereldberoemde filmkarakters op de foto bij diverse Selfie Spots. In het theater Videopolis in Discoveryland staan de Star Wars-legenden Chewbacca, Kylo Ren en de Stormtroopers op het podium. Door Main Street, U.S.A. rijdt de Cheshire Express met personages uit Alice in Wonderland. In Walt Disney Studios Park loopt Cruella de Vil rond en kunnen bezoekers op de foto met Emile en Rémy uit Ratatouille. Op het podium van het Studio Theatre staan de superhelden van Marvel klaar om de gasten te verwelkomen.

Cars Road Trip

Op 17 juni ging ook Cars Road Trip in Walt Disney Studios open. Disney verving het filmthema van Studio Tram Tour: Behind the Magic door een thema gebaseerd op de Pixar-film Cars. Bezoekers komen tijdens de ingekorte tramtour bekende voertuigen uit de animatiefilm tegen, zoals Lightning McQueen en Mater. Ze beginnen hun reis op een opstapstation dat geïnspireerd is door de typische Amerikaanse snelwegarchitectuur uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Walt Disney Imagineering en Pixar werkten samen aan het project, en naast bedrijven uit Groot-Brittannië en Italië waren ook diverse ondernemingen uit de directe omgeving van Disneyland Paris, uit de streek Seine-et-Marne, bij de bouw betrokken.

Klik hier voor alle informatie over Disneyland Paris

Disney Junior Dream Factory

In het themagebied Production Courtyard wordt de voorstelling Disney Junior: Live on Stage, die in 2009 in première ging, getransformeerd tot La Fabrique des Rêves de Disney Junior, in het Engels: Disney Junior Dream Factory. Aan deze minimusical van twintig minuten is een aantal jaren door imagineers gewerkt, en nu zijn het theater en de show gereed voor de opening op 1 juli 2021. Twee Disney-figuren maken in de voorstelling hun debuut in Disneyland Paris: Vampirina en Fancy Nancy Clancy. De derde hoofdrolspeler is Timon uit De Leeuwenkoning. De simpele verhaallijn, speciaal bedoeld voor jongere kinderen, draait om het verzamelen van energie uit de zaal om de dromenfabriek op gang te houden. Dat gebeurt met zingen van en dansen op Disney-liedjes. Mickey en Minnie Mouse, gekleed in speciale ‘werkkleding’, steken bij die missie een handje toe. Studio D, de theaterzaal van Disney Junior Dream Factory, is multifunctioneel inzetbaar en ook voor andere evenementen te gebruiken. Het decor werd ontworpen door de Amerikaan Scott Shaffer. Hij was ook verantwoordelijk voor de decors in Animation Celebration.

2 miljard euro

Het Walt Disney Studios Park bij Parijs wordt de komende jaren gerenoveerd en uitgebreid. Moederbedrijf The Walt Disney Company heeft daar liefst twee miljard euro voor over. Het grootste deel van dat investeringsbedrag gaat op aan drie nieuwe themagebieden gebaseerd op bekende en succesvolle merken van het Amerikaanse concern: Marvel, Frozen en Star Wars. Ook bestaande attracties krijgen een make-over, alles met als doel Walt Disney Studios Park niet meer het lelijke eendje van alle Disney-parken wereldwijd te laten zijn.

Metamorfose: Walt Disney Studios wordt een echt park
Miljoeneninvesteringen in 2021
Walt Disney Studios, anno 2002

2021 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen