The Ride to Happiness met vuurwerk geopend

Op 21 juli opende Plopsaland De Panne met vuurwerk The Ride to Happiness by Tomorrowland, de eerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa.

In de rollercoaster The Ride to Happiness by Tomorrowland worden bezoekers twee keer gelanceerd naar een snelheid van 90 kilometer per uur. Ze gaan tijdens de rit vijf keer over de kop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna een kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond. Voor de achtbaan werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de rit te horen is.

Tomorrowland

The Ride to Happiness by Tomorrowland vergde een investering van 17,5 miljoen euro. De ‘extreme spinning coaster’ werd eerder al opengesteld voor liefhebbers van rollercoasters en fans van Tomorrowland tijdens de Trial Runs. The Ride to Happiness is gethematiseerd rond Tomorrowland, het bekende popfestival dat jaarlijks in het Vlaamse plaatsje Boom wordt gehouden. Plopsaland De Panne en het creatieve team van het festival werkten samen aan de thematisering. Tijdens de feestelijke officiële opening van de achtbaan, op de nationale feestdag van België, werd het eerste ritje onder meer gemaakt door oprichter van Tomorrowland Michiel Beers en Plopsaland-directeur Steve Van den Kerkhof.

Kondaa

The Ride to Happiness is de tweede grote nieuwe achtbaan in België die dit jaar opende. Op 6 mei vertrokken de eerste treintjes van megacoaster Kondaa in Walibi Belgium. Kondaa is vijftig meter hoog en 1200 meter lang. De topsnelheid van de treintjes varieert tussen 113 en 115 kilometer per uur. Het pretpark in Waver investeerde 25 miljoen euro in Kondaa en het nieuwe themagebied Exotic World.

Pretparken openen sensationele en spannende nieuwe attracties

21 juli 2021 © Foto: Plopsaland De Panne

Meest bezochte parkprofielen