Walibi Belgium door extreme waterschade nog weken dicht

Walibi Belgium en Plopsa Coo werden zwaar getroffen door overstromingen waar delen van België mee te kampen hadden.

De zware overstromingen waar het midden en oosten van België door werden getroffen hebben grote gevolgen voor Walibi Belgium. Het park bij Brussel heeft nog wekenlang nodig om de schade te herstellen. In delen van het pretpark stond het water tot anderhalve meter hoogte.

Kapotte motoren

Het hoge waterniveau vernietigde de complete elektrische infrastructuur van Walibi Belgium. Motoren van attracties raakten onklaar. Technici van het park demonteerden al veertien kapotte motoren. Die moeten gereviseerd worden en in het slechtste geval opnieuw besteld. Het duurt nog tot begin oktober voordat alle schade hersteld is en het park weer open kan.

Zoveelste klap

In Walibi Belgium liepen ook de restaurants onder water. Ook daar werd elektronica vernield, waaronder veel keukenapparatuur. Het is voor Walibi de zoveelste klap in korte tijd: eerst mocht het park in Waver weken niet open vanwege de coronabeperkingen, toen mochten er slechts maximaal achtduizend gasten naar binnen en nu moet het pretpark tot Halloween dicht blijven vanwege de enorme overstromingen.

Belgische Ardennen

Hetzelfde lot onderging Plopsa Coo, het attractiepark aan de voet van de beroemde watervallen van Coo. Ook daar zorgde de gigantische hoeveelheden neerslag voor heftige overstromingen. Het park in de Belgische Ardennen werd op woensdag 14 juli vlak na de middag ontruimd toen de parkeerplaats volledig was ondergelopen. Door de aanhoudende wateroverlast, overstroomde wandelpaden en pleinen en moeilijk begaanbare toegangswegen besloot eigenaar Plopsa het pretpark dicht te houden tot alle schade hersteld is. Plopsa Coo is sinds zaterdag 24 juli weer open.

21 juli 2021 © Tekst: Parkplanet- Foto’s: Walibi Belgium

Meest bezochte parkprofielen