Slagharen steunt Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp mocht een cheque van 6750 euro in ontvangst nemen van Attractiepark Slagharen.

Elk jaar kiest Slagharen een goed doel om te ondersteunen en zo kinderen die wat minderbedeeld zijn te helpen. In voorgaande jaren waren dat onder meer Stichting Opkikker en SOS Kinderdorpen, dit jaar is het Nationaal Fonds Kinderhulp de gelukkige. Zo’n 1500 families geselecteerd door Kinderhulp bezochten vandaag op uitnodiging van Slagharen het attractiepark. Bovendien kreeg de hulporganisatie een cheque aangeboden van het bekende pretpark in Overijssel.

Twee acties

De cheque werd overhandigd door Hjalmar Kaiser, Food & Beverage-manager van Slagharen, aan Kinderhulp-directeur Jan Wezendonk (links op de foto). Het bedrag van 6750 euro werd bijeengebracht door twee acties: er werd geld opgehaald door mensen te laten bieden op een overnachting in twee glampingtenten onder achtbaan Gold Rush. En de opbrengst van een speciale Kinderhulp Raccoon-bungalow in de topmaand augustus werd gedoneerd aan de stichting.

Zestig jaar

Jan Wezendonk was blij met de gulle donatie van Slagharen. “We krijgen niet alleen een prachtige dag in het park voor heel veel kinderen cadeau, we ontvangen ook nog eens allerlei spulletjes die we mogen uitdelen én een mooi geldbedrag, dat we zeker goed zullen besteden”, zei de directeur. “Kinderhulp komt al zestig jaar op voor kinderen die op een of andere manier te maken hebben met armoede. Bij ons kunnen mensen altijd aankloppen, bijvoorbeeld voor geld voor een fiets, de inrichting van een kinderkamer of ondersteuning bij een opleiding. We stellen nooit teleur; we proberen er altijd te zijn voor kinderen.”

Statiegeld

Aan het eind van het jaar wacht er nog een bijdrage van Attractiepark Slagharen voor Kinderhulp. Dan wordt het bedrag bekend dat is opgehaald met het statiegeld van kleine plastic flesjes die door bezoekers zijn ingeleverd. Slagharen doneert dit statiegeld elk jaar aan een goed doel. Directeur Wezendonk verheugt zich daar op: “Dan kunnen we weer meer kinderen helpen en hen bijvoorbeeld een zorgeloze dag zoals deze vandaag in Slagharen aanbieden.”

19 september 2021 © Tekst en foto: Adri van Esch


Meest bezochte parkprofielen