Interactieve watercarrousel Tønnevirvel voor waterpark Rulantica

Rulantica, de waterwereld van het Duitse Europa-Park, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de opening van de eerste mechanische attractie: de interactieve watercarrousel Tønnevirvel.

Stapje voor stapje werkt Europa-Park aan het uitbreiden van het buitengebied van het tweede themapark, waterpark Rulantica. Het is altijd de opzet geweest voor de ‘second gate’ van het Duitse familiebedrijf om een tweede attractiepark te openen. Toen men koos voor een waterpark, besloot men om de eerste fase grotendeels overdekt te maken en in latere fases het buitendeel steeds verder uit te breiden. Op 2 juli werd daarbij een forse stap gezet in de verwezenlijking van het waterattractiepark: de opening van de eerste mechanische attractie.

Tønnevirvel

Bezoekers van waterpark Rulantica kunnen voortaan een watergevecht met elkaar voeren in de nieuwe attractie Tønnevirvel. Deze interactieve watercarrousel is een zogeheten Twist ‘n’ Splash. Een vergelijkbare attractie staat onder de naam Expedition Nautilus in Attractiepark Slagharen. Grote verschil met de draaimolen in Overijssel is dat Tønnevirvel de eerste wereldwijd is die geplaatst is in een waterpark. Tønnevirvel is een Noorse fantasienaam die staat voor de draaiende vaten.

Waterpistolen

Tønnevirvel heeft negen ronde boten die voorzien zijn van oversized waterpistolen. Elke boot biedt plaats aan maximaal zes passagiers. Als de attractie in beweging komt, zakt de vloer naar beneden en bewegen de boten door het water. Ze draaien om de eigen as en tegelijk op drie platforms onder water. De passagiers kunnen elkaar een nat pak bezorgen, maar ook de toeschouwers kunnen vanaf het ‘droge’ met waterpistolen op de boten schieten. Tønnevirvel is ontwikkeld en gebouwd door Mack Rides, de eigen attractiefabriek van Europa-Park.

Lees verder onder de foto

Privacy en comfort

In het buitenpark van Rulantica, dat in de periode van mei tot september geopend is, staat sinds vorig jaar ook glijbanenbastion Svalgurok. Vanuit dit bouwwerk vertrekken tien waterglijbanen. Kinderen kunnen terecht op Snorri Strand, waaraan drie nieuwe waterglijbanen zijn toegevoegd plus een speelhoek. In het waterpark zijn ook extra ligstoelen geplaatst. Voor gasten die prijs stellen op meer privacy en comfort zijn er tegen betaling strandkorven en strandbedden. Nog luxer is het vertoeven in een eigen jacht. Deze zomer gaan er twee nieuwe VIP-jachten ‘voor anker’(foto). Iedereen die in de buitenlucht een eigen relaxplek zoekt, heeft nu de keuze uit drie pleziervaartuigen met alle luxe die men kan wensen. Nieuw is ook een 1.400 vierkante meter groot zandstrand.

Rulantica, giga-waterwereld naast Europa-Park

1 juli 2022 © Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen