Bezoekers kiezen vulkaan voor Bobbejaanland

Bezoekers kozen het nieuwe thema voor Indiana River in Bobbejaanland. De wildwaterbaan wordt gethematiseerd rond een mysterieuze vulkaan.

De gethematiseerde wildwaterbaan Indiana River in Bobbejaanland krijgt een nieuw jasje. Het Maya-thema maakt plaats voor een mysterieuze vulkaan. De nieuwe verhaallijn voor de overdekte boomstammetjesbaan, met als werktitel Mystery Volcano, werd gekozen door bezoekers van het Belgische pretpark. De definitieve naam van de vernieuwde attractie wordt Terra Magma.

Lees verder onder de tekeningen

Drie keuzes

Bobbejaanland vroeg zijn trouwe gasten in een enquête wat hun favoriete thema voor Indiana River zou zijn. Ze hadden daarbij de keus uit drie verhaallijnen: Mystery Arena, over een middeleeuws festival, Mystery Factory, gebouwd rond een stadje met een geheimzinnige fabriek, en Mystery Volcano. De bezoekers kozen in overgrote meerderheid voor het laatste concept, dat draait rond de actieve, mysterieuze vulkaan Terra Magma.

Lees verder onder de foto

Van buiten en van binnen

Indiana River zal zowel van buiten als van binnen gethematiseerd worden rond het concept Mystery Volcano. De opening van de vernieuwde attractie staat gepland voor 2023. In een later stadium worden ook de naastgelegen attracties – zoals Vekoma-achtbaan Oki Doki, darkride El Paso, powered coaster Bob Express en de wildwaterbaan – in het vulkaanthema gestoken.

Ontwerpen

De ontwerpschetsen voor de drie voorgestelde thema’s werden gemaakt door KCC Entertainment Design uit Wielsbeke, een dorpje ten zuidwesten van Gent. Het Belgische bedrijf startte in 2000 met het ontwerpen van kartbanen. Vandaar ook de oorspronkelijke naam Karting Concept Company. Later maakte de onderneming ook ontwerpen voor Family Entertainment Centers en attractieparken. De naam werd toen veranderd in KCC Entertainment Design. Het is voor het eerst dat Bobbejaanland samenwerkt met KCC. Het in 2019 geopende themagebied Land of Legends werd ontworpen door de Leisure Expert Group uit Amsterdam.

Fury is pronkstuk van Land of Legends

11 september 2022 © Tekst en foto: Adri van Esch – Illustraties: KCC Entertainment Design

Meest bezochte parkprofielen