Voor het eerst: Jul vieren in Legoland Billund

Lego-liefhebbers kunnen Jul – ‘Kerst’ in het Deens – vieren in Legoland Billund. Het park is uitgebreid met een schaatsbaan en kerstkraampjes vol lekkernijen.

In 2022 opent het originele Legoland in het Deense Billund voor het eerst de poorten voor kerstmis. Meer dan dertig attracties zijn tijdens de winteropenstelling in bedrijf. Daarnaast kunnen gasten rondjes rijden op een grote schaatsbaan, zijn er door het park vierhonderd kerstbomen geplaatst en is het hele pretpark sfeervol verlicht.

Kerstboom van Duplo-stenen

Pronkstuk van de kerstviering in Legoland Billund is een tien meter hoge kerstboom die helemaal gemaakt is van Lego Duplo-stenen. Die bijzondere, kleurrijke kerstboom wil ook de kerstman wel eens zien: Santa richt daarvoor speciaal zijn eigen woonkamer in in Legoland. Kinderen kunnen er met de kerstman op de foto. Daarnaast zijn er gezellige kraampjes waar bezoekers warme appelschijfjes, glühwein, geroosterde amandelen en churros kunnen bestellen.

Creative Workshop

Kinderen kunnen ook zelf aan de slag: ze kunnen een kerstboom van Lego-steentjes bouwen in de Creative Workshop. Het Legoland in Denemarken is het eerste park in Europa met een winteropenstelling. Volgend jaar winter volgt ook Legoland Deutschland.

Informatie

Jul in Legoland Billund is open op 26 en 27 november, 3 en 4 december en van 10 tot en met 31 december 2022, vanaf 10.00 uur. Gesloten op 24, 25 en 26 december 2022.

Entreeprijs: 429 DKK (circa € 57,00) per persoon. Via internet 329 DDK (circa € 43,00). Meer informatie op het parkprofiel van Legoland Billund.

2022 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Legoland Billund

Meest bezochte parkprofielen