Wedstrijdje met acht waterratten tegelijk in Vikingløp

In Rulantica kunnen waterliefhebbers vanaf nu een wedstrijdje houden op glijbaan Vikingløp. Liefst acht waterratten tegelijk kunnen de strijd aangaan wie het snelst beneden is.

In Rulantica, het waterpretpark van het Duitse Europa-Park, klinkt voortaan: ‘Op de matten, klaar, af!’. In glijbaan Vikingløp suizen acht glijbaanliefhebbers tegelijkertijd liggend op matten door in totaal 1.500 meter buizen naar de finish. Vikingløp is de nieuwste aanwinst van Rulantica en de grootste glijbaan in zijn soort in Europa.

Lees verder onder de foto

Acht buizen

Raceglijbaan Vikingløp bevindt zich in de Nordiskturn, een toren gethematiseerd rond een fonkelende edelsteenmijn. De nieuwe themazone rond de toren bestaat uit enkele liggebieden en eetgelegenheden. Het hoogtepunt is raceglijbaan Vikingløp. Na beklimming van de dertig meter hoge Nordiskturn bereiken bezoekers de start-etage waar acht buizen vertrekken. Daar kunnen evenzoveel personen met elkaar de strijd aangaan, liggend op matten en met het hoofd naar voren. Op de finishlijn wordt de winnaar door de toeschouwers op de tribune toegejuicht. Onderweg zien de glijbaanenthousiastelingen op enkele plekken hun rivalen en dus ook hoe groot hun voorsprong of achterstand op hen is.

Lees verder onder de foto

Derde glijbaantoren

“We zijn er erg trots op dat we met Nordiskturn en Vikingløp de derde glijbaantoren en de grootste uitbreiding tot nu toe in het indoorgedeelte van Rulantica hebben kunnen realiseren”, zegt Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. “Hiermee hebben we het jaarrond-aanbod van ons waterpark op een uiterst aantrekkelijke manier uitgebreid.” Met 7.700 vierkante meter biedt de glijbaantoren niet alleen meer waterpret, maar nodigt ook uit tot een prettig verblijf met meer dan vierhonderd loungebedden en twee eetstandjes. Vikingløp is geschikt voor iedereen van tien jaar en ouder en groter dan 110 centimeter.

Rulantica, giga-waterwereld naast Europa-Park

8 februari 2023 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen