Movie Park Germany voor het eerst in winter open

Movie Park Germany presenteert dit jaar Hollywood Christmas. Het Duitse filmpark opent zijn studiopoorten voor het eerst in de winter, op 24 dagen tussen 1 december en 7 januari.

Duizenden lichtjes, kleurrijke decoraties, winterse muziek en een typisch Amerikaanse sfeer moeten Movie Park Germany komende winter voor het eerst in kerststemming brengen. De klassieke Amerikaanse kerstfilms en de kerstverlichting en -decoraties in Amerikaanse steden dienen als inspiratie voor de winteropening. Ingangsstraat Hollywood Boulevard wordt omgetoverd tot Christmas Boulevard USA en themagebied Streets of New York wordt gethematiseerd naar het beroemde Rockefeller Center in New York. De winterse versie van Nickland wordt Nickelodeon HoHoHoliday Land en in het westelijke deel van het park wordt een Wild West Christmas gecreëerd.

American Christmas

“Een echt Amerikaans kerstevenement past perfect bij ons filmpark”, zegt directeur Thorsten Backhaus. “Met Movie Park’s Hollywood Christmas creëren we een nieuw, winters programma voor het hele gezin. Ons entertainmentaanbod en onze shows, de themagebieden en het gastronomische aanbod worden in de sfeer gebracht van Hollywood in de winter. Met het thema American Christmas kunnen we ons niet alleen onderscheiden van andere pretparken en van de kerstmarkten, maar ook onze Amerikaanse wortels en identiteit verder onder de aandacht brengen.”

A Magical Christmas Tale

Winters Movie Park presenteert een nieuwe show met magische elementen en winterse illusies: A Magical Christmas Tale met de Nederlandse illusionist Christian Farla vindt tot drie keer per dag plaats in Studio 7. De show is een mix van zang, artisticiteit en magische illusies. In de verhaallijn neemt Farla het op tegen de boosaardige ijskoningin die alle kerstcadeautjes van de kinderen wil afpakken en Santa Claus wil laten verdwijnen. Christian Farla reist naar de Noordpool om hem terug te halen. Tijdens de grote Christmas Tree Celebration bij de fontein in het entreegebied laten de kerstelfjes, met de hulp van Santa Claus, elke dag om rond 17.00 uur de meer dan vijftien meter hoge kerstboom van meer dan 2,5 ton stralen.

Lees verder onder de illustratie

Originele Amerikaanse kerstbeleving

Vorig jaar haalde het creatieve team rond Manuel Prossotowicz al inspiratie uit de Verenigde Staten en integreerde dit in het evenement. “Zoals bij alle nieuwe grootschalige projecten binnen het park staat authenticiteit voorop om gasten een originele Amerikaanse kerstbeleving te geven”, vertelt Prossotowicz. Om ‘s avonds licht in de duisternis te brengen creëert Movie Park Germany elk uur een lichtshow op de Christmas Boulevard USA. Op de gevels van de gebouwen van Time Riders en The Toymaker wordt een mappingshow in kerststijl geprojecteerd. IMAmotion is verantwoordelijk voor het mediaontwerp van de video-mappingshow, terwijl IMAscore voor de muziek zorgt. De grote finale van elke dag is een tien minuten durende droneshow met honderd drones.

Rockefeller Plaza

Geen kerstseizoen in Duitsland zonder een kerstbakkerij. In de Kids Cookie Factory in het California Café kunnen kinderen hun eigen koekjes ontwerpen en mee naar huis nemen. Op het overdekte voorplein wordt een Amerikaanse kerstmarkt gecreëerd. Dit is ook de plek waar alle wintersportfans hun vaardigheden kunnen laten zien op curlinggebied. De Ho-Ho-Hollywood on Parade is een winterse versie van de parade. De soundtrack wordt verzorgd door IMAscore. De Streets of New York worden omgetoverd tot Rockefeller Plaza, met op het podium een nieuwe Winter Plaza Show. Bezoekers kunnen schaatsen op de overdekte ijsbaan van 360 vierkante meter, die zich direct voor het podium bevindt. In het midden van de schaatsbaan staat een zes meter hoge kerstboom.

29 juni 2023 © Beeld: Movie Park Germany

Meest bezochte parkprofielen