DoeDoe brengt eten en drinken naar gasten toe

Het zelfrijdende autootje DoeDoe brengt in attractiepark DippieDoe eten en drankjes naar de gasten toe. Het robotwagentje heeft naast gezondere producten ook chips en koeken in het assortiment.

Met de zelfrijdende ‘marktkraam’ DoeDoe heeft het Brabantse attractiepark DippieDoe een Europese primeur. Het robotwagentje rijdt twee verschillende routes door het pretpark in Best en kan bovendien een route rijden in het naastgelegen strandpark Aquabest. De langzaam rijdende automaat stopt regelmatig en blijft dan vijf tot zeven minuten op een plek staan. “Veel van onze volwassen gasten strijken neer op een grasveldje of een bankje, terwijl de kinderen lekker spelen. Ze hoeven hun plekje, waar ze ook vaak picknicken, nu niet meer te verlaten voor een snack of een koel drankje. Robotwagentje DoeDoe komt gewoon voorrijden. Daar haal je wat lekkers uit en je rekent meteen af. Makkelijk en snel”, vertelt marketingmanager Michelle de Bresser.

Extra service

De Bresser zag het kleine, zelfrijdende wagentje op een vakbeurs. Haar aandacht en die van haar collega’s was meteen getrokken, en niet veel later besloot het pretpark de zelfrijdende ‘vendingrobot’ aan te schaffen. “Omdat het een echte service aan onze gasten is en omdat het daarbovenop ook nog eens een attractie op zichzelf is”, vertelt Michelle. Ze ziet het witte wagentje als een aanvulling op het aanbod van DippieDoe: “We kunnen onze gasten op meerdere momenten voorzien van gekoeld eten en drinken. De kracht van ons park zit ‘m echter ook in het persoonlijke. Er staan nog altijd personeelsleden bij de vaste horecapunten en de attracties. Bovendien vullen wij de robot zelf bij, dus ook daar gaan geen arbeidsplaatsen verloren.”

Ook gezondere producten

De rijdende machine is voorzien van een vriendelijke stem en is volkomen veilig, benadrukt De Bresser (foto). “Met camera’s kijkt de robot honderd meter vooruit, en er zijn geen dode hoeken. Komt er een gast in de buurt, of raakt een kind ‘m aan, dan stopt het wagentje meteen.” In het schattige verkoopautootje zijn naast zakjes chips en grote koeken – “Mensen zijn een dagje uit, dus het mag wel een keertje” – ook gezondere producten voorradig, zoals drankjes zonder suiker. “De ouders kunnen zelf kiezen wat hun kinderen mogen hebben. Maar de kinderen spelen hier vaak de hele dag, dus die calorieën verbranden ze wel weer.”

Naar het parkprofiel van DippieDoe

6 mei 2024 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen