DIPPIEDOE

DippieDoe is pretpark en overdekt speelparadijs in één. Zowel binnen als buiten zijn er diverse attracties voor kinderen tot twaalf jaar.

Trek op de kaart een rechte lijn tussen de grote pretparken Efteling en Toverland en ontdek halverwege die lijn een klein, bij het grote publiek nog niet zo bekend attractiepark: DippieDoe. DippieDoe heeft niet het formaat van Efteling of Toverland en logischerwijs ook heel andere entreeprijzen. Het bescheiden attractiepark focust zich meer dan de grote collega’s op een afgebakende doelgroep: kinderen tot twaalf jaar. Een overeenkomst met Toverland is dat DippieDoe een hal heeft met attracties. De vijfduizend vierkante meter grote speelhal met de naam Binnenhaven is het hele jaar open en staat ook bij minder mooi weer garant voor speelplezier.

DippieDoe opende in 1999 naast het regionale strandpark Aquabest, gelegen aan een grote waterplas ten noorden van Eindhoven, op de plek waar de snelwegen A2 en A50 samenkomen. In eerste instantie lag de nadruk op de speelhal, maar met de opening van de eerste achtbaan in 2005 konden bezoekers zich ook buiten vermaken. De zes meter hoge achtbaan Zeeslang was afkomstig van Avonturenpark Hellendoorn, waar de familieachtbaan sinds 1978 als Avonturenslang door het leven ging. In 2013 verdween de rollercoaster uit DippieDoe, maar een vervanger was al geregeld: de achtbaan Tyfoon. Ook deze attractie had al een geschiedenis voordat de baan naar het Brabantse Best verhuisde: de achtbaan stond veertien jaar lang in het beroemde pretpark Tivoli in Denemarken. In Kopenhagen had de achtbaan achtereenvolgens de namen Kometen en Slangen.

DippieDoe heeft naast Tyfoon nog een kleinere achtbaan: in de bijna vier meter hoge Dolle Pier mogen al kinderen vanaf 95 centimeter lengte een ritje maken. Andere attracties die geschikt en toegankelijk zijn voor kleinere kinderen zijn de vijf meter hoge vrijevaltoren Stormtoren, de zweefmolen Draaikolk en het draaiende schip Dolle Dobber. Geliefde mechanische buitenattracties zijn ook het schommelschip Slinger Sloep dat tien meter de hoogte in zwaait, botsautootjes Dollybots en kopjesdraaimolen Choco Loco. Tussen de draaiende attracties liggen diverse speelgebieden, gethematiseerd als een kasteel of het vogelnest van de Angry Birds. Samen met hun ouders kunnen kinderen ook een rondje minigolf spelen in de Piratengolf.

Naast het twee hectare grote openluchtpretpark De Buitenhaven heeft DippieDoe ook een Binnenhaven, een hal met negen attracties. Kinderen kunnen naar de top van de vijf meter hoge Vuurtoren klauteren en dan vanaf het platform naar beneden glijden of eindeloos klimmen en rondkruipen in de Klauter Kajuit. Wie helemaal boven is aangekomen kan in een ronde band naar beneden suizen in de Donut Glide. Glijden kan ook vanaf de vijf meter hoge zesbaans glijbaan Grote Golf. Voor de allerkleinsten zijn er de Ballenbaai en de Dreumesbaai. In de zomer is een toegangskaartje voor DippieDoe ook geldig voor het naastgelegen strandbad Aquabest, behalve als daar speciale evenementen worden gehouden. Zo ontstaat er een dagvullende combinatie van binnen- en buitenpretpark en strandpark.

Attracties

Snelle attracties: Tyfoon (achtbaan) – Slinger Sloep (schipschommel)

Familieattracties: Dolle Pier (mini-achtbaan) – Dollybots (kleine botsauto’s) – Choco Loco en Tuimelaar (draaimolens) – Dolle Dobber (draaiend scheepje) – Draaikolk (zweefmolen) – Donut Glide (glijden in ronde banden) – Vuurtoren (klauter- en glijberg) – Stormtoren (mini-vrijevaltoren) – Ballenbaai (ballenbad voor kleine kinderen) – Klauter Kajuit, Dreumesbaai, Angry Birds Speeltuin, Klimkasteel (speelgebieden) – Strandkussen (springkussen) – Piratengolf (minigolf)

Restaurants

DippieDoe heeft een tweetal restaurants. Ze worden simpelweg Snackpoints genoemd en hebben een uitgebreid menu met onder meer broodjes, tosti’s, hamburgers en friet, schnitzels, pasta’s en pannenkoeken. Bij de Snackpoints is altijd een speelmogelijkheid voor de kinderen, zoals de speeltuinen Speelhaven en Klimkasteel en voetbalveldje Aftrap. Van april tot en met oktober zijn beide Snackpoints open, in de overige maanden alleen het afhaalrestaurant in de overdekte speelhal. Op diverse plaatsen in het park zijn mogelijkheden om te picknicken.

Waar?

DippieDoe, Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best (Noord-Brabant), tel. (0499) 330 204 • Op snelweg A2 (Den Bosch – Eindhoven) afrit 28 Best nemen. Aan het einde van de afslag rechtsaf en bij de eerstvolgende verkeerslichten linksaf. Vanaf daar de borden naar recreatiepark Aquabest volgen. Let op: bij de afslag Aquabest (bij de verkeerslichten) niet vóór de brug maar óver de brug naar links gaan (bij de volgende stoplichten, Terraweg) • Kaart

Wanneer?

Het pretpark (speelhal en buitengebied) is geopend van 3 april tot en met 21 oktober 2024, vanaf 10.00 uur. Dagelijks open van 3 april tot en met 1 september. Na 1 september op sommige dagen gesloten; check de parksite. Van 22 tot en met 27 oktober 2024 vindt DippieBoe plaats, het Halloween-evenement van het park. Van november tot en met eind maart is De Binnenhaven – het indoor speelgebied – geopend, meestal op woensdagen, in de weekenden en in de schoolvakanties.

Kosten

Entreeprijs binnen en buiten: € 16,50 per persoon. 60+: € 8,25. Kinderen tot 2 jaar gratis • Entreeprijs binnen: € 8,95 per kind van 1 tot en met 12 jaar. 13 jaar en ouder: gratis • Parkeren: € 6,00 per dag.

Fun fact

In het park rijdt DoeDoe rond, een robotwagentje dat dient als automaat om snacks en drankjes uit te halen. Het futuristische robotkarretje rijdt twee routes door het pretpark en staat op diverse plekken stil zodat gasten etenswaar kunnen kopen.

DoeDoe brengt eten en drinken naar gasten toe

Verder lezen

Pretparken in Nederland
Parksite

© Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen