Oostenrijks themagebied in Europa-Park uit as herrezen

Binnen een jaar heeft Europa-Park de door brand verwoeste attracties Tiroler Wildwaterbaan en Alpenexpress Enzian opnieuw opgebouwd. In het nieuwe gebied is ook een parcours met hangbruggen en glijbanen aangelegd.

Op 19 juni 2023 brandde in het Duitse Europa-Park de attractie Magische Diamantenkloof geheel af. Ook de aangrenzende wildwaterbaan en familieachtbaan Grottenblitz liepen grote schade op. Het pretpark pakte de herbouw van de in het Oostenrijkse themagebied liggende attracties onmiddellijk voortvarend op. In minder dan een jaar werd de complete zone volledig opnieuw opgebouwd. De Magische Diamantenkloof is in de nieuwe opzet een bergravijn met een woeste rivier, hoge watervallen en majestueuze rotsen. De kloof beslaat een gebied van meer dan tweeduizend vierkante meter. De forse rotspartijen beslaan zesduizend vierkante meter.

Lees verder onder de foto

Grottenblitz

Door de Magische Diamantenkloof raast met snelheden tot 45 kilometer per uur de Alpenexpress Enzian. Onderweg komt de elektrisch aangedreven familieachtbaan een door de brand gespaard locomotiefje tegen van de voormalige achtbaan Grottenblitz. Als eerbetoon staan voorop de nieuwe locomotieven van de mijntreinen de letters GRTNBLTZ.

Virtual reality

In de Alpenexpress Enzian kunnen gasten ook kiezen voor virtual reality. Europa-Park noemt dit Coastiality. Bezoekers zetten nadat ze zijn ingestapt een VR-headset op. Tijdens de rit beleven zij dan geanimeerde 3D-beelden, gecombineerd met G-krachten van de achtbaan, de wind en de bewegingen van de rijdende trein. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende avonturen, waaronder het nieuwe Fina & de Yomi’s – Magische wereld van diamanten. De kosten voor de extra VR-beleving zijn 3 euro.

Lees verder onder de foto

Yomi Adventure Trail

Ook de Tiroler Wildwaterbaan werd opnieuw opgebouwd. De baan werd voor het eerst geopend in 1978. De vaartocht van vier minuten en dertig seconden begint met een klim tegen een steile rotswand en loopt door de Magische Diamantenkloof. Helemaal nieuw is Yomi Adventure Trail, een avontuurlijk pad met hangbruggen, klimelementen, waterpartijen en glijbanen. Het nieuwe ruim tweehonderd meter lange pad leidt over rotsen tot wel twaalf meter hoog en door de Magische Diamantenkloof. Bezoekers komen bij de Edelsteengrot, met daarin het huis van de Yomi’s. Deze kleine, groene mythische wezens uit de bergen gebruiken magische natuurkrachten om kattenkwaad uit te halen. Gasten spotten de Yomi’s overal in het Oostenrijkse themagebied.

Europa-Park pronkt met achtbaan Voltron Nevera

14 mei 2024 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen