Europa-Park pronkt met achtbaan Voltron Nevera

Het is zonder twijfel de meest spectaculaire nieuwe achtbaan van dit jaar: Voltron Nevera in Europa-Park. Maar dat was niet anders te verwachten van het moederpark van achtbaanbouwer Mack Rides.

Voltron Nevera is de veertiende achtbaan van Europa-Park en zal vanaf vrijdag 26 april de eerste parkgasten vervoeren. De sensationele baan is het nieuwe paradepaardje van Mack Rides – dat van dezelfde eigenaars is als Europa-Park – en staat in een eveneens nieuw Kroatisch themagebied. De achtbaan is 1385 meter lang en ruim 32 meter hoog. Er rijden liefst zeven treinen op, met ieder plaats voor zestien gasten. Er zijn continue drie of vier voertuigen tegelijkertijd op het baantraject. De nieuwe rollercoaster van het Duitse pretpark accelereert vier keer en katapulteert de treinen tot een maximale snelheid van negentig kilometer per uur. Eén van de lanceringen gaat achteruit, een andere lancering is met 105 graden de steilste ter wereld. Passagiers ervaren onderweg 2,2 seconden aaneengesloten gewichtloosheid. De achtbaan gaan zevenmaal over de kop.

Lees verder onder de foto

Authentiek Kroatisch landschap

De zogenaamde multi launch coaster baant zich een weg door een authentiek Kroatisch landschap, met gebouwen opgetrokken uit lichte kalksteen, ruïnes, stukken muur en een verscheidenheid aan planten, waaronder een achthonderd jaar oude olijfboom. Voltron Nevera is gethematiseerd rond de bekende Kroatische natuurkundige en uitvinder Nikola Tesla. Tesla is de man aan wie we het elektriciteitsnetwerk te danken hebben. Hij experimenteerde met het transporteren van energie via de lucht. Daarvoor bouwde hij in de Amerikaanse staat New York twee Wardenclyffe Towers, ook wel Tesla Towers genoemd. Een verkleinde replica van deze karakteristieke toren wordt de wienie van het Kroatische themagebied.

Lees verder onder de foto

Uniek in de wereld

Europa-Park-eigenaar Roland Mack is enthousiast over de nieuwe aanwinst: “Voltron Nevera biedt een intense en onvergelijkbare rijervaring die uniek is in de wereld. Wij kijken uit naar de vele nationale en internationale gasten die dit jaar onze nieuwe achtbaan zullen beleven.” Zoon Michael Mack, managing partner van het attractiepark en samen met zijn vader op de eerste rij rechts in de achtbaan op de foto, stelt dat bezoekers met Voltron Nevera één van de meest spectaculaire achtbanen zullen ervaren die ooit uit de eigen fabriek van Mack Rides is gekomen. “Rond de attractie hebben we een fascinerende verhaalwereld met een uniek thema bedacht. Met Kroatië bieden we het zeventiende Europese themagebied aan, dat bijzonder authentiek is dankzij de persoonlijke betrokkenheid van mijn vrouw Miriam die geboren is in Kroatië.”

Beautiful Croatia

In de eerste bouwfase van themagebied Kroatië staat naast de nieuwe achtbaan ook ijssalon Sunce i Lavanda. Een bedrieglijk echte animatronic neemt de gasten mee in het verhaal rondom de ijswinkel. De shop Suveniri Nikola heeft Kroatische souvenirs in het aanbod. Bij eetgelegenheid Ćevapčići-Snack staan stevige platte broodjes en koude drankjes op de menukaart. De tentoonstelling Croatian Inspiration toont op een speelse manier de belangrijkste uitvindingen van Kroatië en in de Dreamtime Dome kunnen bezoekers de diverse bezienswaardigheden van het land bekijken in de 360-graden film Nikola Tesla’s Beautiful Croatia.

Achtbaan schiet rakelings langs 800-jarige olijfboom
Deze attracties mag je niet missen in Europa-Park
Nieuwe attracties in 2024

24 april 2024 © Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen