Unieke attractie in Maya-land in Plopsa Coo

Plopsa investeert vier miljoen euro in een themagebied rond Maya de Bij in Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. De nieuwe zone krijgt een primeur voor de Benelux: een schommel van twaalf meter hoog.

Het Plopsa-park aan de voet van de beroemde watervallen van Coo in de Belgische Ardennen krijgt een nieuw themagebied rond het stripfiguurtje Maya de Bij. De nieuwe zone, die in 2025 moet openen, omvat vier attracties, waaronder drie nieuwe. De Maya-zone wordt vijfduizend vierkante meter groot en komt op de plek waar vroeger het doolhof lag, achteraan in het attractiepark.

Lees verder onder de illustratie

Unieke attractie

Het themagebied rond Maya de Bij krijgt drie nieuwe attracties, afkomstig van Duitse fabrikanten. Zierer levert de Swingboom, een draaiende holle boom, en een mini-valtoren. Leverancier ART Engineering is verantwoordelijk voor de Wild Swing, een twaalf meter hoge schommel waar aan beide kanten acht bezoekers op kunnen plaatsnemen. De schommel, die niet over de kop gaat, is een primeur voor de Benelux; alleen in Duitsland (in Potts Park in Minden en Karls Erlebnis-Dorf in Elstal) en in Oostenrijk (in Fantasiana in Strasswalchen) staat een attractie van dit type. De al aanwezige attractie Vlindervlucht zal verplaatst en geïntegreerd worden in het nieuwe Maya-land. Verder krijgt het themagebied een nieuw horecapunt.

Lees verder onder de illustratie

Filosofie

“Het Studio 100-figuurtje Maya de Bij past volledig in de filosofie van Plopsa Coo Ardennes, dat zich midden in de prachtige natuur bevindt”, stelt Plopsa-baas Carl Lenaerts “Het lag dus voor de hand om hier verder op in te spelen. Bij Plopsa streven we voortdurend naar het verbeteren van onze bezoekerservaring. Met deze investering willen we Plopsa Coo Ardennes in de markt zetten als het uitstapje bij uitstek voor het hele gezin.”

14 mei 2024 © Illustraties: Plopsa – Foto: ART Engineering

Meest bezochte parkprofielen