Wereldrecord voor Mickey-hoofd met verlichte drones

Met 1571 drones die tegelijkertijd in de lucht waren – en samen een Mickey-hoofd vormden – vestigde Disneyland Paris een wereldrecord. Daarmee werd het eigen Europese record van vorig jaar overtroffen.

Op Bastille Day, de nationale feestdag van Frankrijk, haalde Disneyland Parijs een huzarenstukje uit: boven het kasteel van Doornroosje vormden niet minder dan 1571 verlichte drones het hoofd van Mickey Mouse. Het wereldberoemde silhouet van de muis werd weergegeven in de kleuren van de Franse vlag: blauw, wit en rood. Met de speciale droneshow ter gelegenheid van Quatorze Juillet – 14 juli – vestigde het attractiepark bij Parijs een wereldrecord. Guinness World Records bekroonde de bijzondere showinspanning met de eretitel ‘the largest aerial display of a fictional character formed by drones’.

Maanden van werk

Aan het wereldrecord van ‘grootste luchtfiguur van een fictief personage gevormd door drones’ gingen maanden van werk door het entertainmentteam van Disneyland Paris en het gespecialiseerde bedrijf Dronisos vooraf. Tijdens de hele twaalf minuten durende avondshow ter ere van Quatorze Juillet werden in totaal 1630 drones ingezet, waaronder zogenaamde ‘pyrodrones’ die vuurwerk afsteken. De drones vormden enkele bekende Parijse symbolen, zoals de Eiffeltoren en het roosvenster van de Notre Dame. Parijs zelf had dit jaar ook een droneshow: rond de Eiffeltoren werd onder meer het gezicht van Marianne, het beeld van de Franse republiek, gevormd. Voor de show in Parijs gingen 1100 verlichte drones de lucht in.

Europees record

Vorig jaar op 14 juli wist Disneyland Paris al een Europees record te vestigen. Toen vormden 1495 drones het silhouet van Mickey. Bezoekers van het pretpark bij Parijs kunnen overigens elke avond een voorstelling met drones bewonderen: tijdens de Disney Electrical Sky Parade kiezen ruim vijfhonderd verlichte drones het luchtruim, gesynchroniseerd met lasers, videoprojecties, lichten en fonteinen.

Disneyland houdt (vooral) van Frankrijk

15 juli 2024 © Foto: Disney

Meest bezochte parkprofielen