Niet te missen in… Movie Park Germany

De filmpoort van Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Een dagje naar Hollywood in Duitsland? Welke attracties en shows mag je bij je ‘dagje in de film’ niet overslaan?

Je zult niet eenvoudig wat missen in Movie Park Germany. Het filmpark in de buurt van Oberhausen is misschien wel het makkelijkst navigeerbare pretpark van Europa. In feite is het park één grote T-splitsing. Aan het eind van de hoofdstraat – de Hollywood Street Set – kun je slechts twee kanten op: naar links of naar rechts. Verdwalen is onmogelijk en een attractie over het hoofd zien is ook erg moeilijk.

De grootste blikvangers in het park zijn de achtbanen en de zestig meter hoge vrijevaltoren The High Fall. Liefhebbers van deze thrillrides vinden altijd iets van hun gading: voor de grotere durfals zijn er naast The High Fall de hangende loopingachtbaan MP Xpress, de houten rollercoaster The Bandit en de wilde muis-achtbaan Ghost Chasers. Kleinere gasten stappen in de achtbanen The Backyardigans Mission to Mars of de hangende Jimmy Neutron’s Atomic Flyer. Welke attracties en shows mag je verder niet missen in dit Hollywood in Duitsland?

Bermuda Triangle, Alien Encounter in Movie Park Germany

Bermuda Triangle, Alien Encounter

Meteen na de parkingang ligt aan je linkerhand Bermuda Triangle, Alien Encounter, een geslaagde combinatie van wildwaterbaan en darkride. De vaartocht voert door een werkende vulkaan. Eenmaal binnen brengen buitenaardse wezens het mysterie van de Bermudadriehoek – waar mensen op onverklaarbare manier verdwijnen – tot leven. De scènes doen denken aan een klassieke sciencefictionfilm uit de jaren zestig. Onderweg maken de boten tweemaal een diepe val waarbij nat worden onvermijdelijk is. De laatste waterval leidt de ontdekkingsreizigers de vulkaan uit, de openlucht in en terug naar de start van de expeditie.

The Lost Temple in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

The Lost Temple

Archeoloog dr. Jeffrey Carter nodigt je uit om mee te gaan naar de onderaardse tempel die hij heeft ontdekt. Vanuit het onderzoekskamp neemt de onderzoeker je mee in de krakende en schuddende lift die het gezelschap zevenhonderd meter onder de grond brengt. De tocht naar de verloren gewaande tempel voert door mysterieuze grotten en spelonken. Vervolgens stap je in een expeditiebus die je naar het eeuwenoude bouwwerk brengt. Maar de tempel is inmiddels in bezit genomen door dinosaurussen en andere prehistorische wezens. En die zijn niet blij met je komst. Door middel van realistische 3D-beelden en beweging komen de monsterlijke dieren dichterbij dan je lief is.

Roxy Theatre in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Roxy Theatre

Midden in de Hollywood Street Set – de ingangsstraat van Movie Park Germany – ligt het legendarische theater Roxy. De oorspronkelijke schouwburg stond in het plaatsje Northampton in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het theater – waar vele beroemdheden optraden – opende in 1921 als Lyric Theatre en werd in 1933 helemaal gerenoveerd in de toen populaire art deco-stijl. De naam werd Roxy Theatre. Movie Park Germany heeft een goedgelukte kopie van het theater. In het gebouw is een driedimensionale bioscoop gehuisvest, waar de film Ice Age 4-D Experience draait. Je volgt er Manny, Sid, Diego en Scrat uit de filmreeks Ice Age op hun reis door de wereld van ijs.

Stuntshow in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Crazy Cops Action Stuntshow

Zonder stuntshow is een filmpark niet compleet. Movie Park Germany heeft het grote openluchttheater waar de Crazy Cops Action Stuntshow wordt opgevoerd precies in het hart van het park geplaatst, op de plek waar de drie hoofdwegen van de T-splitsing samenkomen. De halsbrekende huzarenstukjes en spectaculaire actiescènes laten zien waarom beroemde filmsterren het stuntwerk liever aan echte vakmensen overlaten.

Ice Age Adventure in Movie Park Germany

Ice Age Adventure

Het Nickland van Movie Park Germany staat helemaal in het teken van de vrolijke stripfiguren van kinderzender Nickelodeon. Ice Age Adventure – en ook Mystery River – is een vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder leuk. Het boottochtje is gebaseerd op de Ice Age-films uit de studio van 20th Century Fox. Hoofdrolspelers Sid, Manny en Diego zijn terechtgekomen in de ijstijd. Het eekhoorntje Scrat is constant op zoek naar eikels. Door zijn verzamelobsessie wordt een slapende vulkaar weer actief. De bezoekers kunnen uiteindelijk alleen nog aan de uitbarsting van de vulkaan ontkomen door een ijzige glijtocht naar beneden.

Mystery River in Movie Park Germany

Mystery River

Wie de Mystery River wil bedwingen moet eerst door de geheimzinnige bibliotheek van een verhalenvertelster. De boeken worden steeds groter en op de wanden staan mysterieuze tekens en spreuken. De ronde boten van deze wildwaterbaan leggen zowel een traject binnen als buiten af. Het binnengedeelte voert door donkere tunnels vol nevel en een ronde grot, buiten ontmoet je fantasierijke wezens, heksen, draken en tovenaars. Oorspronkelijk heette de attractie The Neverending Story en maakten gasten een reis naar de sprookjesachtige wereld van Fantasia. Tegenwoordig gaat de wildwaterbaan als Mystery River door het leven. De attractie heeft betere tijden gekend en wacht op een hoognoodzakelijke opknapbeurt, maar nog steeds is het vaartochtje een aardige belevenis.

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Van Helsing’s Factory

Vampierenjager Abraham van Helsing is de tegenstander van Dracula: in de verhalen neemt de Nederlandse professor het op tegen de kwaadaardige bloedzuiger. In de indoor achtbaan Van Helsing’s Factory vertrekken bezoekers vanuit de wapenkamer van Van Helsing. De wilde tocht voert door een onheilspellende schroothoop van roestende auto’s. Plotseling duikt tijdens de donkere rit een vampier op. Er is geen andere keus dan hem aan te vallen. Dat lukt: de vampier spat in duizenden stukjes uiteen en de spannende achtbaanrit komt tot een goed einde.

Time Riders in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Time Riders

In Time Riders maken gasten een reis door de tijd in een van de tien vliegsimulators. De reis wordt begeleid door professor Horace Garrison Wells. De uitvinder is een rol van John Cleese, bekend van Monty Python. De naam Horace Garrison Wells is een knipoog naar de beroemde sciencefiction schrijver H.G. Wells, auteur van de roman The Time Machine. De attractie in Movie Park Germany voert door de werkkamer van de professor en een laboratorium met een gigantische generator als blikvanger. De ‘vlucht’ in de simulator voert zowel terug als vooruit in de tijd. Dinosaurussen kruisen het pad van de tijdmachine en passagiers werpen een blik op een futuristisch ruimtestation ver weg in het oneindige heelal.

> Van Warner Bros. Movie World naar Movie Park Germany

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Adri van Esch, Movie Park Germany