Familie in Belantis

Belantis maakt balans op

Na de eerste tien jaar maakt Belantis de balans op: het park bij Leipzig trekt meer dan een half miljoen bezoekers per jaar en alle energie komt uit duurzame bronnen.

Belantis is volgens eigen zeggen het enige ‘groene’ attractiepark van Duitsland. Sinds 2011 wordt in het park uitsluitend energie gebruikt voor attracties, restaurants en winkels afkomstig van duurzame energiebronnen. Dat leverde alleen al vorig jaar een besparing op van 1122 ton CO2, een hoeveelheid die door 456 auto’s per jaar wordt uitgestoten. In 2012 zal Belantis alleen stroom gebruiken die door waterkracht is opgewekt.

Verder weg

Een trend die het tien jaar jonge pretpark ziet is dat de bezoekers van steeds verder weg komen. “Een kwart reisde verder dan honderdvijftig kilometer”, vertelt directeur Nikolaus Job. “Belantis is steeds meer een toegevoegde toeristische waarde voor de stad Leipzig.”

Achtbaan Huracan in Belantis - Foto: Werk360

Investering

Belantis investeerde het afgelopen decennium 65 miljoen euro in zestig attracties, waaronder de populaire loopingachtbaan Huracan. Jaarlijks wordt het park bezocht door meer dan een half miljoen gasten. In 2011 kwam de teller uit op 580.000 bezoekers. Belantis heeft in het hoogseizoen driehonderd medewerkers in dienst.

Belantis is een groeibriljantje

16-4-2012 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Belantis, Punctum/Bertam Kober, werk360

Meest bezochte parkprofielen