Agua Mágica is La Playa de Sevilla

Het Spaanse pretpark Isla Mágica heeft een eigen waterpark: Agua Mágica. 

Het waterpark van Isla Mágica heet Agua Mágica. Het watercomplex bij het Spaanse pretpark omvat een enorm golfslagbad, een groot aantal waterglijbanen, een waterspeelplaats voor kinderen en een strand met ligbedden en kiosken. Door de hete zomers in Sevilla bezoeken naast veel toeristen ook veel bewoners van de Zuid-Spaanse stad Agua Mágica. Het waterpark heeft daarom het thema La Playa de Sevilla meegekregen, Het Strand van Sevilla.

Inspiratie uit Nederland en Frankrijk

Agua Mágica is geïnspireerd op Aquaventura, het outdoor slidepark met elf verschillende waterglijbanen dat Avonturenpark Hellendoorn afgelopen jaar opende. En de mensen van het Overijsselse pretpark haalden hun inspiratie weer uit Frankrijk, waar Cobac Parc een gelijksoortig waterglijbanenpark heeft. Verschil tussen Agua Mágica en de Nederlandse en Franse variant is dat het Spaanse park ook een groot golfslagbad heeft. In Aquaventura en het Aqua’Fun Park van Cobac Parc staan alleen glijbanen; er kan niet gezwommen worden.

Waterplezier in Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Parkplanet

Vier keer zo groot als Aquaventura

Dat Isla Mágica goed gekeken heeft naar Aventurenpark Hellendoorn en Cobac Parc is niet vreemd. De drie attractieparken behoren tot dezelfde onderneming, de Franse Looping Group. Het Spaanse waterpark heeft een omvang van twee hectare, bijna vier keer zo groot als Aquaventura. Met Agua Mágica investeerde de Looping Group vijf miljoen euro in het pretpark in het centrum van Sevilla. Er worden in de zomermaanden 200.000 bezoekers verwacht. Die kunnen met een apart kaartje – van 9 euro – het waterpark bezoeken.

2014/2022 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Isla Mágica, Parkplanet 

Meest bezochte parkprofielen